Birajte garderobu u skladu s godinama i težinom

Pojedina garderoba može uticati na to da izgledate ili starije ili deblje. Ako želite da izgledate u skladu sa svojim godištem ili malo mladje, ili ako vam je važno da sakrijete višak kilograma, morate pažljivo birati odeću. Evo na šta treba posebno obratiti pažnju.

Kompleti

Nemojte po svaku cenu nositi komade odeće koji se sastoje od dva dela. Kompleti suknji  samajcama ili košulja sa prslukom otkrivaju vašu nesigurnost ili neznanje u pravom kombinovanju garderobe.

sako

Zato dajte mašti na volju. Kombinujte majicu sa printom i jednobojni džemper ili jednobojnu bluzu sa sakoom neobičnog kroja, ili se pak odlučite za neku drugu mladalačku poslovno-elegantnu kombinaciju.

Prevelike maksi  suknjesuknja

Uska suknja do kolena ili poda može izgledati prilično privlačno. Ipak, takva suknja ne može svakome da stoji idealno. Ako nemate potrebnu liniju, dobićete potpuno suprotni efekat. Prevelike suknje takodje mogu dodati koji kilogram vizuekno, I dati vrećasti izgled.

Takvu suknju zato prilagodite svom telu, stesnite je, ali ne previše I neka ne bude veće dužine do one koja seže do kolena.

Cipele i torba iste boje

Ovo pravilo striktno su poštovale naše mame ili bake. Ali u ovom veku, to više ne važi! Isto je i sa lakom za nokte i karminom. Ne pridržavajte se  pravila i propisa, koji su važili za ranije generacije dama. Budite maštoviti. Savremeni trendovi i te kako dopuštaju smele kombinacije i eksperimentisanje sa bojama i materijalima.  Sigurno ćete izgledati mladje ako ste ukombinovali ljubičastu tašnu sa zelenim cipelama na primer. Samo, pažljivo, ne želite da izgledate kao klovn, pa ne preterujte.

Platforme

Glomazne potpetice, mogu biti atraktivne, ali ako ste malo niži, veće su šanse da izgledate nezgrapno. Zamenite velike platforme elegantnijom varijantom  ili nekim drugim modernijim štiklama. Delovaćete tananije i gospodstvenije.

Ako ne volite potpetice, špagerice, baletanke I modeli sadjonovima od plute, učiniće da se, pored udobnosti, osećate aktivnije I samim tim mladje.

baletanke

Muške košulje

Ako mislite da ćete širokim velikim muškim košuljama sakriti nedostatke kao naprimer malo veči stomak, varate se! Delovaćete upravo šljampavo i neukusno. Birajte žensku garderobu sa krojem koji će istaći vaše prednosti. Blago strukirana košulja u atraktivnim bojama sasakoom malo dužeg kroja sasvim dobro će završiti posao, a vi ćete izgledati ženstveno I privlačno.

Napumpane pantalone

Jesu jako moderne, ali pristaju samo mršavicama.Ovaj model posebno će Vas proširiti u predelu kukova, zato oprez! Ne treba slepo pratiti trendove, već birajte ono što leži vašem telu I karakteru. Rizikujete I da izgledate smešno I ako nosite plitke farmerke a pritom vam stomačić opasno viri.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts