LightInTheBox – Globalni lider u trgovini preko interneta

Vodeći se krilaticom : “ Jedan svet, jedna cena “ online prodavnica robe LightInTheBox koja se bavi prodajom robe široke potrošnje preti da postane zaista lider u online tržištu. Portal za kupovinu LightInTheBox je osnovan ne tako daleke 2006. godine i od tada beleži veliki rast u broju zadovoljnih korisnika. Osnov politike kompanije jeste visok standard uz pristupačne cene, sa namerom da postane globalni lider u online kupovini robe široke potrošnje.

Osnovne karakteristike LightInTheBox – a

Na sajtu www.lightinthebox.com se svakodnevno ažurira ponuda, a moguće je kupiti i posebne artikle, baš po meri korisnika. Uz to, svakodnevno se pojavljuje po hiljadu novih artikala.

Uz mogućnost pregleda sajta na čak 27 jezika sveta, uključujući i hrvatski, korisnicima je na raspolaganju i neprekidna pomoć i to na njihovom jeziku.

Širom Evrope i Sjedinjenih Američkih Država se nalaze lokalna skladišta, što u globalu omogućuje relativno brzu dostavu, te roba može stići do vas već nakon 3 do 5 dana od trenutka knjiženja uplate. Garantuje se i polisa besplatnog povratka robe za svu robu široke potrošnje osim onu koja je rađena po meri korisnika.

LightInTheBox

Plaćanje se vrši samo provereno sigurnim načinima plaćanja, koji ne uključuju odavanje ličnih informacija sa platnih kartica korisnika.

Nakon izvršene narudžbine i uplate, korisnik može direktno na sajtu da prati status svoje pošiljke.

Šta se sve prodaje na LightInTheBox – u

Čini se da ako krenemo da nabrajamo sve proizvode koje je moguće kupiti putem sajta LightInTheBox, ne bismo uspeli sve da nabrojimo. Zato ćemo navesti samo osnovne kategorije : “ Moda i odeća “ sa blizu 200 hiljada artikala, “ Venčanja i drugi događaji „, sa blizu 55 hiljada artikala. Tu je i kategorija : “ Dom i vrt “ sa blizu 90 hiljada artikala, “ Telefoni i elektronika „, sa blizu 100 hiljada artikala, te kategorija “ Obuća “ , koja broji skoro 40 hiljada različitih artikala. Ne treba zaboraviti na kategorije : “ Nakit i satovi “ , “ Apple oprema “ i “ Cool gedžeti „, a kao specijalna kategorija izdvaja se “ Akcijska ponuda „, u kojoj je moguće naći najkvalitetnije, nove proizvode po pristupačnijim cenama.

Jednom rečju, na LightInTheBox ćete naći apsolutno sve što poželite da kupite i to po izuzetno pristupačnim cenama.

LightInTheBox akcije

Načini plaćanja

Robu koju kupujete preko sajta LightInTheBox možete platiti na više načina, s tim što je najpre neophodno da se registrujete, kako biste mogli da odaberete način plaćanja.

Uz kreditne i debitne kartice : “ Visa „, “ Visa electron „, “ American Express „, “ Master Card “ i druge, moguće je i plaćanje putem PayPal-a ili jednostavnim bankovnim prenosom sa računa korisnika na račun LightInTheBox – a.

Načini dostave

Moguće je više načina dostave, a na vama je da odaberete način koji vam najviše odgovara. Najbrži način dostave podrazumeva da roba može stići do vas nakon 3 do 5 radnih dana od trenutka plaćanja, odnosno knjiženja uplate. U zavisnosti od veličine pošiljke, moguće je i da vam bude odobren određeni popust. Visina popusta i da li će vam biti odobren zavisi i od mesta isporuke.

Sledeća opcija je da roba stigne do vas nakon 6 do 8 radnih dana, stim što je za određene zemlje, poput zemalja Latinske Amerike neophodno između 10 i 30 radnih dana.

I za one koji žele najniže moguće cene isporuke, dostava se vrši u roku od 10 do 20 radnih dana od trenutka plaćanja porudžbine, te knjiženja izvršenog plaćanja.

Svakako, na samom stajtu stoji preporuka za sve korisnike da sami urade procenu vremena dostave, koja je obezbeđena za sve artikle koji postoje u ponudi sajta LightInTheBox. A za pojedine kategorije, poput recimo odeće je čak moguće da se izvrši i besplatna dostava, s tim da je u tom slučaju vreme čekanja da roba stigne do korisnika znatno duže.

Kompanija LightInTheBox ima sklopljene ugovore o dostavi sa svim vodećim kurirskim službama u svetu, a između ostalih i “ DHL „, “ FedEx “ i “ UPS „.

U koje zemlje se dostavlja roba

Ukoliko kažemo da se roba kupljena preko sajta LightInTheBox dostavlja u gotovo sve zemlje sveta, vrlo je verovatno da nećemo pogrešiti. No, ono što zanima naše korisnike svakako jeste da se dostava vrši i na području Srbije.

LightInTheBox dostava

Vreme dostave

Iako vreme dostave zavisi od mnogo faktora, postoji ipak okvirno vreme za sve kategorije artikala koji se mogu kupiti na sajtu LightInTheBox.

Pa, tako recimo za mobilne telefone je u proseku potrebno 2 do 4 radna dana da bi se proknjižila uplata, a onda u zavisnosti od izbora načina slanja 3 do 5 dana najmanje, a između 10 i 20 radnih dana najviše. Za knjiženje porudžbine artikala iz kategorije nakita je potrebno 6 radnih dana, a za slanje 3 do 5 najmanje, odnosno između 10 i 20 najviše. I to se sve odnosi na radne dane u sedmici, to jest od ponedeljka do petka. Za knjiženje porudžbine igračaka je potrebno 9 radnih dana, a za isporuku 3 do 5 najmanje, odnosno 10 do 20 najviše.

Naravno, vreme dostave umnogome zavisi i od mesta na koje se isporučuje, ali i od vremena, jer recimo tokom kineskih praznika LightInTheBox ne radi ili radi skraćeno, pa svakako treba uzeti u obzir ovu informaciju.

Reklamacije

Trudeći se da udovolje svojim kupcima, LightInTheBox im nudi i mogućnost reklamacije. Postoje opravdani razlozi za reklamaciju, koji podrazumeva da su proizvodi lošeg kvaliteta, uprkos garanciji na njih. Period garancije je različit za sve kategorije, pa je tako recimo garancija na proizvode iz kategorije “ Telefona “ 3 meseca, a isto tolika je i garancija na muzičke instrumente, dok je garancija na opremu za instrumente 6 meseci.

Ukoliko se, recimo korisnik predomisli, a sam proizvod koji mu je isporučen je u najboljem redu, on ipak može vratiti proizvod i to u roku od 30 dana od datuma dospeća. Nakon što korisnik kontaktira odgovarajuću Službu za korisnike moguć je povrat novca, stim da korisnik snosi troškove dostave.

Sve ove reklamacije se ne odnose na pošiljke koje su načinjene po meri korisnika, a što se odnosi na odeću. U slučaju da vam kupljena odeća, koja je napravljena specijalno po specifikacijama koje ste vi naveli, ipak ne odgovara imate pravo na jednokratnu uslugu prepravke. Stim što su prepravke moguće samo ukoliko postoji nesklad u veličini odevnog predmeta i navedenih specifikacija od strane korisnika, te u njih nije uključena promena stila ili dodavanje ukrasa. Promena veličine podrazumeva sužavanje, ali ne i proširivanje. Takođe, kada je reč o venčanici po meri nju možete prepraviti nakon venčanja, ali u tom slučaju vi plaćate troškove. LightInTheBox plaća troškove samo u slučaju kada je izvesno da venčanica nije sašivena po specifikacijama koje ste vi poslali.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts