Šta ide uz zelenu haljinu?

Zelene haljine veliki su hit ove sezone, a, generalno, zelena boja na veliko se vratila u modne rubrike.

Radi se o pravoj prolećnoj boji, koja se sjajno kombinuje uz, recimo zlatnu, crvenu, roze… Neka zelena haljina bude vaš izbor za neku svečanost, odlazak na svadbu, maturu, apsolventsko veče… Sa pravim kombinacijama zasijaćete punim sjajem.

Evo kako sve možete nositi zelenu haljinu, uz šta se najbolje kombinuje, kako se našminkati, uz koju boju kose najbolje stoji…

Kakav oblik haljine odabrati: kratka, uska, koktel…?

Oblik vaše zelene haljine, zavisi, kao i kod svake druge haljine, od prilike na koju idete.

Kratke zelene haljjine odlične su za prolećne izlaske, a učiniće vas seksi i izazovnim. One mogu biti skroz uske, uz telo, mogu se širiti od struka na dole, ili pak biti kratke a široke, što je aktuelno i ove sezone.

zelena haljina

Ako je prilika nešto svečanija ili ako želite da se obučete damski i elegantno, birajte duge, uske haljine u zelenoj boji. I kod zelenih haljina popularan je takozvani ,,sirena“ stil, odnosno duge uske haljine uz telo, koje se šire od kolena na dole. Za dame sa nekim kilogramom viška, predlažemo malo šire varijante, tj modele koji su gore uski, a šire se od struka na dole. Takvi modeli pokriće vam stomak i butine, sakriti suvišne kilograme, a istaći vaše atribute.
Zelene koktel haljine lako zadovoljavaju svačiji ukus, jer se lako kombinuju sa večernjom šminkom, cirkonima, nakitom, ali i drugim sitnicama koje se nose na večernjim izlascima, svečanostima i zabavama.

Koje nijanse treba da bude svečana zelena haljina: maslinasto zelena, tirkizna, smaragdno zelena, mentol…?

Tirkizna nijansa zelene haljine – Tirkizna boja se lako uklapa za sve prilike, a za letnje svečanosti je prosto idealna. Kada uz ovu haljinu uklopite sandale sa tankim kaiševima, adekvatnu šminku i malo šljokica, bez problema ćete privući mnoštvo pogleda na sebe. Ovo je najbolja opcija ako se radi o nekoj svečanosti koja se odvija preko dana a koja zahteva elegantnu kombinaciju. Tirkizne haljine su veliki hit ove sezone.

tirkizna haljina

Smaragdno zelena nijansa zelene haljine – Ovo je možda najpopularnija nijansa zelene boje trenutno. Svakako neobična boja koja se dugo nije nosila. U pitanju je nešto tamnija boja, pa je samim tim savršena za koktel zabave i slična dešavanja.

smaragdno zelena haljina

Maslinasto zelena nijansa haljine – Maslinasto zelena nijansa ostala je u senci smaragdno zelene, ali je svakako podjednako interesantna. Poput tirkizne, može se nositi i tokom dana i tokom večeri, a posebno se preporučuju svetliji tonovi maslinasto zelene boje.

maslinasto zelena haljina

Mentol zelena nijansa haljine – Mentol nijansa verovatno i nije toliko popularna, ali ovo uopšte nije loša boja kada se radi o letnjoj haljini za dnevnu varijantu. Birajte lepršave, široke haljine u mentol nijansi zelene. Ove boje vam može biti i haljinica za plažu ili neku neobaveznu priliku. Ne preporučuje se za svečanije varijante, u takvim slučajevima odaberite samaragdno zelenu.

mentol zelena haljina

Šta obuti uz zelenu haljinu: sandale ili cipele? Koju boju cipela odabrati: zlatne, crvene, crne, roze, bež, plave…

Bilo da obujete sandale ili cipele, sve će vam podjednako dobro stajati. Na vama je da izaberete obuću po svom ukusu, vi sami znate kakav oblik cipela vam odgovara, visina štikle, i slično.

Kod odabira obuće koju kombinujete uz zelenu haljinu treba voditi računa o boji. Tu već postoje određena pravila, jer ne možete nositi bilo kakvu boju uz zelenu haljinu.

Zlatne cipele i zelena haljina – Najlepša boja koja se kombinuje uz zelenu haljinu jeste zlatna, pa vam predlažemo da vaše cipele budu u toj boji. Uz ovu kombinaciju možete dodati i zelenu torbicu sa zlatnim detaljima.

zelena haljina i zlatne cipele

Crvene cipele i zelena haljina – Odličnu kombinaciju predstavljaju i crvene cipele i zelena haljina, naročito ako na usne nanesete crveni ruž u istoj nijansi kao i cipele. Ostala šminka neka bude nešto diskretnija, tako da oči možete našminkati u ,,smookey eye“ stilu. Izbegavajte preterano šarenilo, dovoljno je da na sebi imate crvenu, zelenu, eventualno još i crnu boju.

zelena haljina i crvene cipele

Crne cipele i zelena haljina – crne cipele su klasika koja ide uz sve pa i uz zelenu haljinu. Naša preporuka je da birate crne cipele ako je nijansa vaše haljine svetlo zelena. U slučaju da je u pitanju neka tamnija zelena haljina, onda se odučite za zlatne, crvene ili neke druge cipele upečatljive boje. I tamno zelena i crna svakako idu zajedno, ali lepše je kada istaknete modne detalje na sebi. Previše tamnih detalja jednostavno neće doći do izražaja.

zelena haljina crne cipele

Roze cipele i zelena haljina – Roze cipele i zelena haljina su nešto smelija kombinacija i neće ići uvek zajedno. Možda ako iskombinujete mentol zelenu i boju breskve, ali kao što rekosmo ovo je izuzetno smela kombinacija, ako niste vični u kombinovanju boja valjalo bi da je izbegavate.

zelena haljina roze cipele

Bež cipele i zelena haljina – Za one koji vole klasiku, predlažemo bež cipele u kombinaciji sa zelenom haljinom. Oni koji ne vole da eksperimentišu verovatno se uvek odlučuju za crne cipele, međutim ako spadate u tu grupu, neka vaš izbor budu bež. Podjednako dobar izbor koji se lako kombinuje, naročito uz zelenu boju. Izuzev neke simpatične bež torbice, ne treba vam ništa više.

zelena-haljina-i-bez-cipele

Plave cipele i zelena haljina – Neke holivudske zvezde prošetale su i ovu kombinaciju, ali plava i zelena ne idu baš zajedno. Postoje i druge boje koje se dobro kombinuju uz zelenu haljinu, a plavu o ovom slučaju valja zaobići.

zelena haljina plave cipele

Ostale kombinacije sa zelenom haljinom: frizura, šminka, nakit, aksesoari…

Nikom zelena haljina ne stoji tako dobro kao crvenokosama. Naravno, zelena boja ide uz sve boje kose i sve frizure, ali ako imate crvenkastu boju kose, bar razmislite da kupite haljinu u zelenoj boji. Svetlocrvena boja kose i tamnozelena haljina, najidealnija su kombinacija.

Od nakita je poželjan zlatan, odnosno nakit u zlatnoj boji, pa i imitacije mogu doći u obzir. Ako vam je haljina sa zatvorenim dekolteom, upotpunite ovu kombinaciju sa nekom upečatljivom i krupnom zlatnom ogrlicom. Ogrlica može imati i zelene ili crvene detalje. Uz nju birajte i minđuše sa sličnim detaljima.

Kakav nakit ide uz zelenu haljinu?
Kakav nakit ide uz zelenu haljinu?

Kada smo govorili o kombinaciji zelena haljina i adekvatne cipele, pomenuli smo crveni karmin, kao moguću opciju za šminku koja ide uz zelenu haljinu. Ni jedan ruž vam uz zelenu haljinu neće stajati tako dobro kao crveni i to u nekim svetlijim nijansama. Ne preterujte sa senkom, pa makar ona bila zelena. Oči istaknite maskarom ( naročito ako imate zelene oči ) i sa malo tamne senke. ,,Smookie eye“ šminka je najbolje rešenje.

Ako treba da nosite čarape uz haljinu, poželjno je da one budu u boji noge, recimo lepa je boja osunčane kože. Crne ne preporučujemo, ili ukoliko insistirate, nemojte oblačiti zatvorene, sa više dena. Neka vaše čarape budu tanke i jednostavne, bez rada. Na kraju krajeva, vaša zelena haljina je ta koju želite da istaknete.

Kako da se našminkate uz zelenu haljinu?
Kako da se našminkate uz zelenu haljinu?
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts