Kako nositi teksas šorc?

Teksas šorcevi su zaista večita stvar. Menjaju se samo oblici, a govorimo o odeći koja je uvek aktuelna.

Osim što je uvek u modi, teksas šorc je dostupan svakom. Ne morate ih čak ni kupovati. Jednostavno ga napravite od starih farmerki, uz malo mašte. Verovatno su sve žene, još kao devojčice, sekle nogavice, podvrtale ih ili pravile rese. Vremena i moda su se menjali, ali ljubav prema teksas šorcu ostaje.

Najbolje kombinacije sa teksas šorcevima

Ide leto i teksas šorcevi će se nanovo izvaditi iz ormara. Oni su nezaobilazni komad odeće tokom letnjih dana, veoma lako se kombinuju i idu uz sve.
Široke, pamučne majice nosiće se i ove sezone uz teksas šorc. Uz sve to obujte neke lagane letnje patike, pustite kosu i imate idealnu letnju kombinaciju. Široke, a kratke majice, takođe, rado se nose uz teksas šorc. Poželjno je da majice budu sa raznim simpatičnim aplikacijama. Neko voli ,,punk princess“ stil, neko zanimljive natpise na majicama, neko šare drugog tipa. Kako su in dugačke majice, verovatno će vam prekriti šorc, pa ih u tm slučaju upašite, da bi i sam šorc bio vidljiv. U takvim slučajevima poželjno je nositi kaiš. Jedno je sigurno, nemojte oblačiti dosadne, jednobojne majice. Ipak je leto. Šarenilo je dozvoljeno.

teksas-sorc-kombinacije-1

Tregeri su takođe sjajan dodatak teksas šorcu. U tom slučaju birajte nešto uže majice, mogu doći u obzir i kratke top majice koje su aktuelne. Šareni tregeri su svakako in, a posebnu draž imaće ako ih uparite sa obućom. Ovoga puta ne morate birati preterano šarene majice, ali mogu na sebi imati neku diskretnu apikaciju, sličicu ili natpis.

Teksas šorcevi se kombinuju i sa blejzerima. Zašto da ne ovo je takođe sjajna kombinacija za letnje izlaske. Blejzer je možda malo teže uklopiti, ali ako sve odradite kako treba dobijate fantastičnu sportski – elegantnu kombinaciju. Neke jednostavne patike ili starke i jednobojni blejzer čine ležerni stil koji može da praktikuje svaka devojka.

Široke, letnje bluzice čine još jednu savršenu kombinaciju za teksas šorc. S obzirom da su ovakvi šorcevi veoma laki za kombinovanje sa drugom odećom, vaša bluzica može da bude i najšarenija moguća. Evo kombinacije gde možete da eksperimetišete. Neke dobre ravne sandale će sjajno ići uz ovakav stil. Odlična kombinacija za vrele, letnje dane, pogotovo na moru.

sta-obuci-uz-teksas-sorc

Košulje takođe dolaze u obzir. Teksas košulje su u redu, ali toplije preporučujemo karirane u raznim bojama, u zavisnosti od vašeg ukusa. To je pravi kaubojski stil. Osim patika, uz ovu kombinaciju možete nositi i letnje čizmice. Odlično će se uklopiti.

Svi oblici teksas šorca: sa čipkom, duboki, sa plitkim strukom…

Kako su se u modu vratile suknje i pantalone sa dubokim strukom, nije bilo razloga da se isto ne desi i sa teksas šorcevima. Povratak modnih detalja iz osamdesetih i devedesetih doneo nam je seksi, kratke teksas šorceve sa dubokim strukom. Obično su neporubljeni, tako da ih i sami možete napraviti od starih farmerki.

sta-nositi-sa-teksas-sorcem

Najelegantniji vid teksas šorceva, jesu oni sa čipkom, koji su takođe uvek aktuelni. Čipkica može biti na nogavicama, ali može biti i simpatičan dodatak na zadnjim džepovima, ili nekom drugom delu šorca.

Šorcevi sa plitkim strukom sada su manje aktuelni, ali takođe se mogu dobro iskombinovati. Ipak ovakav teksas šorc zahteva i perfektnu liniju, sa ravnim stomakom, pa je veoma brzo pao u senku šorceva sa dubokim strukom, koji mogu i da prikriju nedostatke.

teksas-sorc-sa-cipkom1

Teksas šorc i leti i zimi. Kombinacije sa hulahopkama i čarapama.

Iako na prvi pogled deluje kao da je teksas šorc letnja odeća, već odavno znamo da se odlično kombinuje i sa čarapama, pa se može nositi i zimi. Ipak devojke više vole kombinacije sa crnim čarapama, nego sa hulahopkama.

Nije strano ni da se napravi kombinacija: teksas šorc – crne čarape – crne patike.

Kombinacija teksas šorc i čarape aktuelna je i za izlaske, pa se češće kombinuje sa štiklama.

Ono što je takođe aktuelno jeste kombinacija sa dokolenicama ili čarapama iznad kolena. Umesto čarapa, zimi možete nositi i crne čizme iznad kolena, u tom slučaju neka boja čarape budu u boji kože. Tada će do izražaja doći i šorc i čizme.

Uz teksas šorc divno stoje i čarape sa radom. Sve naravno mora biti fino uklopljeno sa gornjim delom odeće. Zimi se šorc obično nosi za večernje izlaske i žurke, u tom slučaju treba izbegavati šarenilo i držati se mat boja.

teksas-sorc-sa-carapama

Štikle u kombinaciji sa teksas šorcem.

Kako se teksas šorc rado nosi u večernjim varijantama, devojke ga često kombinuju sa cipelama.

Nova moda donela je klasične cipele u raznim bojama, pa je dobar izbor uvek neka simpatična boja štikli i majica u istoj boji. Recimo žute štikle, teksas šorc i žuta majica. Mogu se kombinovati i druge kompatibilne boje ( predlog: crvena i smaragdno zelena, pink i plava, žuta i zelena, itd ).

Da napomenemo da se teksas šorcevi nose na žurke opuštenog tipa, nemojte ih nositi na proslave, svadbe, maturske večeri i slično.

teksas-sorc-i-stikle

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts