Svečane frizure na stranu

Frizure na stranu su postale izuzetno popularne, naročito za svečane prilike poput svadbi, matura, prijema i sličnih događaja.

Zapravo, ženske frizure na stranu možda i nisu za svaki dan, posao ili školu. Ženi daju određenu dozu elegancije, tako da je bolje nositi ih na posebnim prilikama, bez obzira na to da li imate kratku ili dugu kosu.

Mogu se napraviti u različitim oblicima. Na primer, kosa se jednostavno može pustiti, a mogu se vezati i u pletenicu. Nekada se podižu u polupunđu ( jedan deo je pokupljen, a deo pušten da pada ), a nekada se jednostavno kosa skupi u nisku punđu sa strane, što je takođe aktuelno.

Kosa može biti prava, ali je interesantnije napraviti kovrdže ili talase. Kako pokupljena kosa ne bi spadala, možete napraviti pletenicu. Osim pletenica, za prikupljanje kose, koriste se šnale, ukosnice, nekada se jednostavno kosa pokupi iza uveta.

Nešto smelije devojke jednu stranu glave ošišaju na kratko, gotovo na nulu, dok drugu stranu puste. I ovo je interesantno, ali opet stvar ukusa. Ne priliči ovakva frizura svakom.

Najlepše zenske frizure na stranu.
Najlepše zenske frizure na stranu.

Ženske frizure na stranu sa šiškama

Ako imate šiške, takođe možete nositi ovakve frizure. Najpoželjnije je da i same šiške budu na stranu, tako što ćete ih začešljati na onu stranu, na koju puštate da vam kosa pada preko ramena.

Malo duže šiške se mogu pokupiti šnalom, ali je svakako poželjnije malo ih uviti i pustiti da daju slobodniji izgled vašoj kosi. Možda je malo nepraktično, jer ovakve šiške mogu da zasmetaju, naročito očima, ali ako se dobro pričvrste lakom ili gelom, ne bi trebalo da vam prave veće probleme.

Prave šiške se malo teže kombinuju u ovom slučaju, ali nije nemoguće napraviti interesantnu frizuru na stranu. U ovom slučaju lepše je pokupiti kosu u pletenicu, polupunđu ili punđu. Mi vam ipak predlažemo da razmislite o šiškama na stranu koje mnogo lepše pristaju u ovim situacijama.

Kako napraviti frizuru na stranu sa šiškama
Kako napraviti frizuru na stranu sa šiškama

Razdeljak za dugu kosu

Razdeljak se određuje u zavisnosti od toga kakvu frizuru želite.

Ako se radi o punđi, razdeljak ne mora ni da postoji. Međutim za puštenu kosu, razdeljak je i te kako bitan. Obično se spusti što je više moguće na stranu.

Za neke druge oblike, moguće je da razdeljak bude samo malo na stranu, odnosno bliže sredini glave. U tom slučaju predlažemo da ne prebacujete čitavu kosu na stranu. Možete, na primer, pokupiti samo mali deo kose iza uveta, jedan veći pramen neka pada napred preko grudi, a ostatak kose neka pada niz leđa. Ovu frizuru čak možete napraviti i sami kod kuće.

Frizure na stranu sa razdeljkom, odlične su za vaše venčanje.
Frizure na stranu sa razdeljkom, odlične su za vaše venčanje.

Frizure na stranu sa kratkom kosom

I kratka kosa se može prebaciti na stranu.

Ako se radi o veoma kratkoj kosi, poželjno je ošišati se adekvatno. Jedna strana neka bude dosta kraća, ošišajte je, na primer na dvojku. Tu stranu dodatno možete pokupiti gelom. Ostatak kose se prebacuje na stranu.

Predlažemo da ipak malo pustite kosu. U tom slučaju, kosa se može uviti i biti podjednako elegantna kao i duga kosa. Nešto slično je nosila Merlin Monro, kao i dive iz šezdesetih godina, koje su i dan danas seks simboli.

kratke frizure na stranu

Punđe na stranu

Punđe su takođe interesantne za dame koje vole nekovnencionalne frizure. Asimetrija je itekako aktuelna, pa zašto ne bi ste probali i sa punđom.

Mogu biti niske, uredno uvijene i skupljene u stranu, u nivou potiljka. Ovo je odlična frizura i za posao.

Za nešto svečanije prilike, nose se tršavije punđe, sa uvijenom kosom, a aktuelne su i takozvane polupunđe. Polupunđa podrazumeva da vam deo kose bude podignut i zakačen šnalom, a deo da pada napred na ramena ili grudi.

Punđe na stranu su takođe sjajna frizura za svadbu.
Punđe na stranu su takođe sjajna frizura za svadbu.

Pletenice na stranu

Evo jedne interesantne frizure za leto. Kosa je skupljena i nećete se znojiti u predelu potiljka, a opet, radi se o urednoj frizuri koja se može nosti na posao, sastanak ili u školu.

Kosa se skupi u pletenicu i prebaci na stranu. Pletenice, odnosno kike se rado nose, a postoji nekoliko vrsta. Obične i žito pletenice su najaktuelnije, a za neke svečanije prilike nose se tršave pletenice, koje se mogu dodatno ukrasiti. Sve je veći broj devojaka koje na svojim svadbama, uz određene ukrase, nose tršave pletenice na stranu.

I kike mogu biti savršene za devojke koje vole frizure na stranu.
I kike mogu biti savršene za devojke koje vole frizure na stranu.

I za kraj evo još nekoliko interesantnih predloga za ženske frizure na stranu:

frizure na stranu 1

frizure na stranu 2

frizure na stranu 3

frizure na stranu 4

frizure na stranu 5

frizure na stranu 6

frizure na stranu 7

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts