Moderne crvene haljine za 2014. godinu

Crvene haljine su već dugi niz modnih sezona u trendu što i ne čudi jer je crvena kratka haljina poput čuvene crne kratke haljine – klasika bez koje ni jedna dama koja drži do stila ne može!

Cinober, karmin crvena, vatreno crvena ili krv crvena boja – sve jedno, sve su dobrodošle u vaš orman!

Modeli

Boja je ipak jedna stvar, a modeli su već druga priča. Uklopite kroj crvene haljine sa vašim godinama, temperamentom i proporcijama tela. Naravno, najbitnije od svega – izaberite haljinu koja će odgovarati prilici u kojoj nameravate da je nosite.

Jednostavne haljine ove sezone obično su na preklop, dugih rukava, imaju dužinu do kolena, od pamuka su I pogodne su za odlazak na posao I svakodnevne aktivnosti: odlazak u kupovinu ili dnevnu šetnju.

Kratke klasične haljine u crvenoj boji takodje mogu biti dobar izbor za posao ili poslovni sastanak pa I ručak u restoranu, ali bez preterane šminke i svetlucavih detalja.

Za mladje dame i male maturantkinje moderne su kratke lepršave crvene haljinice koje se mogu kombinovati sa ravnom obućom u trendi bojama – žutoj, beloj, bež…

crvene haljine

Za leto, kreatori svojim kolekcijama preporučuju crvene haljine od čipke ili tanjih laganih materijala a posebno u asimetričnom kroju ili one na jedno rame.

Za svečanije prilike, za venčanje, za svadbu ili za maturu crvene haljine su elegantnije, od ekskluzivnijeg i luksuznijeg materijala, obično duge, sa uskim gornjim i širokim donjim delom koji slobodno pada ili u gustim karnerima.

Za punije dame, crvena haljina je dobar izbor ako je kroj haljine nešto opušteniji i širi, a najbolja dužina je do kolena. Vosoke potpetice su obavezne jer će izdužiti figuru.

Materijali

Primat u omiljenim materijalima za haljine, pa tako i za crvene haljine, već nekoliko modnih sezona suvereno drže čipka, saten, til I taft. Tu su I materijali obloženi šljokičastim detaljima, cirkonima, kristalima…

Pošto je u trendu eksperimentisanje bojama, nisu retke ni haljineu više nijansi crvene boje.

Kombinacije

Uz crvenu boju vaše haljine odlično će se slagati svetlo siva obuća, zlatna ili mat bež obuća.

Ne preterujte s nakitom, osim ako su u pitanju jednostavne haljine od pamuka kada je dozvoljena bižuterija u beloj, crnoj, žutoj boji…

Svečanije crvene haljine traže decentan elegantan nakit.

Pogledajte u foto galeriji najlepše crvene haljine za različite prilike, po našem izboru.

crvene haljine cipka

Crvena haljina u interantnoj kombinaciji tela i krupno tkane čipke

crvena haljina2

Svečana crvena haljina sa belom čipkom

crvene haljine gola ledja

Duga crvena haljina sa bretelama i golim ledjima

crvena haljina4

Bogati crveni karneri i sirena model svečane haljine

jednostavne crvene haljine

Jednostavni modeli crvenih haljina

crvene-haljine-i-crveni-karmin

Crvene haljine različitih dužina omiljeni su izbor svetski poznatih zvezda.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts