|

Aluminijumski prozori za moderan i savremen dom

Prozor je jedan od najvažnijih, ali i najkreativnijih delova fasade. On propušta prirodnu svetlost u unutrašnjost objekta i takođe može učiniti prostor vizuelno privlačnim i dopadljivim. U mnogim slučajevima prozori se mogu pokazati kao izuzetno efektan element dizajna.

Danas alu stolarija ima veoma široku primenu u modernoj građevinskoj industriji i najčešći su izbor arhitekata zbog izdržljivosti i dugotrajnosti. Aluminijumski prozori su odličan izbor kada se želi postići moderan izgled objekta. Ramovi ovih prozora su veoma elegantni i često bez ikakvih ukrasa. Druga prednost korišćenja aluminijumskog prozora je ta što je lagan i jednostavno se obrađuje.

Osim što su lepi, moderni i ne zahtevaju skoro nikakvo održavanje, aluminijumski prozori su odličan izbor i kod uštede energije. Zahvaljujući inovativnom dizajnu i vrhunskom kvalitetu izgradnje, ovaj sistem prozora pruža visoke termičke i akustične performanse. Sa aluminijumskim prozorima dobijate energetski efikasne prozore koji će Vam smanjiti potrošnju energije i uštedeti novac za grejanje i hlađenje.

Aluminijumski profili poznati su po nenadmašnoj čvrstoći i stabilnosti tako da su odličan izbor za otvore većih dimenzija, bilo da su to prozorske jedinice, svetlarnici ili klizne stene. Ugradnjom aluminijumskih prozora sa velikom staklenom površinom kuća će izgledati svetlija i vizuelno veća. Prozori od poda do plafona omogućavaju da se prostor otvori i ispuni prirodnom svetlošću. Takođe vrlo su popularni za zastakljivanje terasa Na taj način dobijaju se dodatne prostorije ili proširenja postojećih.

Aluminijumski prozori su estetski lako uklopivi. Specifična „oštra“ elegancija koju ima samo aluminijum je ona vrsta elegancije koja se oslanja na tek nekoliko pažljivo odabranih, svedenih detalja.

Za taj stilski, savremeni izgled sa prilagodljivim i elegantnim minimalističkim dizajnom, savremeni aluminijumski prozori su savršen izbor.

Alu profili su vrlo lagani tako da su otporni na koroziju i habanje.

Razlikujemo dve vrste aluminijumskih profila: profili bez termoprekida i profili sa termičkim prekidom.

Aluminijumski profili bez termoprekid nalaze široku primenu u enterijerima i na objektima gde toplotna izolacija nije uslov. Profili sa termo-prekidom, tzv. termičkim mostom su aluminijumski profili koji imaju termoizolacijski materijal-poliamid i dele unutrašnju stranu profila od spoljašnje. Za razliku od ostalih profila imaju svojstvo toplotne izolacije.

Pored estetike, prilikom odabira prozora, velika pažnja se mora posvetiti i samoj funkcionalnosti. Prozor je veoma bitan element nekog objekta i on mora osigurati zaštitu kako od spoljašnjih vremenskih uslova, tako i od provala. Aluminijumski prozori iz naše ponude garantuju Vam zaštitu od hladnoće, padavina, vrućine i vetra, ali i od mogućih provala, što Vaš dom čini sigurnim mestom za boravak.

Pored svih navedenih karakteristika, veoma je važno napomenuti da su alu prozori i ekološki prihvatljivi. Dugovečnost, postojanost oblika i boja, odličan odnos dobijenog i uloženog su elementi koji će Vam pomoći pri donošenju konačne odluke o izboru prozora za Vaš prostor.

Da biste dobili najbolji dizajn i dodali na vrednosti i estetskoj privlačnosti Vašeg doma izaberite kvalitetne prozore jer to je istovremeno i odabir lepšeg pogleda na svet.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts