|

Zašto žene širom sveta obožavaju gel lak za nokte?

Nije tajna da je manikir jedan od omiljenih ženskih rituala, jer sve pripadnice lepšeg pola obožavaju pogled na lepo uređene nokte. Većina žena lakira nokte kako bi same sebi bile atraktivnije. Zbilja, ruke sa nalakiranim noktima uvek izgledaju elegantnije i prefinjenije, a lakiranje noktiju jedan je od znakova ženstvenosti i brige o sopstvenom izgledu. 

Klasični lakovi su postali prevaziđeni u godinama iza nas. Bez obzira na širok spektar boja u ponudi, mana klasičnih lakova je to što su zahtevni za nanošenje, dugo se suše, lako se oštećuju i brzo skidaju. Minimalno obavljanje kućnih poslova ili kuckanja po tastaturi brzo će dovesti do iskrzalih i izbledelih vrhova noktiju namazanih običnim lakom. Iskrzan i oguljen lak izgleda neuredno i neprivlačno, a svakodnevno skidanje laka i mazanje noktiju iznova zna da bude zamorno i zahteva dosta vremena. 

Ipak, zahvaljujući inovacijama u svetu lakova za nokte, danas je dostupan gel lak – trajno i pouzdano rešenje koje čini da vaši nokti izgledaju privlačno nedeljama!

Šta je gel lak?

Gel lak je vrsta boje za nokte koju od tradicionalnih lakova razlikuju način nanošenja i opšte karakteristike. Dugotrajan je, lako se nanosi, brzo se suši, otporan je na oštećenja, blistave je boje i sjaja. Dodatni plus – dolazi u svim nijansama koje možete da zamislite!

Gel lakovi se sastoje od jačih sastojaka koji čvršće prijanjaju za površinu nokta od tradicionalnih lakova, a dovoljno su jaki da izdrže svakodnevno habanje, bez oštećenja. Gel lakovi su fleksibilniji i izdržljiviji, stoga se i nazivaju trajnim lakovima za nokte.

Kada se gel lak nanese na nokte za njegovo sušenje neophodna je svetlost UV ili LED lampe. Nakon svega jedne minute pod svetlošću lampe, gel lak će se fiksirati za vaš nokat i ostaće tamo dok god ne odlučite da ga uklonite. 

Gel lak se uklanja kod profesionalnih manikira, iako su danas na tržištu dostupni gel lakovi koje možete da uklonite i sami u kućnim uslovima. Recimo, Vasco gel lak ne zahteva namakanje noktiju u acetonu, kao većina drugih gel lakova. Skinućete ga brzo i jednostavno, baš kao tradicionalni lak. Imaćete mogućnost brze promene stajlinga i boje za nokte, ali bez pravljenja kompromisa po pitanju kvaliteta i dugotrajnosti. Danas želite da nosite savršeni french manikir, a već sutra bordo nokte? Nikakav problem.

Koja je razlika između klasičnog i gel laka za nokte?

Klasični lakovi za nokte imaju brojne nedostatke koji su otklonjeni patentiranjem gel lakova. Gel lak poseduje sve prednosti klasičnog, ali su mu otklonjeni svi njegovi nedostaci.

Naime, nanošenje klasičnog laka za nokte obično uključuje nepomično sedenje u narednih 10 minuta, kako ne biste oštetili lak. Čekanje da se lak osuši je dosadno, a još je napornije kada morate da skidate mrlje od laka sa nameštaja, zidova ili posteljine. O frustraciji koju izaziva okrzan lak nakon svega par sati od nanošenja gotovo da i ne treba trošiti reči.

Klasični lakovi koji imaju sjajnu završnicu često izgube sjaj nakon dan do dva nošenja. Boja vremenom oksidira i menja nijansu, bez obzira na cenu i proizvođača.

Gel lak za nokte savršeno rešava sve ove probleme. Neverovatno se brzo suši korišćenjem osnovnog sloja boje i UV svetla, a praktično je neuništiv nedeljama nakon toga. Dostupan je u širokom spektru boja koje su žive, upečatljive i poseduju blistav sjaj. Vaši nokti će biti savršeno nalakirani nedeljama nakon što nanesete gel lak – bez oštećenja, bez iskrzalih vrhova i izgubljenog sjaja. 

Kada vam nokti porastu ili kad poželite da promenite boju, uklonićete gel lak koji će i dalje biti u savršenom stanju – baš kao i kad ste ga naneli.

Gel lak se savršeno ponaša u svim okruženjima. Ako obavljate posao na kojem su vaši nokti izloženi uticajima koji ih mogu oštetiti (rad za računarom, rad u kuhinji itd), gel lak će odoleti svim iskušenjima i izgledati sjajno. Otporan je i na spoljašnje uticaje i idealan je za odmor, kada ne želite da popravljate lak svakodnevno. Direktna sunčeva svetlost, slana morska voda i abrazivni pesak ne mogu narušiti njegov sjaj i blistavost.

Koje su prednosti upotrebe gel laka?

Prednosti upotrebe gel laka u odnosu na tradicionalni su brojne, nabrojaćemo neke od njih:

  • Dugotrajnost – Gel lak traje mnooogo duže od klasičnog laka za nokte – tačnije, može trajati i do četiri nedelje! Neće se lako oštetiti ili iskrzati. Takođe neće biti dosadnih nepravilnosti, jer se lak učvršćava pod UV svetlom, nakon čega je potpuno suv. Sa savršenim manikirom u svakom momentu ćete izgledati lepo i negovano.
  • Štiti vaše nokte – Ako su vaši nokti prirodno slabi, lomljivi ili skloni “listanju”, gel lak može pomoći da ih ojačate i zaštitite. Nokti se prilično oštećuju tokom svakodnevnih poslova, a gel lak ima zaštitnu funkciju. Nakon nanošenja, gel lak deluje kao prirodna barijera protiv prljavštine i zagađivača.
  • Veoma brzo se suši – Kada koristite običan lak, proces sušenja može potrajati i do sat vremena da se nokat potpuno osuši. Gel se suši za svega jednu minutu i štedi vaše vreme.
  • Eksperimentišite sa bojama i dezenima – gel lak je neverovatno svestran, omogućavajući vam da eksperimentišete sa bojama i šarama. Mnogo je lakše naneti slojeve da biste kreirali željeni dizajn, jer svaki sloj može da se osuši, tako da bude potpuno suv, pre nanošenja sledećeg sloja. 
  • Gel lakovi pružaju prirodan izgled i osećaj Sa gel lakom na noktima imaćete osećaj kao da uopšte nemate lak. Gel lak nanosi u tankim slojevima, omogućavajući noktu da se lako savija i da bude fleksibilan! Još jedna dobra vest je da nema jak miris koji je mnogim ženama neprijatan.

Ako već niste isprobajte gel lakove i pridružite se armijama žena širom sveta koje su najvatrenije obožavateljke ovih lakova.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts