|

Zašto su zebra zavese apsolutni hit ovog proleća?

Kada se radi renoviranje enterijera, pažnja se obraća na mnoge elemente koji krase svaku sobu pojedinačno. Često se dešava da nam nakon izvesnog perioda života dosadi trenutni izgled dnevne sobe pa tragamo za novim detaljima kako bi je osvežili. Izbor nameštaja kao i propratnih komada nameštaja je zaista velik, a u zavisnosti od toga sa koliko novca raspolažemo, zavisiće kakva će nam biti kupovina.

Pomoć arhitekte je uvek dobro došla

Kada planiramo neke novine u stanu ili kući ali nismo 100 % sigurni kakav nameštaj želimo, kakve zavese, kuhinju i sl, uvek možemo da angažujemo arhitektu. Jeste da će nas to dodatno koštati ali zato nećemo lutati kada je uređenje enterijera u pitanju.

Arhitekta je tu da izmeri prostor koji menjate, da vam da konkretne savete kako pametno da ga iskoristite a da izgleda moderno i unikatno.

Zebra zavesa – izbor skoro svakog dizajnera enterijera

Apsolutni hit zadnjih par godina jeste zebra zavesa ili dan-noć zavesa. Može se pronaći u raznim dezenima, kao i jednobojne. Veoma lako se montira, dovoljno je da izmerite okvir prozora, odaberete model i firma koja se bavi njihovom izradom će vam doneti na kućnu adresu i namontirati ih.

Održavanje zebra zavesa se svodi na to da ih jednom u toku meseca prebrišete vlažnom pamučnom krpom kako bi se uklopila nakupljena prašina. Skoro su neizostavni detalj u svim poslovnim objektima, a poslednjih nekoliko godina veoma su popularne i u stambenim zgradama.

Kako pronaći najbolju firmu za postavljanje zebra zavesa?

Danas preko interneta možete pronaći zaista veći broj preduzeća koja se bave izradom i montažom zebra zavesa. Ipak, trebalo bi da kontaktirate samo one sa dugogodišnjim iskustvom kako biste na kraju obavljenog posla bili zadovoljni. Pa tako, firma Lukić iz Beograda zadnjih godina ima niz zadovoljnih klijenata, s obzirom na svoju poslovnost i profesionalnost.

Sa zebra zavesama sami regulišete količinu svetlosti

Bilo da ih imate u kancelariji ili u svom domu, ova vrsta zavesa funkcioniše na bazi posebnog mehanizma pomoću kojeg sami regulišete količinu svetlosti u prostoriji u kojoj boravite. Na primer, ako želite intimniju atmosferu u stanu, skupićete zavesu, a ako želite da vam prostor bude osvetljen dovoljno je da zavesu raširite.

Trikotažne zavese polako izlaze iz mode

Nekada su klasične metražne zavese bile jedini izbor svuda. Sada to više nije slučaj. Sa pojavom modernih zebra zavesa, sve više investitora se odlučuje za njihovu ugradnju na prozorima.

Jednostavnost, lakoća održavanja, elegantan izgled, funkcionalnost, samo su neke od karakteristika ovih zavesa. Za razliku od šivenih, zebra zavese nikako ne smete da perete u mašini jer tako rizikujete da ih trajno oštetite.

Vek trajanja im je, ako se pravilno njima rukuje zaista dug pa tako u nekoj bliskoj budućnosti nećete morati da ih menjate. Takođe, s obzirom da su napravljene od platna koje ne upija mirise iz doma, nećete morati svaki čas da je brišete ukoliko ste pušač ili ukoliko često kuvate u stanu.

Ako i vi težite ka moderno opremljenom domu, zebra zavese su definitivno neizostavan element koji treba da imate.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts