ukrašavanje spavaće sobe za devojčice

Saveti za ukrašavanje spavaće sobe za devojčice

ukrašavanje spavaće sobe za devojčice

Odakle poceti? Pre nego sto odaberete boju, najpre procenite potrebe vase devojcice i njenog prostora. Da li postoji dovoljno prostora za cuvanje sve veceg broja knjiga? Da li postoji dovoljno prostora za njenu garderobu?

Razmotrite sve opcije. Uzmite, recimo police od poda do plafona, zakacite kukice za kacenje sa strane tih polica, ako je moguce ili na vrata. Koristite korpe od pruca ili ukrasne kutije za drzanje svih preko potrebnih sitnica.

Namestaj

Centralni deo spavace sobe svakako je krevet. Kako treba da posluzi sve dok ne odraste, najbolje je odabrati onaj klasicnog stila, koji nikad ne izlazi iz mode. Kvalitet duseka je mnogo bitniji.

Ako je moguce najbolje je da krevet ima tockice da mozete lako da menjate mesto dok ne nadjete ono koje vasoj devojcici najvise odgovara. Takodje, polica uz njega je jako dobra ideja, jer tu mogu da stanu i razne sitnice koje su joj potrebne.

Izbor boja

Najbolje je da zajedno odaberete boje. Za spavacu sobu je dobro koristiti mirne, pastelne tonove. Kako devojcice uglavnom vole zivlje boje, poput: ciklame, tirkiz ili zelene, imajte na umu da jace boje odgovaraju vecim prostorijama, dok manjim odgovaraju mirnije, neutralne nijanse. Ako je to vas slucaj, onda mozete resiti problem dodavanjem detalja zivih boja, kao na primer: jastuka ili nocne lampe.

Kako se interes dece brzo menja, u skladu sa aktuelnim junacima, mozda je najbolje ne opredeliti se ni za jednog od njih, vec jednostavno uramiti neki interesantan poster ili kupiti vise vrsta jastucnica, pa menjati u skladu sa njihovim trenutnim interesovanjima.

Mozete iskoristiti i kolekcije igracaka vase devojcice recimo. Napravite posebnu policu koju ce ona popunjavati omiljenim igrackama ili bilo cime sto voli da skuplja. Mozda, skoljke ili uspomene sa putovanja.

Upotrebite mastu prilikom uredjenja sobe. Mozete, recimo na zidovima nacrtati jednostavne cvetice ili nesto slicno. Ili, pak uramiti prve crteze vase cerke. Ako ste, pak malo vestiji, mozete joj napraviti i baldahin iznad kreveta, kako bi se osecala kao prava princeza.

Samo pustite masti na volju, ali i razgovarajte sa svojom devojcicom o tome kako zeli da izgleda njena spavaca soba. Uzivajte zajedno u tome!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts