Kako negovati suvu kosu

Kako negovati suvu kosu

Kako negovati suvu kosu

Saveti za negovanje suve kose

Postoji mnogo razloga zasto kosa moze postati suva. Jedan od bitnih faktora je preterana upotreba razlicitih prozvoda koji gore kosu. Bitni su I unutrasnji faktori, kao sto je nedovoljno lucenje lojnih zlezda koje se nalaze u kozi temena.

Zato je vazno da o svojoj kosi brinete na pravi nacin. Za pocetak, u ishranu uvedite namirnice koje imaju visok sadrzaj omega 3 masnih kiselina, kao sto je: losos, orasi ili laneno seme.

Perite kosu svaki drugi dan, kako biste joj obezbedili dovoljnu vlaznost. Ipak, ako je vasa kosa po prirodi suva, dovoljno je da je perete jednom do dva puta u toku nedelje. Pri tom, koristite sampon koji je namenjen suvoj I ostecenoj kosi. Jer ti proizvodi sadrze dodatke koju kosi daju vecu hidrataciju.

Nakon pranja, valjalo bi da je raspravite sesljem sa sirokim zupcima umesto cetkom, jer cete tako spreciti dodatno kidanje. Zatim je pustite da se prirodno osuci, ukoliko je to moguce.

Izbegavajte uredjaje poput figara ili prese, jer oni dodatno ostecuju kosu.

Sto se farbanja tice, ako je moguce treba ga izbegavati, jer dodatno isusuje kosu. Ukoliko zelite da promenite boju kose, najbolje je da to ucinite u frizerskom salonu, jer ce vam tamo pruziti I dodatnu negu, kako bi onemocili dodatno krzanje krajeva.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts