Bakarna boja kose – izaberite pravu nijansu za Vas!

Bakarna boja kose

Prvo i osnovno – bakarna boja kose neće svakome pristajati, ma koliko ova boja bila lepa i privlačna. Nije je lako ni nositi i uklapati sa make up-om pa, ako hoćete, i sa garderobom.

Bilo koja nijansa bakarne boje kose, zahteva još i konstantnu negu kako ne bi izgledala, suvo,  isprano i previše neprirodno.

Takodje, izrazito intenzivne, vatrene bakarne nijanse verovatno neće stajati osobama sa previše bledim tenom, ili pak onima sa izrazito crnim očima. Bleda, porcelanska boja tena uvek će s dobro slagati sa svetlijom bakrenom kosom, a još bolje pristaje zelenim ili plavim očima. Takodje, osobama sa bronzanim tenom i pegama pristaju prirodniji, neutralni tonovi bakarne boje.Ali, ova pravila ne treba shvatiti suviše strogo. Izuzeci postoje, pa je možda najbolji način utvrdjivanja toga kome stoji ova boja kose – isprobavanje bakarne perike kako biste definitivno bili sigurni u svoj budući izbor.

Ako ste odlučil da imate famoznu bakarnu boju kose, najpre napravite izbor prave nijanse.

bakarna kosa1

Čokoladno bakarna boja kose

Ovo je mešavina mirne čokoladne boje i tople bakarne nijanse koja svojom mešavinom omogućava lakše prilagodjavanje tenu i očima u odnosu na izrazito bakarne boje ili one koje vuku na crveno.

Odgovaraće svakom tipu tena, od onog bledog pa sev do tamnog maslinastog. Kosa ofarbana u ovoj boji kao osnovu će imati smirujuće tamno braon nijanse sa svetlucavim bakarnim tonovima koji se reflektuju na svetlu – savršeno sjajna kosa koja će delovati prirodno.

Osim toga, bakarna boja u mešavini sa čokolada nijansom daje više mogućnosti za uklapanje sa šminkom i garderobom, a dobra je i kao podloga za dodatno šaranje kose raznim tehnikama medju kojima su i pramenovi koji mogu biti u svetlije bakarnoj ili baš tamno smedjoj boji. Što tanji pramenovi – to prirodniji izgled.

bakarna kosa2

Zlatno – bakarna boja

Zlatno bakarna boja je zapravo originalna odnosno “prava bakarna boja” kose. To je boja koju nekada možemo videti u njenom prirodnom izdanju kod izuzetno svetlih, obično pegavih ljudi, koji imaju prirodno zlatno bakarnu kosu. Znajte, da ovu boju morate pratiti karakterom i stavom. Ona je prava boja za razigrane, vesele, inteligentne žene. Ali, ako kosu  ne negujete redovno, nemojte kupovati farbu, jer ova boja na neurednoj, neredovno šišanoj ili farbanoj kosi – delovaće vrlo upadljivo – ali na negativan način.

Svetlo – bakarna boja

Pošto opsednutost plavušama i dalje ne prestaje, bakarna boja je ovde našla način da se probije upravo na račun famozne plave i to u vidu svetlo bakarne boje. Ovako ofarbana kosa će u osnovi biti platinasta ili klasično plava ali sa finim intrigantnim bakarnim odsjajem. Savršeno će je nositi devojke čistog tena sa plavim ili zelenim očima.

Tamno – bakarna boja

Tamnija nijansa bakarne boje je primerenija nešto starijim damama, ali i devojkama koje vole kratke asimetrične frizure. Ova boja naginje ka bordo i vino nijansama, zahteva redovno održavanje, a savršeno će se uklapati uz tamnu ili svetlu zelenu garderobu.

U svakom slučaju, bakarna boja kose će uvek značiti izuzetnost imajući u vidu da je manje od 2 posto svetske populacije prirodno ridje kose.

Preporuka

Ako ste nakon dobre analize odlučili da se ofarbate, preporučujemo Loreal farbe za kosu: Nijansa 74 – Intenzivno bakarna – L’Oreal Paris, zatim 8.34 SUNSET – Svetla bakarno plava, broj 8.32 – svetla bakarna boja i Loreal Prodigy Vermilion 740.

loreal1

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts