kako sacuvati vezu

Kako sačuvati vezu

kako sacuvati vezu

Saveti kako da sačuvate ljubavnu vezu

Ako ste sebi postavili pitanje kako da sačuvate vezu, vreme je da poslušate par saveta koji će vam dati odgovore na to:

Iskrenost je ključ za dugu i uspešnu vezu

Prvo nastojte na tome da se vaša veza bazira na iskrenosti i poverenju. Ukoliko nije tako, uz nedostatak iskrenosti i poverenja, biće i minimalni izgledi da vaša veza uopšte i traje, a još minimalniji i da ona opstane.

Razgovarajte otvoreno

Zato razgovarajte sa partnerom. Sve što imate da mu kažete ili želite od njega da čujete, potrudite se da bude na vreme. Sve što prećutite ili vas zanima, a ne usudite se da pitate, može se kasnije pretvoriti u problem koji će opteretiti, a možda i ugroziti vezu.

Delite sa partnerom lepe, a i manje lepe trenutke

Naučite da sa partnerom delite lepe, ali i manje lepe trenutke iz svog života. Samo tako ćete obostrano znati da vas spajaju čiste i jake emocije. Veze u kojima su partneri bliski isključivo da bi podelili radost i bili jedno drugom zabava, imaju mnogo manje šanse da traju od veza u kojima su partneri jedno drugom podrška i uteha i onda kada je nekome od njih to potrebno.

Bitno je da imate što više zajedničkih aktivnosti

Pronađite što veći broj situacija i događaja koje vas mogu spojiti sa partnerom, o kojima delite mišljenje i stav i u kojima možete zajedno da uživate.

Izbegavajte sukobe i svadje

Izbegavajte bespotrebne sukobe i svađe, i trudite se da svaki problem rešavate argumentima i na vreme, bez bespotrebnih uvreda ili preuveličavanja problema.
Volite svog partnera i dozvolite sebi da se pored njega osećate zaštićeno, prijatno, srećno i voljeno.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts