Kako napraviti čestitku?

Kako napraviti čestitku za osmi mart ili rodjendan?

Kako napraviti čestitku za osmi mart ili rodjendan?
Kako napraviti čestitku za osmi mart ili rodjendan?

Kako bi ste napravili čestitku, biće vam potrebno malo vremena i malo ideje, odnosno sopstvene kreativnosti.

  • Najpre pripremite makaze, lepak, sjajni kvalitetni tanki karton koji odgovara kvalitetu kartona od koga su napravljene i čestitke koje kupujete i nekoliko sjajnih ili šarenih, ukrasnih papira.
  • Najpre karton od koga će nastati čestitka, izrežite u obliku koji želite. Možete biti maštoviti i odstupiti od uobičajenog oblika čestitki, pa svoju čestitku napraviti u recimo okruglom obliku.
  • Potom, spoljašnjost čestitke sada ulepšajte i kreirajte na najatraktivniji način na koji umete i možete.
  • U zavisnosti od prilike za koju želite da uputite čestitku, odaberite i motive kojima ćete čestitku ukrasiti. Motive možete nacrtati ili izrezati od ukrasnog papira ili ih napraviti od već postojećih sličica i motiva koje možete naći i izrezati iz različitih časopisa, novina, možete upotrebiti i dodati ukrasne mašne ili od ukrasnih traka izrezati odgovarajuće reči ili ime…
  • Kada odaberete motive kojima želite da ulepšate spoljašnjost čestitke, zalepite ih lepkom, uredno i pažljivo i pristupite tome da tekst koji ćete napisati na unutrašnjoj strani čestitke, takođe bude upriličen povodu za koji je čestitka namenjena.
  • Budite kreativni, i tako kreativno napravljenu čestitku na vreme pošaljite osobi ili osobama kojima želite i do kojih vam je stalo. Sigurno će se obradovati, a vi ćete biti ponosni jer ste pokazali svoju kreativnost.
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts