Kako napraviti šare na noktima

Da li ste ikada pokusali da sami uradite “nail art”? Ako niste, evo ideje kako da to izvedete sami.

Na papiru nacrtajte sta zelite. Uzmite komad papira I isrctajte na njemu sta zelite, ali obratite paznju da velicina  papira treba da odgovara velicinaa nokta. Zatim isecite iscrtati deo, s tim da ostavite malo mesta oko njega (odnosno da bude malo veci od vaseg nokta).

Namazite nokte, najbolje nekim svetlijim noktom. Ako lak nije isuvise gust, premazite nokte dva puta. Pustite ih da se dobro osuse.

Kako-napraviti-sare-na-noktima

Sipajte toplu vodu u ciniju. Potopite prst na koji cete prvo zalepiti papir u vodu I drzite ga 5 – 10 sekundi. Sada stavite papir na tako nakvasen nokat. Vodite racuna da budete sto precizniji. Opte potopite nokat (sa sve papirom na njemu) u toplu vodu I drzite 30 – 60 sekundi. Pazite da se papir ne pomera. Ukoliko se to ipak dogodi I pored sve vase paznje, moracete sve ispocetka. Kada ga izvadite skinite papir sa nokta polako I pazljivo. Kada se nokat osusi, premazite ga bezbojnim lakom kako bi dobio sjaj.

Saveti

Ako vam nije uspelo prvi put, nemojte se razocarati. Jednostavno, pokusajte ponovo! Takodje, dobro je da probate razne vrste papira, jer svaki od njih stvara jedinstvene sare.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts