cestitke za novu godinu

Najlepše čestitke za Novu godinu 2017

Čestitke za novu godinu

Niko ne zna sa sigurnošću od kada se čestita početak Nove godine i zašto se uopšte praznuje. Mnogi smatraju da je to veče kao i svako drugo. Međutim, istorijski podaci govore da je proslava Nove godine jedan od najstarijih običaja. Pretpostavlja se da su prvo Kinezi proslavljali Novu godinu, zatim Stari Germani su, zapravo proslavljali završetak žetve , koji je padao otprilike kada i početak zime, u novembru. Oni bi se okupljali i slavili, srećni zb og obavljene žetve i nastupajućeg zimskog odmora, pa je tako i nastao početak njihove godine, odnosno Nova godina, iako je to bilo u novembru. Vreme proslavljanja Nove godine na 31. decembar su pomerili Rimljani kada su osvojili Evropu i tako je ostalo do danas. Za njih je ovaj datum simbolično označavao novi početak i zato su jedni drugima od srca čestitali Novu godinu. Najlepse-cestitke-za-novu-godinu-2013 Ako i vi želite da ispoštujete jedan od najstarijih običaja na našoj planeti, evo nekoliko predloga kako da to uradite…

1. Prijatelji su kao zvezde. Ne vidiš ih uvek, ali znaš da su tu negdje… Srećna Nova Godina!

2. Žellim ti iz dobrog najbolje, iz lepog najlepše, puno zdravlja, uspeha i ljubavi. Neka ti svaki dan počne osmehom, traje srećom i završi lepim snovima… SREĆNA NOVA!

3. Tom Kruz, Anđelina Žoli, Madona, Arnold Švarceneger, Dženifer Lopez, Džordž Kluni i ja… Sve velike svetske zvezde ti žele SREĆNU NOVU GODINU!!!

4. Želim ti: lepotu u januaru, ljubav u februaru, mir u martu, bezbrižnost u aprilu, zabavu u maju, uživanje od juna do novembra, sreću u decembru… Ukratko – želim ti srećnu i prelepu 2015.

5. Kad se kazaljke poklope, i otkucaju pola noci, ruku ti pružiti neću moći. Zato šaljem poruku ovu i želim ti srećnu Godinu Novu!

6. Na ovaj ekran ne mogu stati sve želje moje, ali mogu stati ova 24 slova NEKA TI JE SREĆNA GODINA NOVA!

7. Dok poruku čitaš ovu i godinu čekaš Novu iz mog srca ti primi želju-dočekaj je u veselju.Nek ti je život pun sreće i snova i nek ti je SREĆNA GODINA NOVA!

8. Milo za drago i drago za milo ostvariće ti novogodišnje pivo!!!

9. Možda je glupo slaviti vreme što prolazi, ali je lepo radovati se novom što dolazi, i zato ti želim u godini Novoj, sve bolje i lepše nego u ovoj…zdravlja i radosti, pesme i smeha, pomalo ludosti i oprostivog greha, mudrost za slogu, znanje za lovu i lako ćeš preživeti godinu Novu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts