Žalbe turista koje će vas sigurno nasmejati!

Zanimljivosti sa putovanja

I dok u Srbiji i sličnim zemljama ljudi jedva čekaju da odu na primorje, pa  makar spavali na plaži, u nekim razvijenijim zemljama turisti cepidlače zbog raznih, takoreći gluposti.

Jedna britanska agencija je pre tri godine podelila svoju muku sa javnošću objavivši listu najbesmislenijih žalbi turista, od kojih su neki bili dovoljno smeli čak i da traže povraćaj novca.

Smešni doživljaji sa letovanja

Lepe devojke na Majorki došle su glave jednom gospodinu koji nije mogao da odvoji pogled od njih, pa se često svađao zbog toga sa suprugom. Po povratku kući bili su čak i pred razvodom. Razjareni Britanac okrivio je turističku agenciju zbog propasti braka, a i putovanja, jer ga nisu upozorili na toliko lepih devojaka u bikiniju koje su mu odvlačile pažnju na plaži, što je izazvalo bes njegove žene.

Zanimljivosti sa putovanja

Još jedan gospodin imao je ljubavnih problema, samo drugačije prirode. Kako su zidovi sobe gde je spavao bili previše tanki svako veče morali su da slušaju mladi par iz susedne sobe koji je bio previše bučan tokom vođenja ljubavi.  Kao razlog za žalbu on je naveo da se u tim trenucima osećao kao da i on mora da počne da vodi ljubav sa svojom ženom, što mu verovatno i nije baš prijalo.

Bilo je i žalbi na preukusnu hranu i preudoban krevet. Prvu žalbu uputio je čovek koji se vratio sa odmora deblji za pet kilograma. Nezadovoljstvo je izrazio što je u španskom hotelu u kojem je odseo bilo previše hrane koja mu je bila isuviše ukusna, pa nije mogao da joj odoli i ugojio se. Slučaj žalbe na ,,preudobni krevet“ vezan je za momka koji se uspavao u svojoj sobi u Lisabonu jer mu je bilo preudobno, pa nije stigao da sa ostalim turistima ode u razgledanje grada. Žalili su se i mlađi turisti, koji su letovali na Kipru, jer ih je recepcionar popreko gledao kada bi se pred zoru vraćali iz provoda.

Zanimljivosti sa mora

Optužbe još jednog muškarca su se našle na ovoj listi. Naime, on je na letovanju kupio ,,Pradine “ naočare za pet eura, ali kada se vratio kući ispostavilo se da one nisu zaista ,,Pradine“ već kopija. Po njemu za ovu prevaru bila je kriva turistička agencija koja mu je prodala aranžman.

Na listi imamo i mladića koji je pri polasku na letovanje, na koje je išao avionom, shvatio da se plaši letenja, pa je odmor proveo u strahu od povratka. Tražio je da mu se zbog ovoga isplati naknada, jer mu je odmor propao.

Pošto se uglavnom sredovečni parovi najviše žale, imamo još jednog muža i ženu na listi. Oni su otišli u Tursku sa namerom da im to bude egzotično putovanje. Iako se mnogi turisti obraduju  kada u inostranstvu zateknu svoje sunarodnike, sa kojima sklope prijateljstva, ovim Britancima se očigledno nije svidelo što u Turskoj ima previše Engleza, pa su se žalili da im odmor uopšte nije bio egzotičan zbog toga.

Jedna gospođa je izgrdila zaposlene u agenciji jer je nisu upozorili na vreo pesak na Kanarskim ostrvima. Naime, zbog vrelog peska njena porodica se slabo kupala pošto nisu mogli lako da dođu do vode.

Najveći biser ove liste su dve gospođe koje su čak tražile povraćaj novca ili da im agencija uplati novi aranžman. Naime, kada su im na aerodromu tražili pasoše pošto su putovale u inostranstvo, gospođe su zgranuto odgovorile da im u agenciji niko nije naglasio da ih moraju poneti. Pošto su bile bez pasoša, bile su prinuđene da se ne ukrcaju na avion i ne odu na letovanje.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts