Kako se našminkati za doček Nove Godine

Što se tiče stajlinga za najluđu noć, dozvoljene su i neke malo kičastije stvari koje inače nemate priliku da nosite svaki dan. Slično je i sa šminkom. Dok ispraćate staru i dočekujete novu godinu, slobodno ne štedite na bojama i sjaju.

PUDER I RUMENILO

Sa puderom ne preterujte, a svakako će vam pomoći ako imate bubuljice, fleke, podočnjake  ili nešto slično na licu. Pre nanošenja stavite hidratantnu kremu. Ukoliko su vam nepravilnosti na licu drastično primetne, potpomognite se korektorom.  Kao dodatak predlažemo  bronzane kuglice ili rumenilo. Ukoliko se odlučite za rumenilo, pazite da ne preterate i stavite ga samo ukoliko nemate previše šminke na licu. Jeste da je Nova Godina i da su šarenilo i štras dozvoljeni ali ne želimo da preterujemo, zar ne. Dobar stari trik za nanošenje rumenila je da se prvo nasmejete, pa ga pažljivo nanosite od jagodica ka kosi.

Rumenilo ili bronzane kuglice za doček Nove Godine
Rumenilo ili bronzane kuglice za doček Nove Godine?

KAKO NAŠMINKATI OČI?

Ukoliko adekvatno našminkate oči, završili ste pola posla. Kako je Nova Godina vreme kada treba pustiti šljokice da izdominiraju, neka senka sa šljokicama bude vaš izbor. Nije loše staviti prvo  neku svetliju boju senke pa preko nje šljokice u srebrnoj ili zlatnoj boji. Na kraju sve upotpunite veštačkim trepavicama i imaćete pogled koji obara s nogu.

Oči našminkajte sjajnom senkom za oči
Oči našminkajte sjajnom senkom za oči

Na ovom video klipu pogledajte kako biste mogli da našminkate oči senkom sa šljokicama.

Ukoliko volite manje šminke na svojim očima, uvek se možete odlučiti za takozvani ,,smokey eye“. Da bi ste dobili malo elegantniju i večernju varijantu, oči možete uokviriti kreonom ili elajnerom, zavisi šta vam se više dopada. ,,Smokey eye“ je odlična varijanta, jer se može iskombinovati u svim bojama, u zavisnosti od boje vaše toalete ili boje očiju. Dobro urađena šminka će vam povćati oči.

Za skromnii izgled oči našminkajte u smokey eye stilu
Za skromniji izgled oči našminkajte u smokey eye stilu

KAKO NAŠMINKATI USNE?

Vaše usne će najbolje istaći crveni karmin, uz koji možete nositi i crveni lak za nokte, bez obzira na boje vaše odeće. Ipak crveni karmin ne stoji svakom i uglavnom zavisi od veličine usana. Ako imate previše tanke usne možete ih uvećati olovkom za usne, naravno u crvenoj boji.

Kako našminkati usne za doček Nove Godine?
Kako našminkati usne za doček Nove Godine?

Ako volite skromniju šminku, onda neka vaš izbor bude ,,nude“ boja ruža, tj svetlo braon, boja kože ili neki nežniji roze sjaj za usne. Ukoliko se odlučite za ostale boje, budite pažljivi kako će vam se uklopiti uz novogodišnju toaletu.

,,Nude" ruž za usne, za one koji ne vole naglašenu šminku.
,,Nude“ ruž za usne, za one koji ne vole naglašenu šminku.

I za kraj, ukoliko ste u mogućnosti, stavite fiksator za šminku. S obzirom da će većina biti u sparnim prostorijama, šminka će se lako pokvariti, a fiksator će vam omogućiti da ne odlazite u toalet samo da popravite šmiknu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts