Kreveti na sprat praktično su rešenje za dečije sobe

Kreveti na sprat

Prostor u dečijoj sobi često je problem za porodice u gradskom okruženju, odnosno ako za više dece treba urediti jednu sobu. Ako i Vi imate sličan problem, razmislite o dečijem krevetu na sprat koji će sigurno uštedeti dosta potrebnog prostora. Dva odvojena kreveta mogu da dovedu do toga da se soba svede na krevete sto i tesan prostor između njih.

Obično se, pri pomenu kreveta na sprat, pomisli na dečije sobe, mada se koriste i za odrasle. Prostor je od velike važnosti za decu, jer ,koliko je važno da deca imaju poseban kutak za spavanje, toliko je bitno da imaju i svoj radni sto kada krenu u školu. Prostor koji će zauzeti sto možete da dobijete tako što ćete umesto dva kreveta u dečiju sobu staviti krevet na sprat.

kreveti na sprat

Kreveti na sprat su funkcionalno rešenje a sve su popularniji kreveti koji zauzimaju ceo jedan zid sobe, a u zavisnosti od veličine zida, tu mogu da budu smeštena i četiri kreveta.

Dečja soba je prostor gde dete provodi veći deo dana, tu spava, tu se igra, radi domaće zadatke. Iako su kreveti na sprat smišljeni u nuždi, ideja može da bude itekako praktična ali i estetska.

Kada deca dele jednu prostoriju, zajednički životni prostor, možete na to gledati kao na svojevrsnu školu o suživotu, zajedništvu i toleranciji.

U salonima nameštaja postoji veliki izbor kreveta na sprat, za dečake i za devojčice, koji su napravljeni od različitih materijala – uglavnom su od medijapana, dok su više cene za one od punog drveta, koji je ujedno ekološki i preporučljiv materijal, pošto je potpuno prirodan.

krevet na sprat za dečake

Ako Vam ipak po dimenzijama ili izgledu ne odgovaraju, uvek postoji mogućnost – uradi sam, naravno ako ste vični, kreativni i posedujete neko iskustvo u obradi drveta i sličnih materijala.

Dekoracijom kreveta na sprat dosta možete promeniti izgled kreveta koji ste kupili. Dodajte viseće ukrase, obložite stepenice za penjanje zanimljivim materijalom, okačite plišane i čupave lutke po ivicama… Ovo je važno ako imate devojčicu i dečaka, pa je potrebno svaku jedinicu kreveta na sprat prilagoditi svakom detetu ponaosob.

kreveti na sprat za devojčice

Kreveti na sprat vremenom su usavršavani, pa su tako od dva dušeka, poprečnih lajsni koje ih drže i dasaka koje ih uokviruju, sa malim merdevinama za penjanje, nastali kreveti na sprat koji imaju fioke, stepenice, stalaže i druge detalje. Ne preterujte sa detaljima ako želite da uštedite na prostoru jer je to osnovna namena ovakvih kreveta.

Ako imate strah od visine kao bezbednosnog faktora za svoje dete, umirite se jer , modeli većine proizvođača imaju odgovarajući zaštitnu ogradu.

kreveti na sprat od punog drveta

Gde kupiti krevet na sprat

Potražite krevet na sprat u salonima kao što su „Kika“, „Ikea“, „Simpo“, „Aleksandro“, „Forma ideale“, „Dallas“…

Mi Vam preporučujemo sledeća dva modela:

1.Krevet na sprat u salonu „Kika“ – Katamaran II, cena 32.999,00 dinara. Boja natur, drvo – masiv bor, lakirani.

Dimenzije: Daska : 86 x 40 mm.Visina: 152 cm. Ležeći deo : 90/140 x 200 cm. Dušek i podnica nisu uključeni u cenu.

2.Krevet na sprat proizvodjača Matis. Cena – 24,091.00 dinara. Materijal – Univer 22 mm

Širina – 205 cm, Dubina – 97 cm, Visina – 180 cm.

kreveti na sprat od medijapana

U odnosu na broj dece kojima je soba namenjena, još jedan način za uštedu prostora je „roll-out“ krevet koji može poslužiti i za drugare koji će biti gosti vašem detetu .

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts