Šta da radite ako na putu ostanete bez pojedine kozmetike

Krenuli ste na put, spakovali sve potrebne stvari, stigli u hotel, raspakovali se… u kupatilu ste shvatili da ipak niste poneli sve! Radnje su zatvorene, kako ćete bez….

DEZODORANSA?

Nije veliki problem. U torbi sigurno imate vlažne maramice. Po njoj raspršite malo svog parfema. Vlažnu maramicu malo zgužvajte u ruci da se mirisi stope, pa njome nežno obrišite pazuh.

Napomena: nemojte preterati sa količinom parfema, da ne bi došlo do iritacije kože.

SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE LICA?

Ne želite da trljate sapunom lice i dodatno isušite kožu. Nije katastrofa što nemate mleko za lice. U čašu ulijte malo tonika za lice i dodajte pola kašičice vaše kreme za lice. Dobro promešajte i prstima nanesite na lice. Kožu izmasirajte ostatak uklonite papirnom maramicom. Na kraju se umijte mlakom vodom.

ciscenje lica

IMATE MLEKO ZA ČIŠĆENJE LICA A NEMATE MLEKO ZA TELO?

Pomešajte dve kašičice kreme za lice sa pet kašičica mleka za čišćenje lica. Emulziju dobro promešajte i nežno umasirajte po ramenima, grudima, stomaku, rukama. Odmah ćete primetiti da vam je koža tela mnogo nežnija.

ZABORAVILI STE PUDER?

To je deo kozmetike bez koje ne možemo da zamislimo da izađemo napolje! Dakle, u čistom tanjiriću pomešajte malo dnevne hidratantne kreme sa malo pudera u prahu. Mešajte, dodajući puder, sve dok ne dobijete željenu nijansu. Kombinaciju nanesite na lice vlažnim sunđerom, kako bi se krem i prah jednako sjedinili. Pričekajte nekoliko sekundi, pa fiksirajte sa puderom u prahu.

ZAFALILO VAM JE ŠAMPONA ZA KOSU?

Da, u hotelima znaju da nam ostave one male bočice šampona i balsama, koje nama dugokosim ženama nisu ni za šiške. Zato napravite sami svoj mirisni šampon. Vrlo jednostavno: penu za tuširanje razredite sa mlakom vodom i ovu kombinaciju nanesite direktno na teme kose. Kosu dugo masirajte pa je isperite. Za sjaj kose, poželjno je da poslednja voda za ispiranje bude što hladnija. Kada je budete sušili, nagnite glavu prema podu i tako je sušite. Dobićete na volumenu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts