Ukrasne zidne lampe – ulepšaće svaku prostoriju

Osim što će ukrasiti vaš životni prostor, jer su vrlo dekorativne, zidne lampe će vam pružiti fino meko svetlo kao dodatak klasičnom osvetljenu u stanu ili samostalno kada želite romantičniju atmosferu ili jednostavno ugodno svetlo za čitanje i večenje sedeljke.

Dobro razmislite pre nego što odlučite nakom ćete ih zidu postaviti jer se ove ukrasne lampe ne premeštaju baš lako kao one podne lampe na primer.

S vremenom se industrija lampi sa svojim dizajnerima potrudila da je izbor zidnih lampi jako bogat pa tako i na našem tržištu.

U ponudi su zidne lampe od kovanog gvoždja, sa kristalima, od gipsa, a za one luksuznije varijante, tu su zidne lampe sa kristalima, ugaone zidne lampe kao vrlo interesantno rešenje…

zidna lampa5

Zidne lampe za dnevni boravak

Najčešće zidne lampe ukrašavaju prostor dnevnog boravka ili trpezarije. U večernjim satima, njihovo blago svetlo omogućiće nam prijatnost i ugodnost pri sedelju sa gostima ili jednostavno u uđivanju sa članovima porodice.

Osim svetlosti, ove lampe imaju funkciju vrlo brzog osvežavanja prostora vašeg dnevnog boravka. Ako nemate dovoljno vremena ni novca da vršite kompletno renoviranje dnevne sobe čiji vam je enterijer možda dosadio, pravo rešenje je par zidnih ukrasnih lampi! Kombinujte ih sa nameštajem, bojom zidova i ličnim ukusom i jako brzo i relativno jeftino ćete promeniti prostor.

zidna lampa1

Ako vam u dnevnoj sobi dominiraju neke neutralne boje i želite da prostor malo oživite, izaberite zidne lampe u toplim bojama (narandžasta ili žuta). Takodje, u uglovima gde držite sobno cveće, možete postaviti sobne lampe koje će u večernjim satima dati poseban vizuelni efekat.

zidna lampa2

Zidne lampe za dečije sobe

Zidne lampe sda regulatorom svetlosti idealne su za dečje sobe. Vaši mališani će uživati u podešavanju svetlosti u skladu sa željama. Dobro su rešenje i zajako malu decu dok se uspavljuju. Takodje, pružiće dodatnu svetlost prilikom učenja i čitanja. Ove lampe će lepo ukrasiti i neki ugao dečje sobe gde ste recimo postavili foto tapet i tako napraviti drugačiji vizuelni doživljaj. Za mladju decu postoji mnoštvo zidnih lampi sa motivima i likovima iz omiljenih crtaća ili jednostavno lampe u živim bojama , za devojčice i dečake, sa motivima leptira, cvetova, sa tufnama…

Zidne lampe za hodnik

Hodnik je obično prostorija gde nemate mnogo mogućnosti za iskazivanje kreativnosti u uredjenju prostora. Običan cipelarnik i čiviluk dobiće interesantniji izgled uz samo jednu interesantnu zidnu lampu. Izaberite tople boje i tako iskažite dobrodošlicu gostima koji u vaš dom ulaze najpre u predsoblje. Uz saksiju sa omiljenim sobnim cvećem i zidnu lampu u toplim bojama, vaš hodnik će izgledati oplemenjeno. Takodje, često je u manjim stanovima predsoblje prostor bez prozora i nedostatak dnenvnog svetla lako ćete nadomestiti zidnom lampom. Zidne lampe ne zauzimaju površinu i to je još jedna od prednosti ijer ih uvek možete korisititi, ma koliko mala prostorija bila. Zidne lampe su odlične i za osvetljenje prostora u medjuspratu, stepeništa i odmarališta. Mnogi ih koristei za osvetljenje kuće spolja, što jeste malo neuobičajeno, ali ako izaberete veće i jače zidne lampe, one mogu ukrastiti fasadu kuće na jako zanimljiv način.

zidna lampa3

Zidne lampe za spavaću sobu

Spavaća soba zahteva intimnu atmosferu. Ako vam bračni krevet ima ram od kovanog gvoždja, izaberite istu takvu zidnu lampu. Stavite je pored noćnog stočića sa obe strane kreveta. Takodje, njena pozicija može biti i pored omiljene umetničke slike, što će dati poseban izgled u večernjim satima. Ako nemate stonu lampu u spavaćoj sobi za čitanje pred spavanje, ili jednostavno nemate prostora za stonu lampu, dobra zamena će biti zidna lampa sa potenciometrom koju ćete lako bez ustajanja iz kreveta upaliti i gasiti povlačenjem uzice. Postavite ovu lampu tik iznad kreveta.

zidna lampa4

Zidne lampe imaju mnoštvo prednosti – ne zauzimaju površinu stambenog prostora, a neki ih toliko vole da koriste samo ove lampe bez klasičnog plafonskog osvetljenja.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts