Letnje haljine i odeća za punije dame. Moda proleće/leto 2014

Bliži nam se proleće što znači da je vreme da se zameni garderoba u ormarima. Ako spadate u krupnije dame, kojima ni rigorozne dijete neće previše pomoći, ne očajavajte. I vi možete izgledati seksi i prelepo, a u isto vreme moderno.

Na žalost dok listamo modne časopise stičemo utisak da su sve žene na svetu mršave i da imaju savršenu liniju. Debljina je danas neka vrsta tabu teme, pogotovo u modnim krugovima. Zato odložite modne časopise i pročitajte naše savete o odeći za punije dame kada je moda proleće – leto 2014 u pitanju.

KAKVU BOJU ODEĆE DA ODABEREM AKO IMAM NEKOLIKO KILOGRAMA VIŠKA?

Dobro staro pravilo jeste da crna boja sužava onog ko ga nosi. Međutm proleće i leto nisu godišnja doba kada treba nositi ovu boju, zar ne?

Crnu tokom ovog perioda možete nositi u večernjim prilikama, kada se zahteva nešto elegantnije.

Tokom dana crnu boju izbegavajte, ali izbegavajte i preterano šarenilo. Držite se jedne boje, a ta boja može biti recimo neka svetlo plava, ljubičasta i slično. U ovom slučaju možete pratiti i aktuelne trendove što se tiče boje. Naravno, možete na sebi imati neki šareni detalj ili aplikaciju, ali kao što smo već napomenuli izbegavajte previše boja na sebi.

Letnje haljine za punije dame
Letnje haljine za punije dame

LETNJE HALJINE ZA PUNIJE DAME

Ovo leto je vaš saveznik jer su duge lepršave haljine koje prikrivaju nedostatke na telu, ostale aktuelne. Možete birati haljine na široke bretele ili one sa dugim lepršavim rukavima, koji se sužavaju oko zglobova ili pak zvonastim rukavima, raznih dužina. Ovakve haljine su idealne i za plažu ali i za šetnju, žurke ili neke svečanije prilike. Izaberite modele koji su gore uski, a od stomaka na dole se šire.

Letnje duge haljine
Letnje duge haljine

Duga haljina naravno može biti i u elegantnijoj varijanti, pa ako imate neku svečanost ovog leta izaberite haljinu ovakvog tipa. Ako je u pitanju večernja toaleta, može biti i crna, baš kao što smo predložili u tekstu o boji odeće za punije dame.

Ovakve haljine su takođe savršene da žene koje su u drugom stanju a opet žele da izgledaju moderno i elegantno.

Haljine za punije dame u elegantnijoj varijanti
Haljine za punije dame u elegantnijoj varijanti

Ako ne volite dugačke haljine, onda odaberite modele do kolena, ali ne previše kratke, da vam ne bi otklile previše butine. Najbolje je da dužina haljine ne bude iznad kolena. Ako još na ovu dužinu haljine obujete i štikle, listovi će vam se uobličiti i noge će vam izgledati seksi i izazovno.

KUPAĆI KOSTIMI ZA PUNIJE DAME

A kada pomenemo letnju modu, prva asocijacija su nam kupaći kostimi. To je ono sa čime punije dame u principu imaju najviše briga. Greška! I one imaju čitavu paletu kupaćih kostima u kojima mogu lepo izlgledati a vitka linija nikako nije ključ za to.

U ovom slučaju možete se opredeliti za jednodelne kupaće kostime. Oni mogu imati i korpice koje će vam malo smanjiti grudi ali ne drastično.

Ako ste krupnije građe birajte jednodelne kupaće kostime
Ako ste krupnije građe birajte jednodelne kupaće kostime

Na žalost ne možete previše otkriti telo, kao što mnogu devojke koje nose bikini, ali nije isključeno da ne možete nositi dvodelne kupaće kostime.  Poslednja moda donela je sa sobom dubok struk, kako kod suknjica i pantalona, zako i kod kupaćih kostima. Dubok struk će vam sakriti stomak, a što se tiče gornjeg dela i ovde preporučujemo korpice ( naravno ne one ,,push up“)

Poželjno je da boja kupaćeg bude crna.

Za punije dame idealni su kupaći kostimi sa dukokim strukom
Za punije dame idealni su kupaći kostimi sa dukokim strukom

LETNJA ODEĆA ZA PUNIJE DAME

Punije dame mogu nositi i helanke uz duge lepršave tunike, ali vodite računa da vam pokriju bokove. Tunike poput već pomenutih haljjina mogu imati duge lepršave rukave.

Kada je reč o šorcevima, izbegavajte ih ili ako ih već oblačite neka budu malo duži.

A kada je već lepo zar nije bolje da umesto šorceva nosite široke suknje sa dubokim strukom do kolena. U njima će vam svakako biti prijatnije, a mnogo lepše će vam stajati nego šorc.

Nemojte nositi uske majice, bilo kog tipa, birajte komotniju odeću. Ona će vam sakriti nedostatke i neće se lepiti uz vas kada pre preznojite.

Šta da nosite ako imate nekoliko kilograma viška
Šta da nosite ako imate nekoliko kilograma viška
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts