Frizure za žene srednjih godina

Savršena frizura ključna je za lep izgled zrele žene. Ako ste u srednjim godinama i u potrazi za savršenom frizurom koja će biti prikladna, dobra stvar leži u tome što ne treba mnogo da lutate kako biste pronašli idealnu frizuru u skladu sa vašim godinama.

Srednje  godine podrazumevaju neke prednosti medju kojima je I činjenica da moda I stil oblikovanja kose duže traju, odnosno da se trendovi ne menjaju dramatično kao kod na primer mladalačkih frizura.

Postoji nekoliko  opštih pravila za oblikovanje kose kada ste u srednjim godinama. Pravilo da  što više godina imate, vaša kosa treba da bude kraća, ste verovatno već čuli. Razloga je dosta koji opravdavaju ovo pravilo, na primer-  kosa se sa godinama stanjuje, gubi sjaj postaje kod nekih dama suva i beživotna…

frizura-za-kratku-kosu

Ako ipak žarko želite da zadržite dugu kosu, koja vam je možda godinama zaštitni znak, morate joj posvetiti  dovoljno pažnje, nege I vremena kako bi ostala zdrava.

Kratke asimetrične frizure

Damama u srednjim godinama se savetuje da izaberu kratke, asimetrične frizure ili isto tako asimetrične šiške, kao I kosa ošišana do brade ili još kraće.

Asimetričnost je odličan trik, naročito kad je reč o šiškama jer će sakriti bore na čelu a svojom neozbiljnošću će vas podmladiti. Ako vam je kosa vrlo retka, izbegavajte ovakve šiške. U tom slučaju, nežna klasična bob-frizura je rešenje jer retku kosu naizgled čini gušćom i ublažava crte lica.

frizure asimetricnog oblika

Svetle boje

Kada govorimo o boji kose, ženama u srednjim godinama odlično pristaju skoro  sve svetlije nijanse: plava, boja meda, boja peska, bakrena, svetlo smeđa, pa čak i narandžasta. Tamnije nijanse u vašim godinama,  istaknuće  nedostatke na  licu  pa se preporučuje da ih izbegavate, naročito ako vam je koža jako svetla ili ako imate bledi ten.

Kratke dečačke frizure obavezno učine da dame u srednjim godinama izgledaju mlađe, isto kao i poluduga, asimetrično ošišana kosa. Ako ste odabrali da zadržite nešto dužu kosu, blage krupne lokne će vam izvrsno pristajati, a uz to će ublažiti crte lica I napraviti ih mekšim.

Ako dižete kosu, I volite pundje I repove, potrudite se da budu opušteni, bez ,mnogo laka I tapiranja, što će dati onaj “tetkasti izgled”.

frizure za zene svetle kose

Šišanje I farbanje

Kako vi starite, tako stari I vaša kosa. Već oko tridesete ste možda prvi  put videli kako vam raste prva seda vlas. Zato je važno, da u zrelijim godinama redovno farbate vašu kosu, kvalitetnim bojama, bez amonijaka. Seda kosa učiniće da vam lice izgleda starije. Koristite češće I maske za kosu koji će je dodatno hraniti jer u srednjim godinama kosa traži više nege.

frizure za kosu srednje duzine

Kosu bi trebalo da šišate najmanje na osam nedelja, kako biste podstakli njen rast, I kako biste izbegli ružne istanjene krajeve.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts