Šta će se nositi ovog proleća 2014?

Prolazi zima, ali nije bila duga i hladna… spremamo se polako za proleće, preturamo po garderobi, šta nam nedostaje, šta bi mogli da promenimo, možda prekrojimo, isečemo ili odlučimo da krenemo u šoping.

Dakle, šta su nam modni dizajneri poručili za ovo proleće, 2014? Doneli su nam cveće, mint zelenu, čipku, gola ramena… Očigledno je da su bili veoma nadahnuti, jer, kada zavirimo u sve te modne revije, teško je sve njihove ideje preneti u skraćenoj verziji, ali pokušaćemo.

BOJE: Pastelne boje unose duh romantike: zelena, plava, roze i naravno, obavezna je bela.

METALIK BOJE su apsolutni hit ove sezone. Možete ovu boju da kombinujete kako god želite, ono što je sigurno, jeste da će podići svaki stajling.

sta ce se nositi ovog proleca

CRNO BELA KOMBINACIJA:

Ni ovog proleća, nemojte zaboraviti na večnu crno-belu kombinaciju, jer sa njom nikada nećete pogrešiti. U crno-belim nijansama, poželjne su geometrijske šare, pa makar nabavite jednu maramu koju ćete „nabaciti“ preko sakoa.

DEZENI: obavezno imajte nešto cvetno, romantično i ženstveno. Čipka se nosi i ove godine, zavodljiva i senzualna, kao i uvek, a može se videti kod Chanela, Diora…

DUH SEDAMDESETIH: ogleda se u odelima sa dezenom. Uz jednostavnu jednobojnu majicu, nećete biti neprimećeni. Ko voli, nek izvoli.

odelo za prolece 2014

PANTALONE – ravno sečene: mogu biti jednobojne ili šarene. Prijatne su, udobne. Ako ste nekada gledali crno -bele filmove, setite se samo kako ih je nosila čuvena glumica Ketrin Hepbern.

NA JEDNO RAME…

Mogu biti majice, bluze, haljine. Crna haljina, veoma  jednostavna,  slična onoj koju je nosila Odri Hepbern u filmu „Doručak kod Tifanija“ nikada neće izaći iz mode. Njena je imala gola leđa, vaša može biti na jedo rame, može biti i sportsko-elegantna varijanta, ali uz visoke potpetice i prolećne čizmice, možete izgledati nezaboravno.

na jedno rame

AKSESOARI

Šeširi Fedora, trend koji je pokrenuo Saint Laurent, sa širim ili užim obodom, konačno liče na prave šešire i žene zaista izgledaju sjajno sa tim modelom na glavi, pristaje svakom tipu lica.

Tašne: nose se sve veličine, i male i srednje i velike, važno je da imaju naglašene ivice.

Mini torbice: svaka žena ih mora imati u svom ormanu, kada hoće na brzinu da izađe iz kuće, a trebaju joj samo mobilni, kartica, ključevi i sjaj za usne!

NAKIT

Produžene ogrlice – one dobro izgledaju uz svaku kombinaciju – tunika, košulja, haljina biće upotpunjene ovakvim ogrlicama. Obavezno kupite makar jedan komad.

OBUĆA

Prolećne čizmice – kombinacija čizme i sandale sa visokom štiklom. Otvorena peta, otvoreni prsti, a prekrivaju članke. Vrlo seksi, stavite sebi na listu „ovo moram da imam“! Platforme, i ove sezone. Špic, naravno, za sve one dame koje imaju uska stopala i nemaju probleme sa čukljevima (ako ne spadate u tu kategoriju, nemojte ih nositi, nikako), baš kao što je nosila Keri Bredšo u seriji „Seks i grad“.

prolecne cizmice 2014

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts