Svečane frizure za venčanje za 2016. godinu

Najlepše frizure za venčanje

Venčanje je svakako jedan od najlepših dana u životu žene. Osim pažljivo izabrane venčanice, besprekorne šminke, cipela I sijaset stvari koje treba pripremiti, frizura za venčanje takodje mora biti pažljivo odabrana, prigodna prilici, dovoljno svečana…

Obično mlade praktikuju da nekoliko dana pre vemčanja odu par put kod frizera kako bi isprobale nekoliko frizura I tako napravile generalnu probu, I izabrale ono što najviše ide uz venčanicu I oblik lica, šminku…

Retkost je da same dame sredjuju kosu I prave frizure za sopstveno venčanje. Nekada može u pomoć da priskoči drugarica sa talentom za sredjivanje kose.

Koju god varijantu izabrali, najbitnije je da prvo definitivno rešite da li će vam najbolje pristajati puštena kosa, stroga pundja, dosta ukrasa u kosi, da li ćete frizuru kombinovati sa velom…

Kada se zna šta se hoće I kada je odluka definitivna – sve je lakše. U zavisnosti od dužine vaše kose, mi vam preporučujemo nekoliko predloga frizura, za jedan od najbitnijih dana u vašem životu.

Frizure za mlade sa dugom kosom

Najjednostavniji način ali nikako bez efekta je da svoju dugu kosu nosite puštenu na venčanju. Ovo ne vidjamo često, ali, iako na oko jednostavna frizura, deluje vrlo otmeno I svečano. Da bi trajala duže, što je neophodan uslov za frizure za venčanje, trebaće dosta laka za kosu. Tapiranje može biti jače, jer za prilike venčanja – ne može biti preperano. Duga, prelomljena kosa, lepo rasporedjena I blistava (možete staviti preparat za jači sjaj vlasi) izgledaće predivno naročito ako je venčanica sa golim ledjima ili ramenima.

frizura mlade puštena duga kosa
Frizure za mladu sa dugom puštenom kosom

Za venčanje, dozvoljeno je i malo nadograditi kosu ili staviti umetke. Tako će vaša kosa delovati bogatije a izbor frizur je daleko veći. Sa većom dužinom I gustinom kose, možete uzabrati bogatu debelu pletenicu kao frizuru. Delovaćete kao princeza iz bajke!

Frizura za mlade sa pletenicama
Frizura za mlade sa pletenicama

Frizure za mlade sa kosom srednje dužine

Poluduga kosa izgledaće čarobno na venčanju ako napravite frizuru koja će se sastojati od opuštene blage romantične pundje I atraktivnog rajfa. Za ovu svečanu priliku, odličan izbor su rajfovi sa svetlećim detaljima, metalni, sa cirkonima… Ova frizura zrači toplinom I nevinošću I pravi je izbor za poludugu kosu.

Frizura za mladu - pundja rajf
Frizura za mladu – pundja rajf

Osim rajfa, možete tražiti od frizera da vam isplete pletenicu koja će biti vrlo atraktivan detalj pored pundje. Pundju takodje možete ukombinovati sa velom, ali nije obavezno.

Frizura za mladu - kika kao rajf
Frizura za mladu – kika kao rajf

Frizure za mlade sa kratkom kosom

Kad nosite kratku kosu, za venčanje je preporučljivo izabrati odgovarajuće detalje za kosu da bi delovala bogatije, jer materijala za komplikovanje frizure nemate. To ne znači da ćete biti manje straktivni, naprotiv, delovaćete posebno privlačno naročito u venčanici čisto bele boje.

Dakle, ukrasite kosu elegantnim metalnim ukosnicama sa kristalima na primer ili asimetričnim rajfom sa biserima. Možete staviti I bogatu tijaru.

Ako ste posebno hrabri, I atraktivno I jako našminkani tamnim ili jarkim bojama – iznenadićete se, ali možda vašoj kosi ništa drugo nije potrebno osim lepog oblika I sjaja.

kratka-frizura-za-mlade
Kratka kosa – zanimljiva frizura za venčanje

Frizure za mlade sa kovrdžavom kosom

Kovrdžava kosa je sama po sebi dovoljno romantična. Da biste naglasili tu njenu osobinu, dodajte u kosu ukrase u vidu nežnih cvetova u jarkim bojama poput ružičaste. Delovaćete još nežnije. Kosu možete da pustite ili da vam od nje naprave romantičnu spuštenu pundju. Ove pundje daleko bolje izgledaju kada se prave od kovrdžave kose, tako da će efekat sigurno biti odličan. Vetne ukrase kombinujte sa bojom u kojoj vam je venčanica. Dobra kombinacija je šampanj venčanica – ružičasti ukras u kosi, bela venčanica – crveni cvetni ukras, bež venčanica  –zlatne nijanse ukrasa u kosi.

Kovrdžava kratka kosa - simpatična frizura za venčanje
Kovrdžava kratka kosa – simpatična frizura za venčanje
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts