Trajna šminka za ili protiv?

ŠTA JE TRAJNA PERMANENTNA ŠMINKA?

Trajna šminka ili permanentni mejkap posatao je popularan poslednjih godina, a za njega se interesuje sve veći broj žena, različitih godina. Ako uradite trajnju šminku svakako će vam trebati manje vremena za sređivanje. Ovo je sjajna stvar za sve one koji imaju proređene obrve ili nisu zadovoljni gustinom trepavica. Idealna za vas ako niste zadovoljni oblikom obrva ili usana. Ali, sa druge strane, sve ima svoju cenu a pri tom ne mislimo na finansije.

Trajna šminka ZA ili PROTIV
Trajna šminka ZA ili PROTIV

KAKO IZGLEDA NANOŠENJE TRAJNJE ŠMINKE?

Ukoliko rešite da stavite permanentu šminku, znajte da je samo za hrabre, jer je proces bolan. U pitanju je proces nalik tetoviranju i potrebno ga je obnavljati na svakih nekoliko godina, jer boja vremenom bledi.

 Budite spremni na otečenost par dana. Ako vam ne odrade profesionalno trajnju šminku ili ukoliko imate osetljivu kožu, posledice možete osećati i do nekoliko dana duže. Ipak rezultat je zadivljujuć za one koji su spremni da istrpe ,,sve za lepotu“.Kada posledice nanošenja šminke prođu, boja će vam izgledati nešto svetlije nego onog trenutka kada ste je stavili.
Od trajnje šminke na lice možete staviti bukvalno bilo šta – istetovirati obrve, našminkati usne, oči ( senka, linija ispod i iznad oka ), rumenilo…

Vodite računa da odaberete pravi salon za ovaj tretman. Nemojte gledati da uštedite novac na ovome, ako ste već rešili da stavite trajnu šminku, jer loše odrađena šminka može da povuče i posledice.

Nanošenje trajne šminke ili tetoviranje obrva
Nanošenje trajne šminke ili tetoviranje obrva

MOGUĆE POSLEDICE TRAJNE ŠMINKE

Još jednom vas upozoravamo da odaberete dobar salon i dobrog kozmetičara. Tako ćete smanjiti rizik od posledica. Kozmetičar mora imati kvalitetan aparat, prirodne boje i mora voditi računa da mu sav pribor bude sterilisan.

U suprotnom vam mogu čak ostati i ožiljci. Ukoliko vam se javi krvarenje, tretman je odrađen lošim aparatom.  Ako je za šminkanje iskorišćena loša boja, vremenom se može promeniti u zelenu, što sigurno ne biste želeli. Nije  strano ni da se posle bojenja tj tetoviranja usana javi i herpes.
Žene i devojke koje nisu zadovoljne kako im je odrađena trajna šminka, mogu je skinuti. Obično se skida laserom ili naturalizacijom. Zbog povoljnosti se uglavnom ide na laser, ali ova metoda može još više da zakomplikuje situaciju. Posebna opasnost vreba ako skidate šminku sa očiju što može oštetiti vid. Kada je reč o naturalizaciji, ova metoda je mnogo bolja i bezbednija, a sastoji se iz izbeljivanja kože do prirodne boje vašeg lica. Ipak ova metoda košta jako puno, pa je mnogima ,,plan B“, kada reše da skinu permanentnu šminku. 

Ako je boja za nanošenje trajne šminke loša, može vremenom pozeleneti. Ipak postoji mogućnost i da se ukloni
Ako je boja za nanošenje trajne šminke loša, može vremenom pozeleneti. Ipak postoji mogućnost i da se ukloni

ZANIMLJIVOSTI VEZANE ZA TRAJNJU ŠMINKU

Ovaj metodd šminkanja voleli su još stari Egipćani. Njihovi faraoni i sveštenici tetovirali su obrve. U modernoj civilizaciji, trajnja šminka se pojavila još tridesetih godina prošlog veka. Ovo je sjajna stvar ako želite da pokrijete neke ožiljke ili nesavršenosti na licu.

I egipatski faraoni su tetovirali obrve.
I egipatski faraoni su tetovirali obrve.
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts