Kako nositi haljine sa čipkom

Haljine sa čipkom

Čipkane haljine su pravi hit već nekoliko sezona i donose dozu romantike  u vaš orman. Mogu se nositi podjednako u dnevnim, i u večernjim prilikama. Dnevne koktel čipkaste haljine obično su u svetlijim nijansama, a čipka se ponekad na haljini pojavi tek kao detalj. Za večernje prilike crna čipka je pun pogodak!

Čipkane haljine su neizbežan odevni komad naročito na proleće i u leto.

Sa romantičnim vezenim motivima, haljine sa čipkom moraju biti zastupljene u garderoberu svake dame koja drži do stila I trendova.

Za čipku se slobodno može reći da je u vrhu liste najpoželjnijih materijala bilo da su u pitanju haljine, bluze, suknje…

Haljine sa čipkom danju u uveče

Dnevne varijante iziskuju svetlu čipku, a uveče se odlučite za crnu, mada nećete pogrešiti ni sa smaragdnozelenom i nežnoružičastom bojom koje crnoj boji itekako dobro pariraju.

Ako ste ipak jedna od onih žena koje izbegavaju nošenja čipke u drugim bojama osim crne, pogledajte šta vam predlažemo pa ćete sigurno promeniti mišljenje.

Čipka za dame iz visokog društva

Ne znamo gde je i ko izumeo čipku, ima mišljenja da potiče sa prostora daleke Kine odakle je došla u Evropu a potom osvojila ceo svet.

Kako god, u davna vremena čipku su imale privilegiju da nose isključivo dame iz visokog društva.

Ima mnogo vrsta čipke, računajući I onu ručno heklanu, ali bilo koju izabrale, nećete pogrešiti i učiniće vas elegantnom, jedinstvenom, posebno ženstvenom. Duge svečane čipkane haljine su pravi izbor za odlazak na venčanje.

Iako je čipka u trendu već nekoliko sezona uzastopno, proleće i leto 2014 donosi neke novine u smislu modela haljina od čipke.

Čipkane haljine deluju kao stvorene isključivo za svečane i večernje prilike, ali se vrlo lako mogu uklapati i za svakodnevne prilike.

Ako čipkanu haljinu vešto kombinujete na primer sa teksas jaknom dobićete nesvakidašnji upečatljiv izgled.

Uske čipkane haljine najviše priliče mladjim damama koje nemaju probleme sa viškom kilograma, dok se za punije dame preporučuju nešto širi modeli i sitno tkana čipka.

Dakle, ove sezone je krajnje vreme da obezbedite sebi bar jednu čipkanu haljinu. Kreatori se igraju bojama medju kojima su najčešće zelena, roze, žuta, bež, plava, tirkizna. Bele, crne ili crvene čipkane haljine jesu u neku ruku klasika koja ne izlazi iz mode.

Dizajneri savetuju da će čipkana haljina najbolje doći do izražaja ako na sebi nemate neke dodatne modne detalje ni glomazan aksesoar. Tada ćete biti posebno elegantne a do izražaja će doći vaša sofisticiranost.

Posebno je privlačna kombinacija satenske haljine koja ima detalje od čipke.

Seksi varijanta je čipkasta haljina sa golim otvorenim ledjima za koju vam je potrebna skladna figura.

Ukoliko baš ne možete bez nakita, izaberite jednostavnu narukvica ili diskretne minđuše u boji haljine. Kad je reč o obući koja se slaže sa čipkanom haljinom, tu nema problema jer se ona odlično slaže sa baletankama i ravnim sandalama, platformama kao i sa visokim potpeticama.

cipkaste haljine duge

Duge haljine od čipke u pastelnim i crvenoj boji za svečane prilike

Čipkaste haljine sa golim ledjima
Čipkaste haljine sa golim ledjima

Čipkana haljina sa golim ledjima izgleda vrlo atraktivno u crnoj boji

Jednobojne čipkaste haljine u jakim bojama
Jednobojne čipkaste haljine u jakim bojama

Kratke cipkane haljine u jarkim bojama idealne za leto

cipkaste haljine kratke

Kratke čipkanje haljine sa karnerima ili uskim kaišem mogu biti izbor za svakodnevne izlaske

Duge čipkaste haljine za punije dame
Duge čipkaste haljine za punije dame

Duga čipkana haljina sa izraženijim dekolteom – dobar izbor za punije dame

Elegantne čipkaste haljine za svaki dan
Elegantne čipkaste haljine za svaki dan

Čipkane haljine srednje dužine u kombinaciji sa laganim ogrtačima – još jedan izbor za dnevne izlaske

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts