Moderne ženske sunčane naočare za leto 2014.

Nezaobilazni modni detalj i aksesoar svake moderne žene, jesu sunčane naočare. One moraju da odgovaraju određenom obliku lica, potrebno je da štite oči od UV zračenja i da budu udobne. Ako pravilno izaberete model koji vam dobro stoji, on će upotpuniti svaku vašu odevnu kombinaciju i daće pečat vašem sopstvenom stilu.

Jedna od mojih kuma, od kako je znam, nosi sunčane naočare i leti i zimi. One su deo nje, one upotpunjuju njen stil, uglavnom su joj na vrhu glave, ali je savršeno krase i uklapaju se uz svaku njenu bluzu, helanke, mini suknje… Ima ih raznih oblika i raznih boja, uvek one koje su u trendu i njeno lice ne bih mogla drugačije ni da zamislim. To je njen pečat, njen lični stil. One joj nekada skrivaju podočnjake a nekada joj služe da se ogradi od ostatka sveta.

Kako da izaberete sunčane naočare prema obliku lica?

Ako imate okruglo lice, izaberite naočare kvadratnog oblika.

Ovalnom licu pristaju naočare svih oblika.

Ako imate četvrtasto lice, idealne naočare za vas su one koje imaju zaobljen ram.

Koji modeli će se najviše nositi ovog leta?

Izbog je zaista veliki, i sigurno ćete uspeti da nađete vaš omiljeni par.

AVIATOR model, jedan je od najprepoznatljivijih i najstarijih modela naočara. One nikada neće izaći iz mode, izgledaju dobro na svakom obliku lica, iz sezone u sezonu postoje samo razne varijacije na temu…

aviator suncane naocare

HAVANA DEZEN, totalno šik, ove godine promovišu svi dizajneri. Sa njim ćete uvek biti sigurni da niste omašili i dugo će vam trajati. Njihova šara je najzastupljenija, i baš, baš, podseća na leto.

havana suncane naocare

PURPUR BOJA – MUST HAVE! MUST HAVE! Ove sezone će dominirati boja purpura, tako da će i naočare u bilo kojoj nijansi – purpurna, ljubičasta, svetla orhideja, biti pravi izbor.

purpur naocare za sunce

OGLEDALKE –  model koji vezujemo za devedesete, praktične su, futurističke, smele, privlače pažnju.

ogledalne naocare za sunce

AVANGARDNO – ako želite da se izdvojite iz mase, ovi netipični modeli i oblici su za vas. Upadljive su, futurističke.

avangardno naocare

CLUBMASTER – prepoznatljive su po tome što samo gornja polovina ima ram, i to su naočare koje ne prestaju da izlaze iz mode. Ray-Ban Clubmaster je najpoznatiji model, to je model kojem ne odolevaju ni slavni, pa nije ni čudo što su sve mlađe generacije poludele za njima. Ono što je veoma važno, jeste da ovaj model naočara može biti i sunačni i dioptrijski. Clubmaster model je najzastupljeniji u najnovijoj kolekciji Dolce & Gabbana kolekciji naočara.

clubmaster naocare za sunce

Dakle, izbor je zaista veliki i raznovstan ove godine, pa krenite u šoping!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts