Eko melem protiv akni i bubuljica

Problem sa aknama i bubuljicama uobičajen je u pubertetu a osim po licu, pojavljuju se neretko na  grudima i na ledjima. Na nastanak akni utiču mnogi faktori medju kojima je i onaj genetski.

Osim u pubertetu, koža kod ljudi koji su često izloženi stresu i hormonalnim promenama, često je problematična, luči se višak masnoća, pa nastaju akne i bubuljice.

Zbog jačeg lučenja masnoća, uvećane i proširene pore postaju blokirane, pa sprečavaju normalan protok sebuma i izbacivanje metaboličkih produkata na površinu kože. Rezltat su često bakterijske infekcije, čija su posledica akne, miteseri, bubljice…

eko melem 1

Bilo kakvo stiskanje bubuljica, ako se radi prljavim rukama po koži koja nije prethodno dezinfikovana, može da raširi infekciju, pa se bubuljice tada jave po grudima, ledjima, vratu…

Vrlo je važno da posebno ne treba stiskati gnojne akne u predelu gornje usne i bočnih strana nosa jer se može desiti  prodor bakterija u krvne sudove i daljeg širenja infekcije.

Prema nekm statistikama, čak 80% populacije suočava sa problemom akni i bubuljica u periodu od 12 do 25. godine. Ipak, iskustva korisnika su različita. Uzroci su razni, pa kreću od genetske predispozicije, nedovoljne higijene, zatim preko   pojačanog mašćenja kože, pa sve do problema kao što su sindrom policističnih jajnika kod žena, hiperandrogenizam ili poremećaj hormonalnog balansa.

Akne i bubuljice, mogu izazvati i terapije određenim vrstama i kategorijama lekova, kao što su: kortikosteroidne kreme, steroidni, litijumski i lekovi na bazi jodida. Lečenje bubuljica i akni mora uključiti utvrdjivanje uzroka njihovog nastanka.

Eko melem za akne i bubujice

Prirodni preparati, često mogu da  pokažu dobre  rezultate u tretiranju akni i bubuljica. Bitno je znati da ne postoji nijedan tretman, kapsula ili preparat čija će vas upotreba rešiti akni ili bubuljica preko noći.

Ipak,  za razliku od kozmetičkih preparata koji osim nekih prirodnih sastojaka sadrže i sintetičke supstance, aromate, parfeme i boje,melemi kao prirodna sredstva, teže mogu da izazovu alergijske reakcije, a često su bez konzervanasa.

Eko melem protiv akni i bubuljica, kako proizvodjač navodi, sadrži 14 prirodnih sastojaka. Melem neguje kožu i deluje kod kožnih promena uzrokovanih različitim faktorima.

Utiče na ubrzano  sazrevanje već nastalih akni i bubuljica i sprečava nastanak novih. Zato se nemojte čuditi što će nakon  5-7 dana korišćenja melema stanje verovatno mnogo gore nego pre korišćenja melema. To upravo znači da je počelo delovanje melema čiji je zadatak da iz svih slojeva kože nečistoće izbacuje na površinu gde se ona suši i otpada. Ovakvo rešenje kao tretman dakle traje malo duže. Da bi melem bio što efikasniji, lekovite biljke se međusobno moraju slagati i biti u kombinaciji sa odabranim etarskim uljima, prirodnim voskovima i hladno ceđenim prirodnim biljnim uljima, što je slučaj sa Eko melemom.

Lečenje bubuljica i akni melemom, uspešno je protiv pubertetskih bubuljica u uzrastu od 12-18 godina, navodi proizvodjač. U pubertetu ovaj problem predstavlja zapravo multifaktorijalni poremećaj rada lojnih žlezda. U zavisnosti od jačine razvijenosti prisustva akni i bubuljica na koži, problem može biti veoma blage prirode, ali i kao vrlo komplikovan, praćen upalnim i gnojnim procesima i bolan.

eko-melem-akne

Sastav

Eko melem sadrži deset  lekovitih biljaka kao što su hajdučka trava, rastavić, prečica, čičak, neven, zova, kantarion… Sadrži još  hladno ceđeno maslinovo ulje, čist biljni i pčelinji vosak, propolis i etarsko ulje čajnog drveta i lavande.

Kontraindikacije

Proizvodjač navodi da nema kontraindikacija.

Cena

Redovna cena kutije sa ovim melemom je oko 1000 dinara, ali su česte akcije kada se može nabaviti po duplo nižoj ceni.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts