Prirodne maske za kosu od jaja

Kokošja jaja su izvor vitamina I minerala koji nisu korisni samo za ljudsku ishranu već se koriste sve češće I u kozmetičkim fabričkim proizvodima poput šampona ili kupovnih maski I pakovanja za kosu. Jaja za kosu su preporučljiva naročito ako imate oštećenu kosu usled agresivnih hemijskih tretmana – farbanja ili blajhanja. Takodje, jaja, naročito belanac, korisni su u borbi sa preteranim mašćenjem kose. U zavisnosti od tipa kose, u maskama ćete koristiti samo žumanac, belanac ili celo jaje.

Maske za kosu od jaja možete napraviti I sami kod kuće, učinak će biti zadovoljavajući a cena tretmana znatno niža! Nije čudo što sve više kozmetičkih kompanija u svojim proizvodima sve više koristi upravo – jaja.

Kombinujte jaja sa uljima, medom I limunom u zavisnosti od toga kakav tip kose imate, redovno negujte kosu ovim domaćim preparatima i vaša kosa će biti nahranjena, nežna, jača I bujnija.

jaja maska za kosu

Maska od jaja i maslinovog ulja za suvu kosu

Za suvu kosu koristite iz jaja žumanac. Maslinovo ulje je poznato kao izuzetno lekovito za kosu jer vraća sjaj I vlažnost kosi. Takodje, pomaže uklanjanje peruti. Maslinovo ulje oblaže dlaku I tako je štiti od negativnih uticaja, prljavština iz vazduha…

Razbijte 2 jaja i odvojite žumanca. Dodajte 2 male kašike  maslinovog ulja i sve dobro promešajte. Maska od jaja je spremna, stavite je duž cele kose. Nakon dejstva od 15 minuta, isperite kosu uobičajeno.

Maska od jaja i meda za oštećenu kosu

Dva, tri žumanca pomešajte sa kašičicom meda. Možete dodati i nekoliko kapi uljanog rastvora AD vitamina. Nanesite na celu dužinu kose I neka odstoji minimum pola sata. Isperite blagim šamponom. Oštećenu kosu možete jednom nedeljno oprati samo jednim celim razmućenim jajetom umesto šamponom.

Maska od jaja i ricinusovog ulja za brži rast kose

Ricinusovo ulje, naročito ono hladno cedjeno dokazano ubrzava rast kose. Ako u šoljicu ricinusovog ulja dodate izmućeno celo jaje, dobićete ekstra hranljivu masku za kosu. Stavljajte ovu smesu na kosu jednom nedeljno po pola sata. Naročito je važno da pri nanošenju blago masirate koren kose. Vaša kosa će brže rasti a kvalitet dlake će biti znatno poboljšan. Osim za osetljivu I oštećenu kosu, ovo pakovanje je dobro I za normalnu kosu, jer će postati lepršava I svilenkasta.

jaja maska za kosu

Maska od jaja i limuna za masnu kosu

Za masku za masnu kosu koristi se uglavnom belanac iz jaja. Maska od jaja, limunovog soka i bademovog ulja predviđena je za svaki tip kose, a naročito za masnu kosu. Limun svojim kiselim sastojcima utiče na ispadanje ljuspica sa kože glave I tako regeneriše kožu temena.

Uzmite 3 male kašike soka od limuna, 2 kašičice bademovog ulja I jedan belanac. Promešajte I stavite na kosu, a pri korenu blago umasirajte. Posle 20 minuta isperite kosu. Kosa se neće više preterano mastiti a ova maska će nakon dužeg korišćenja ukloniti I perut.

Na masnu kosu, nekada je dovoljno i samo naneti penu od nekoliko belanaca. Ostavite da deluje dok se pena ne stvrdne a onda isperite kosu.

Tretirajte vašu kosu maskama sa jajima makar jednom nedeljno i rezultati će biti vrhunski. Potrebno je biti uporan I strpljiv, i prirodni sastojci iz vaše kuhinje će zaista mnogo učiniti za jedan od glavnih aduta ženske lepote – kosu!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts