Kakve su Loreal farbe za kosu

Loreal farbe za kosu su jedne od najpoznatijih u svetu. Inače, kompanija ,,Loreal“ poznata je širom sveta kao vodeći brend za negu lepote. Nastala je još početkom dvadesetog veka, pa možete da zamislite koliko je to iskustva kada govorimo o nezi lica, tela, ali i negovanju i fabranju kose. Lorealove farbe za kosu poznate su i u Srbiji.

Loreal trajne boje i Loreal farbe za kosu bez amonijaka

Što se tiče farbi za kosu, Loreal, poput svih velikih brendova ima nekoliko linija, koje je prilagodila svojim potrošačima i različitim tipovima kose. U zavisnosti od toga da li želite farbu za kosu bez amonijaka ili što trajniju boju, imate na raspolaganju sledeće brendove:

Casting Crème Gloss bez amonijaka – ukoliko želite da vam pramenovi pored željene boje dobiju i sjaj, opredelite se za ovu vrstu Lorealove farbe za kosu. Osim toga boja pomaže u optimalnom pokrivanju sedih vlasi, a na raspolaganju imate paltu boja od dvadeset nijansi.

Casting Crème Gloss Loreal farbe za kosu
Casting Crème Gloss Loreal farbe za kosu

Sublime Mousse – raspoloživa u petnaest nijansi, ova kremasta farba se nanosi na kosu poput šampona, što će vam pomoći da bolje pokrijete sede vlasi ali i nepristupačne pramenove.

kakve-su-loreal-farbe-za-kosu-2
Sublime Mousse Loreal farbe za kosu

 

Préférence za ombre frizure– boja je postojana i čini kosu mekanom, nedeljama nakon farbanja. Postoje tri vrste ove linije za farbanje kose a to su: ,,Recital“, ,,Wild Ombres“ i ,,Feria“. Ono što svakako najviše privlači pažnju jeste ,,Wild Ombres“, farba za kosu, specijalizovana za sve popularniju ombre frizure. Uz farbu dobijate i četkicu posebnog dizajna koja će vam omogućiti da lako dobijete željenu dvobojnu ombre nijansu.

Loreal farbe za kosu, linija za ombre frizure
Loreal farbe za kosu, linija za ombre frizure

Excellence creme – ukoliko želite da ojačate dodatno svoju kosu, koristite ovu liniju Lorealovih farbi za kosu. Ona će vašim vlasima dati čak trostruku zaštitu. Osim što će biti meka i svilenkastija nego inače, kosa će biti i otpornija na češljanje.

Excellence creme Loreal farbe za kosu
Excellence creme Loreal farbe za kosu

Prodigy 5 farba za kosu bez amonijaka – obogaćena je mikro uljima i mlečnom kiselinom koji omogućavaju bolje farbanje kose. Boja se ravnomerno nanosi od korena do vrha, optimalno pokriva sede i daje kosi dodatni sjaj.

Prodigy 5 Loreal farbe za kosu
Prodigy 5 Loreal farbe za kosu

Paleta Loreal boja za kosu: braon, crvena, plava…

Ako izuzmeno ombre liniju koja ima svega tri nijanse, Loreal ima zaista široku paletu boja, bez obzira za koju vrstu farbe se odlučite.
Neke od najpopularnijih nijansi su: zlatna čokolada, pepeljasto plava, plave nijanse, smeđe nijanse.

Omiljene Lorealove boje za farbanje kose su: braon, crvena, ombre, plava, smedje nijanse, plave nijanse, pepeljasto plava, zlatna čokolada
Omiljene Lorealove boje za farbanje kose su: braon, crvena, ombre, plava, smedje nijanse, plave nijanse, pepeljasto plava, zlatna čokolada

Kako se zaštititi od alergije na Lorealove farbe za kosu?

Kao što je slučaj i sa drugim farbama za kosu, može se desiti da imate alergijsku reakciju i na ovaj brend farbi za kosu.

Pre nego što krenete sa farbanjem, pročitajte uputstvo za uptrebu i potencijalna upozorenja. Nije poželjno da se farbate, ukoliko ste se već farbali kanom, ako imate neki osip, otvorene rane ili ukoliko ste već imali alergije na neke druge farbe za kosu. Takođe se ne smete farbati ako ste trajno kovrdžali ili ispravljali kosu. Poželjno je da to uradite dve nedelje nakon farbanja.

Za početak možete uraditi jednostavan test. Četrdeset osam sati pre farbanja nanesite malo farbe na kožu. Ako vam se pojavi crvenilo na koži, nemojte se farbati. Ukoliko nemate nikakvih neželjenih reakcija, možete obojiti kosu kao što ste planirali.

Napomenućemo da se Loreal farbe za kosu koriste isključivo za bojenje kose, tako da ne bi ste smeli da bojite na primer trepavice ili obrve, a kontakt sa očima strogo izbegavajte. Pre farbanja stavite zaštitne rukavice. Ako vam ostane malo farbe na koži, ona će se vremenom skinuti, najčešće posle dan, dva. Zato vam preporučujemo da, ako se farbate zbog neke proslave, učinite to dva dana pre nego što odete, kao bi se boja na vreme skinula sa kože.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts