Gde kupiti drvene stolice za terasu

Drvene stolice za terasu uli baštu obično se prodaju u kompletu sa baštenskim garniturama, ali se mogu naći i pojedinačno. Ako želite da izbegnete plastiku, i vaš prostor gde ćete u proleće i na leto provoditi dosta vremena, hoćete da učinite prirodnijim, stolice od drveta su pravi izbor za Vas.

Drvene stolice – puno drvo ili imitacija

Drvene stolice mogu biti od punog drveta, i one su dosta skuplje, zatim od kombinacije drveta, imitacije drveta, lesonita i sličnih materijala koje su nešto povoljnije. Posebna vrsta drveta koje se ceni u izradi baštenskog nameštaja je bambusovo drvo i ratan.

Cene drvenih stolica na našem tržištu su od 4000 do 6000 dinara, za srednji zadovoljavajući kvalitet. Naravno, ručno rezbareno puno orahovo drvo ili druga ekskluzivna gradja mogu biti dosta skuplje mogućnosti.

Ako želite puno drvo ali i da uštedite, najbolje je pronaći lokalnu stolarsku radnju, koje često imaju svoje tezge i na pijacama, i dogovoriti se s majstorom.Vrlo povoljno možete sebi nabaviti stolice po meri. Standardne  dimenzije stolica su: Ukupna visina: 85 cm; Visina sedalnog dela: 43 cm; Sedište: 33 cm x 33 cm.

drvene stolice

Birajte drvene stolice sa premazom koji štiti od kiše

Kvalitetna baštenska stolica ili stolica za terasu pravi se od sušenog drveta i mora biti otporna na kišu, odnosno da ima zaštitni sloj posebnog laka.Za one koji vole veću udobnost, na tržištu se mogu naći, doduše, nešto skuplje drvene stolice sa sundjerastom presvlakom ili dekorativnim jastučićima za sedenje.

Nameštaj od bambusa, prirodnog ratana i trske  je vrlo dekorativan, ali nije otporan na vlagu, pa je pogodniji za ostakljene i zimske terase,  gde neće biti izložen rosi i kiši.

stolice za terasu

Online kupovina i isporuka

Mnogi proizvodjači u ponudi imaju izradu stolica u modelu i boji po želji pa čak I sa gravurom ili logom firme, pa su mogućnosti neograničene, ali su i troškovi veći. Takodje, konkurencija je dovela do toga da drvene stolice kupujete online uz isporuku na kućnu adresu, što je jako zgodno. Ako kupite više komada, nekada je isporuka besplatna ili simbolična.

Bastenskegarniture.rs je sajt sa detaljnim opisom proizvoda od drveta, koji mogu biti napravljeni potpuno po vašoj želji.

Hoklica kao neizbežan detalj

Medju atraktvnim komadima nameštaja za balkone su i popularne hoklice koje je uvek dobro imati jer se lako uklapaju a zbog malih dimenzija za njih će uvek biti mesta na terasi.

Nemaju naslone za leđa i ruke i mogu biti raznih oblika i dimenzija.

Fabričke drvene stolice u salonima su jeftinije

Ako ipak želite jeftinije drvene stolice, odnosno, ne one iz radnji gde se ručno prave i rezbare, izaberite one fabričke i to u salonima od kojih su medju najpovoljnijima Forma Ideale, Simpo, Alesandro…

I ova prodajna mesta imaju skuplje modele od punog drveta ali Ione  jeftinije od iverice.

Kika i stolice od pruća u jarkim bojama

Kika najavljuje da uskoro otvara sezonu baštenskog nameštaja gde će prevladavati svetli tonovi drveta, svetlosmeđi i moderni sivosmeđi. Osim drvenih stolica u Kiki možete naći I stolice pa i trosede od rupičastog pruća na rasklapanje. Presvlake su od vodootpornih materijala.

Tu su I fotelje od pruća krupno pletenog, u više dimenzija I boja. Stolice za balkone koji su manje površine obilčno su rasklopive zbog uštede prostora, a ove sezone se prave u pink, zelenoj i plavoj boji.

Uredite terasu nameštajem po vašem ukusu i radujte se vedrim nastupajućim danima!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts