Moderne letnje čizme za 2014. godinu

Odgovor na piitanje zbog čega toliko devojaka nosi čizme usred leta, možda leži u njihovoj neodoljivosti! Čizme su, nekad bile isključivo rezervisane za zimu ili za jesen, ako su u pitanju gumene čizme.

Međutim, poslednjih modnih sezona, jedan od trendova – nošenje čizama i tokom vrelih letnjih dana postao je vidljiv na svakom koraku. Ipak, zbog sve češćih kritika na račun higijene i infekcija koje prete u vrelim danima, modni dizajneri ni ove sezone nisu odustali od letnjih čizmica, ali su kao olakšavajuću okolnost, ponudili čizmice koje su iseckane i probušene sa svih strana, sa otvorenim prstima, sa rupicama, ili su pletene ili od teksas materijala, pa tako vazduh može da cirkuliše.

moderne letnje cizme

Pletene letnje čizme

Pletene ili heklane čizme koje podsećaju na bakine šustikle i dalje su u modi. Uglavnom su kratke i ravne i to u najraznovrsnijim jarkim bojama.

Zapravo, letnje čizne za sezonu 2014.godine, više liče na sandale sa naznakama čizama – pokrivaju članke, a otkrivaju prste i pete.

letnje cizme 2014 Pletene letnje čizme

Kožne letnje čizme

Oni početni modeli – kožne letnje čizme, uglavnom su zatvorene i dosežu do kolena. Olakšavajuća je okolnost što se prave od prevrnute kože kojaje tanka ili odeko kože, pa su letnji dani u njima malo lakše podnošljivi. Kožne letnje čizme, bile one kratke ili do kolena sa rupicama, i dalje su najtraženije kao bele, bež, crne i teget.

Letnje čizme na štiklu, prave se od najraznovrsnijih materijala. Izaberite izmedju deblje štikle u stilu kaubojki, one niske pete od svega par santimetara , pa sve do vrlo visokih tankih štikli kada su u pitanju elegantni ili svečani modeli čizama za leto.

Kožne letnje čizme

Kombinacije sa letnjim čizmama

Kako nositi letnje čizme? One sa visokim petama ili ravne koje dosežu do kolena, najbolje pristaju uz kratke pantalone ili, u večernjoj varijanti, uz mini suknju.

Jahaće pantalone takodje se dobro slažu uz jako duboke čizme. Ono u čemu nećete pogrešiti pri kombinovanju je džins. Farmerke će se odlično slagati sa letnjim čizmama bilo da su one ravne, duboke ili plitke, kožne ili pletene. Karirana košulja uz kombinaciju sa teksas prslukom i letnji šortsić- izgledaće potpuno drugačije ako ih uparite sa nesvakidašnjim dubokim čizmama u bež nijansi, sa otvorenim petama ili prstima.

Pletene letnje čizme se mogu uklopiti u skoro sve osim naravno uz elegantno odelo. Uklopite ih sa bilo kojom letnjom haljinicom u neutralnoj boji. Osvežićete ukupan izgled i staru bež haljinu za leto ako je ukombinujete sa pletenim čizmicama u recimo pink ili zelenoj boji. Dodajte zanimljivu ešarpu i efektne alke.

letnje cizme kombinovanje kako nositi letnje cizme

Zašto su letnje čizme tako popularne

Letnje čizme dobro pristaju ženama koje imaju problem sa kratkim nogama pa se one radije odlučuju za čizme nego baletanke ili ravne sandale.

Drugi razlog možda zvuči čudno ali definitivno postoji a to je zaštita od letnje prašine i prljavština po ulici koja se neretko lepi po stopalima za vreme i najobičnije šetnje. Da ne pominjemo gužvanje i gaženje u gradskom prevozu.

Nekim damama teško je da priviknu nežna stopala na letnju obuću, pa tako nastavljanjem nošenja čizmi, osiguravaju udobnost i zaštitu od novonastalih žuljeva i čukljeva.

Modni trendovi diktiraju razne neobične i, možda,nekada i nerazumne stvari, kao što je nošenje čizama po letnjim temperaturama. Ipak, sa novijim sezonama, dizajneri se trude da čizmice koje predlažu za nošenje leti, više liče na sandale sa šarama, da budu sačinjene od materijala koji su leti podnošljivi, da imaju što više otvora kako bi koža disala, a da pritom izgledaju šik i moderno.

letnje cizme

Oprez – zaštitie se od infekcija gljivicama

Imajte na umu da bez obzira na trendove, morate znati da temperature iznad 35 stepeni nisu ni za kakve čizme. Rizikujete da dobijete upalu može stopala i gljivične infekcije. Ne preterujte sa svakodnevnim nošenjem čizama leti, negujte stopala i koristite puder za stopala kako biste sprečili gljivice da serazmnožavaju na visokim letnjim temperaturama koje im i te kako prijaju.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts