Ideje za ukrašavanje torte za svadbu

Iako je danas gotovo uobičajeno da se torte za svadbu, za mladence ili rođendane, a naročito dečije, naručuju, uvek možete pokušati da se oprobate u ovoj veštini. Svakako, ukrašavanje torte nije baš tako jednostavno. Što ni u kom slučaju ne znači da to ne možete da uradite. Bilo bi dobro, u svakom slučaju da pre nego što napravite konačnu verziju torte za svadbu ili za mladence, napravite barem jednu probnu. Kada jednom prođete čitav postupak izrade i ukrašavanja torte za svadbu, shvatićete da je to ipak jednostavan postupak, a posebno ako unapred već imate ideju da li želite tirtu da ukrasite čokoladnim mrvicama ili pak čokoladnom glazurom, kalamerom, fondan masom…

Ideja za ukrašavanje torte za svadbu je zaista puno, a sve zavisi od mašte i veštine onoga ko radi. Iako je uobičajeno da su torte za mladence na nekoliko spratova, a najčešće tri, jednostavno možete pokušati da budete originalni, pa da napravite tortu, na primer u obliku srca ili, pak u obliku nekog predmeta koji je zajednički mladencima.

Što se same torte za svadbu tiče, ona može biti i sa čokoladom i sa jagodama ili nekim drugim voćem. Možete je pripremati i sa čokoladom, karamelom, ali i sa šlagom, sa slatkom pavlakom…Kao što vidite ideja je zaista puno. Ipak, preporučljivo je da odaberete onu tortu koju ste pripremali i ranije, kako ne biste došli u situaciju da vam ne uspe torta za mladence. Jer ako je sama torta dobra, ukrašavanje je vrlo jednostavno.

Kako u našem narodu postoji verovanje da je crna, odnosno tamna boja simbol loše sreće, torte za svadbu se obično prave u svetlijim bojama. Najčešće se za glazuru koristi fondan masa svetlijih boja ili se, pak torta prekriva šlagom. Mada, iako nije uobičajeno, torta za mladence se može prekriti i čokoladnom glazurom.

U nastavku našeg teksta možete pogledati one torte koje su se nama najviše dopale, a vi samo pustite mašti na volju i sigurna sam da ćete i vi i mladenci biti zadovoljni.

1. Ukoliko želite da vaša torta za mladence bude, da tako kažem klasična, onda je ovo pravi izbor. Jedino oko čega ćete imati posla jeste oblaganje torte fondan masom. Osim, naravno ako ne rešite da sami pripremate i ružice.

torta za mladence

2. Slična prethodnoj, ova torta za svadbe je ipak malo neobičnija…Cvetni ukrasi su bogatijih boja, a crne trake od fondana daju dozu elegancije.

torte za svadbu

3. Ako želite da imate malo neuobičajeniju tortu, a uz to znate da su mladneci vatreni navijači crveno – belih, evo idealne torte za njih…

torta crvena zvezda

4. Da ne bude da smo zapostavili navijače crno belih…Interesantna, a uz to vrlo elegantna torta za svadbe…

torta partizan

5. Za sve one koji se venčavaju, a u duši ostaju deca, evo odlične torte. Mada, izrada ove torte za svadbu, mora se priznati ipak zahteva prilično veliko umeće…

ukrasavanje torte

6. Još jedna vesela i neobična torta za svadbe…

neobicna torta

7. Malo šale na ovaj dan je dobro došlo…

dekoracija torte

8. Ukoliko želite da oduševite i goste i mladence, evo odlične opcije… Samo se pripremite na dosta rada…

torte za mladence

9. Kai i za prethodnu, isto važi…Puno rada, ali zato je torta magična…Ne sumnjam da će svi biti opčinjeni kada je vide…

torta za vencanje

10. I za kraj, prirodna, a izuzetna…Bez veštačkih ukrasa, ova torta prosto mami da je probate…Dekoracija voćem jeste vrlo interesantna i originalna, samo ne zaboravite da je za ovu tortu izuzetno važno da je dekorišete neposredno pre služenja…

torta sa vocem

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts