Najlepši tekstovi za pozivnice za venčanje

Moderna, odnosno savremena venčanja se umnogome razlikuju od nekadašnjih. To se prvenstveno može videti u osnovnim običajima, koji su se bitno izmenili. Međutim, ipak postoje neke stvari koje su ostale, u manjoj ili većoj meri iste. Prvenstveno mislim na pozivanje svatova. Jeste, izmenio se način, ali je ostao isti, svečarski ton tog čina.

Naime, nekada su se svatovi na venčanje pozivali na potpuno drugačiji način. Obično je domaćin odlazio sa okićenom flašom, koja se u našem narodu naziva buklija. Tada se posebno vodilo računa da se na svadbu pozove prvo kum, zatim stari svat, pa ostali svatovi redom, što bi se reklo po važnosti. Kada bi domaćin došao, pozvani gost je prihvatao bukliju, otpijajući gutljaj ili tri ( u zavisnosti od kraja ) i time, praktično davao potvrdan odgovor domaćinu. U nekim krajevima je bio običaj i da se izgovori neka zdravica, a najčešće se izgovaralo: “ Ove godine venčavamo, a dogodine da krštavamo „, čime su iskazivane najbolje želje za mladence. I danas se u pojedinim mestima u Srbiji buklije koriste kao svojevrsne pozivnice za venčanje.

Ali, kao što rekosmo, menjaju se običaji… Tako se danas u gradskim sredinama svatovi pozivaju na potpuno drugačiji način. Iako je postalo uobičajeno da se u tu svrhu koriste pozivnice za svadbu, nemojte da vas iznenadi ako vas prijatelji pozovu na venčanje putem e – mail – a. Ima i toga…Ali o tome ćemo nekom drugom prilikom.

pozivnice za vencanje

Ono o čemu želim da pričam su pozivnice za venčanje. A one mogu biti zaista neobične, originalne, ali i šaljive, pa i sa klasičnim, uobičajenim tekstovima za ovu priliku. Naravno postoji forma koja se mora ispoštovati, bez obzira koliko mladenci želeli da imaju originalne i neobične pozivnice za venčanje. Radi se o tome da je neophodno da bilo kojoj pozivnici za venčanje sadrži sve one informacije koje su bitne za svatove, a to su: ko se venčava, kada i u koliko sati, gde se okupljaju svatovi ( obično se navodi vreme i obe adrese, i mladina i mladoženjina ), gde se održava venčanje i gde se održava proslava venčanja. Čak se u nekim slučajevima i navodi da bi gosti trebalo da potvrde svoj dolazak mladencima. Ukoliko pozivnica za svadbu sadrži sve te informacije, možete da smislite originalan način da to saopštite osobama koje želite da pozovete na venčanje ili pak, da navedete neki citat koji opisuje osećanja vas dvoje, kao mladenaca ili, jednostavno ostavite klasičan tekst, ali upotrebite neku originalnu, možda šaljivu sličicu.

Ideja je zaista mnogo, zato ćemo navesti samo one koje su se nama učinile najzanimljivijim, a nadam se da će vam biti od koristi, makar kao inspiracija.

Šaljive pozivnice za venčanje

– Nemojte sada da glumite da ste iznenađeni i da kažete da ste vi odavno znali da će ovaj dan doći, kada ni mi sami ne znamo zašto nam je ovoliko trebalo da se venčamo! Nego, da pređemo na stravr… Mi ćemo se venčati 19. maja 2014.

– Znate li šta ima novo! Pozvani ste na jedan vrlo važan događaj. Pitate se koji? A do juče ste nas pitali zašto toliko čekamo da se venčamo. E, pa odlučili smo da preduzmemo nešto, pa ćemo se venčati…

– Dragi naši, molimo za pažnje malo!
Primite na znanje, ovo je pozivnica za naše venčanje!
Ne bojte se! Nije šala!
Vi ste očigledno selekciju prošli i na naše venčanje dobro došli!
Nećemo da čujemo: “ Ne mogu! “ ili “ Neću! „, jer želimo da nam baš vi poželite sreću.

Ljubavni tekstovi za pozivnice za svadbu

– Tražili smo put ka sreći. A vodili smo se ljubavlju…

Zato smo odlučili da jedno drugom poklonim poverenje i venčamo se…

– Bilo je to jednog letnjeg dana kada su se sreli Milan i Ivana… I od tog čuvenog dana poče sve više da cveta… Ako želite da saznate šta je bilo dalje, dođite na naše venčanje…

– Prave ljubavne priče nemaju kraj… Zato želimo da budete tu, na početku naše…

Moderni tekstovi za pozivnice za venčanje

– Kažu da nam duže ostaju u sećanju momenti koje podelimo sa dragim osobama. Zato vas i pozivamo na venčanje…

– Kao što već znate i sami, mi smo odlučili da budemo venčani. Ako želite da se uverite da ćemo zaista održati obećanje, dođite 19. maja 2014. na naše venčanje.

– Mi se venčavamo, pa vi vidite šta ćete!

Plan je ovakav: dana 19. maja 2014. godine naš dragi Vladimir će krenuti iz svoje kuće u ulici… po svoju dragu, koja živi u …. Odatle će zajedno otići do crkve… a potom i restorana… Biće nam drago ako i vi budete deo našeg provoda!

Originalni tekstovi za pozivnice za svadbu

– Ko će reći sudbonosno “ Da! „?
Da li će mladoženja zakasniti na venčanje?
Ko će biti kum, a ko kuma?
Koje će prezime mlada nositi?
Ko će koga zgaziti?
Ako želite da dobijete odgovore na ova pitanja, dođite 19. maja 2014. godine na venčanje…

– Kažu da je brak dati srce na dlanu…E pa dragi naši baš to imamo u planu. Zato ovu radost podelite sa nama, da nam svadba bude kao Bogom dana.

– Trebalo nam je 5 godina da…
se dobro upoznamo…
se radujemo…
putujemo…
sazrimo…
shvatimo da jedno bez drugog ne možemo…
Zato vas pozivamo da uveličate prvi trenutak našeg budućeg zajedničkog života…

Neobični tekstovi za pozivnice za venčanje

– Kažu da u ljubav veruje samo onaj ko zna i oseća da je to najlepši dar. A voleti nekoga iskreno i celim srcem, znači voleti ga zbog onoga što on zapravo jeste, sa svim vrlinama i manama. Još kažu i da ljubav nije čudo, ali čini čudesa.

A ona pokreće svet to znamo, pa je to učinila i nama. Zato smo odlučili da naše živote nastavimo zajedno i pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate ovaj svečani trenutak.

– Sa radošću vam javljamo da je došao trenutak da se venčamo…Zato vas pozivamo u goste i dajemo obećanje da neće biti smaranje, nego dobar provod i đuskanje.

– Vreme zločina: 19. maj 2014. godine
Mesto zločina: Beograd
Okrivljeni: Tijana i Miloš
Tok događaja: …
Svedoci zločina: kumovi, rodbina, prijatelji
I vi ste pozvani da učestvujete u ovom zločinu…

Najlepši tekst za pozivnice za svadbu

Kako sam morala da izdvojim jedan koji smatram najlepšim, odlučila sam se za ovaj, jer sam ga doživela najemotivnije:

…bili ste deo našeg detinjstva, deo našeg odrastanja…
…bili ste sa nama i kada je bilo lepo i kada je nije bilo toliko lepo…
…budite sa nama i na najlepši dan za…

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts