Akva park „Petroland“, Bački Petrovac

Akva park Petroland, Bački Petrovac, reklamira se kao najveća turističko-zabavna atrakcija u Srbiji i kao najmoderniji Akva park na prostoru celog Balkana. Ukupna površina Akva parka iznosi 20 ha.

Geotermalna voda omogućava kupanje i u hladnijim periodima

Posebna pogodnost, na šta ukazuju brojni utisci i komentari, je geotermalna voda koja izvire iz dubine od oko 800 metara, sa prirodnom toplotom većom od 40 stepeni. Ova pogodnost omogućava korišćenje kompleksa i tokom hladnijih dana. Za vreme letnjih žega, ova voda se hladi posebnim tehnološkim metodama.

akvapark bački petrovac

Tobogani i bazeni

Zabavne atrakcije su 20 većih i manjih tobogana, kao i najveći dečiji vodeni zamak sa tri kule za spuštanje sa tobogana.

Akva park ima 6 bazena, ugostiteljske objekte i duge prateće usluge i sadržaje. Radno vreme bazena je od 10 do 20 sati svakog dana. Sezona traje oko 120 dana, a kraj sezone zavisi od vremenskih prilika.

Aqua-park-Petroland

Posebni sadržaji za decu

Osim uživanja za odrasle, postoje i brojni zanimljivi sadržaji za Vaše mališane, koji su prekopotrebni ako ste u akva park krenuli porodično. Takodje, porodični dolazak omogućiće Vam i odredjeni popust na cenu ulaznica u kompleks.

Dečiji Raj je kompleks namenjen deci sa mnoštvom tobogana, prskalica i zanimljivih detalja. Omiljeno je mesto za porodična okupljanja.  Slončići, vijugave zmije, kornjače i drugi manji i veći tobogani, pričiniće veliko zadovoljstvo Vašim mališanima. Veliki broj mlaznica nalazi se po celom dečijem raju. Među najinteresantnijim prskalicama je top na gusarskom brodu i velika gusarska kofa.

Pored dečijeg raja deca mogu uživati i na toboganima na igralištu, trambolinama, dvorcima na naduvavanje, u bazenima…

Obično se vikendom organizuju posebni programi za decu, kao što face painting i luda žurka u dvorcu na naduvavanje. Tu je i dečija radionica za najmlađe.

petrolend

Tobogani

Tobogani Petrolenda pružiće Vam sigurno nezaboravna iskustva.

Black Hole tobogan ima specijalne efekte za osvetljenje, visinu od 12,6 metara i dužinu spusta od čak 128,7 m.

Twister tobogan nudi posebni adrenalinski užitak. Visina Twistera je 12,6 m, a dužina: 81 metar.

Crazy Corn tobogan ima visinu od oko 10 metara a dužinu od nepunih 100 metara.

King Slide tobogan je jedna od najzanimljivijih atrakcija u Akva Parku. King slide je miks najboljih karakteristika drugih vrsta tobogana. Visina tobogana je 14 m, a dužina 123,5 m.

Tiger tobogan je jedan od najvećih tobogana sa visinom od 12,6 m, i dužinom od 119 m.

Zebra tobogan nudi jedinstven užitak jer se u jednom momentu nalazite na desnoj strani, u drugom momentu ste na levoj, okrećete se a onda naglo padate… Visina tobogana je 12,6 m, a dužina 104,5 metara.

Rainbow je brzi tobogan, koji ima nekoliko putanja. Visina je 7 metara a dužina 53 metra.

Kamikaze tobogan – je jedan od najludjih i napopularnijih.

Bazeni

Bazen sa talasima je centralni otvoreni bazen u kome možete uživati u imitaciji pravih talasa zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji . Dužina bazena je 54,4 m, širina 39,3 m, a dubina bazena je od 2 do 2,5 metara.

Bazen za relaksaciju je namenjen ljudima, koji traže odmor. Bazen ima uređaje za vodenu masažu, „vodene ležaljke“, mehuriće, mlaznice kao i veliki vodoskok i zanimljivo osvetljenje. U blizini ovog bazena je plaža sa ležaljkama.

Dužina ovog bazena je 39 m, širina 14,2 m, a dubina jedan metar.

Jedan od atraktivnijih sadržaja je i poznata “Divlja reka” koja pruža sve čari raftinga na divljoj reci. Dužina divlje reke je oko 200 m.

U okviru kompleksa nalaze se i 4 plaže. To su Frikom plaža, zatim Karipska plaža koje je i najveća plaža, a nalazi se ispred bazena sa veštačkim talasima, onda Sportska plaža koja je namenjena za aktivni odmor svih posetilaca. Četvrta je Panonska plaža.

Za one koji vole i druge sportove, u kompleksu mogu uživati u terenima za fudbal i košarku na veštačkoj travi, terenu za fudbal na pesku, za odbojku na pesku i u travnatim terenima za rekreativne sportive. Tu su i sprave za fitnes.

Gde se nalazi akva park Petrolend

Lokacija – Petrolend se nalazi na teritoriji opštine Bački Petrovac, blizu Novog Sada, na oko 120 kilometara od Beograda, i isto toliko od madjarske granice. Udaljen je 20 km od granice sa Hrvatskom, što objašnjava česte posete turista i djačkih ekskurzija iz te zemlje.

Kontakt

Adresa:

AQUA PARK PETROLAND

Ul. Novosadski Put BB , 21470 Bački Petrovac

Broj telefona : 021 55 330

U okviru kompleksa u Petrovcu, u toku je izgradnja i otvorenog olimpijskog bazena, još jedne toboganske kule i nekoliko zatvorenih bazena sa dodatnim atrakcijama, wellnes spa i fitnes centar, kao i smeštajnih kapaciteta kao što su kamp, apartmansko naselje i hotel.

Cena ulaznice

Besplatan ulaz u akva park imaju deca visine do 90 cm.

Studenti, trudnice i penzioneri plaćaju cenu dnevne ulaznice od 700 dinara, a za poludnevnu 400 dinara radnim danom, dok vikendom celodnevna ulaznica za njih košta 800 a poludnevna 500 dinara.

Ulaznice za odrasle su 900 dinara radnim danom za ceo dan ,a poludnevna karta staje 500 dinara. Vikendom dnevna ulaznica košta 100 dinara a poludnevna 600 dinara.

Za porodice sa jednim detetom, dnevna ulaznica staje 2250 dinara a poludnevna 1200 dinara. Vikendom i praznicima dnevna porodična karta je 2550 dinara a poludnevna 1500 dinara.

Stanovnicima Bačkog Petrovca odobrava se 25 posto popusta uz priloženu dokumentaciju.

Video snimci akva parka „Petroland“

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts