Najbolji kineski sajtovi za kupovinu online

Kineski sajtovi za kupovinu online, prava su prilika da za relativno malo novca dobijete robu zadovoljavajućeg kvaliteta. Na njima se prodaje skoro sve – od igle do lokomotive, pa ćete sigurno pronaći nešto i za sebe. Osim garderobe, medju popularnijim ponudama su aksesoar i elektronika.

Internet prodaja je nešto što je u svetu već svakodnevna pojava, dok kod nas tek uzima maha. Kineski sajtovi za kupovinu preko interneta sve su popularniji. Roba iz Kine stići će na Vašu adresu u navedenom roku, a imate i mogućost brže isporuke korišćenjem kurirskih službi poput DHL-a.

kineski sajtovi1

Najpre, evo spiska nekih sajtova sa šarenolikom ponudom odeće, obuće i elektronike:

www.Aliexpress.com – sajt koji nudi najraznovrsniju robu sa pristupačnim cenama i plaćenom poštarinom. Roba stiže za 20 do 60 dana. Ovaj sajt nudi robu proizvodjača koji su ocenjeni zvezdicama, pa birajte one sa pozitivnim preporukama. Prodavci sa slabijim rejtingom, možda će Vam poslati robu koja ne odgovara opisu robe na sajtu a povraćaj robe u ovom slučaju ume da bude dug i komplikovan proces. Više o AliExpress-u pogledajte na ovom linku Uvoz iz Kine

www.tinydeal.com je sajt koji nudi skoro sve – od garderobe do mobilnih telefona. Imaju i online podršku ako želite da im postavite neko pitanje ili Vam je potrebna pomoć. Redovno organizuju akcije sa velikim popustima i do 50 posto.

www.dress-for-less.com/tmpl/home – Odličan sajt ali sa skupom dostavom. Uglavnom prodaje garderobu za orasle i decu i to ne samo kineske proizvodnje. Naovom sajtu možete pronaći i dobar izbor obuće.

www.dealextreme.com je sajt koji nudi pretežno tehničku robu kao što su mobilni telefoni, gedžeti, alati… Tu je i veliki izbor robe kao što su kozmetički proizvodi. Prodaju i igračke, opremu za baštovanstvo, video igrice…

www.goodluckbuy.com je sajt na kome možete naći veliki izbor kompjutera, mobilnih telefona, kamera, elektronike za automobile ali i igračke.

www.helloclothes.com – odličan izbor garderobe ali skupa dostava jer radi preko EMSa,FedEx-a,DHL-a i sličnih službi. Garderoba koju nude je sortirana po kategorijama do najsitnijih detalja pa je snalaženje prilično lako. Posebno su istaknuti proizvodi iz novih kolekcija. Ovde takodje možete naći i garderobu svetskih brendova, dakle ne samokineske proizvodnje.

www.all4cellular.com je sajt koji prodaje preko interneta opremu i rezervne delove za mobilne telefone,kompjutere i tablete. Kvalitet je zadovoljavajući a dostava besplatna.

www.dinodirect.com – sajt za prodaju raznovrsne robe, gde možete naći garderobu, opremu za venčanja, tablete, mobilne telefone, sportsku opremu…

www.priceangels.com je sajt sa velikim izborom mobilnih telefona, igrica, ručnih satova, punjača za mobilne telefone i ostale elektronike.

www.banggood.com – nudi robu po principu – od igle do lokomotive. Tu su garderoba, nakit, satovi, elektronika, igračke, sportska oprema, oprema za baštovanstvo, kozmetički proizvodi…

www.modamart.com je sajt namenjen prvenstveno ženama jer nudi odličnu garderobu, aksesoar, obuću. Besplatna isporuka važi ako ispunjavate odredjene uslove kupovine.

www.dhgate.com nudi robu kategorisanu na garderobu, nakit, bižuteriju, tehniku, opremu za venčanja, opremu za automobile i motocikle, torbe, opremu za bebe, raznovrsni aksesoar.

www.tmart.com – potražite nešto iz velikog izbora elekronike, kompjutera, pokućstva, alata, igrica, kozmetike, mobilnih telefona… Na naslovnoj strani videćete najprodavanije i najpopularnije artikle.

kineski sajtovi2

Uglavnom je politika poslovanja kod svih navedenih sajtova to da je dostava robe besplatna. Kvalitet robe je prema kineskim standardima ali ume da bude vrlo zadovoljavajući.

Napomena za kupce garderobe- Kada birate velčiinu, uvek birajte za jedan broj veću garderobu od one koja Vam odgovara jer kineske veličine ne prate naše domaće mere.

Vreme isporuke robe

Navedeni sajtovi imaju različito vreme isporuke kupljene robe ali smatrajte da će ono što ste poručili, stići za period od 15 dana pa do 60 dana, što je neki maksimum. Ako želite isporuku putem DHL-a, Fedex-a i sličnih službi, roba stiže za oko 10 dana ali ove usluge dobro koštaju. Dobro je što imate garanciju na rok isporuke, koji ,ako se ne ispoštuje, povlači meru vraćanja novca za kupljenu robu koja nije stigla na vreme.

Plaćanje

Svi sajtovi nude slične uslove plaćanja robe. Plaća se kreditnom karticom ili preko PayPal servisa.

Poštarina se plaća po prijemu pošiljke, prilikom kupovine ili se ne plaća ako je na sajtu naznačeno da poštarina ide na njihov račun. Uglavnom je zastupljena varijanta da je slanje besplatno ako premašite odredjenu vrednost naručene robe.

Pravila carinjenja

Prema našim zakonima, dozvoljeno je poručivanje i dobijanje robe za sopstvene potrebe iz inostranstva u vrednosti do 50 evra u slučaju da Vam robu šalje firma, a ako robu šalje fizičko lice, ta vrednost je 70 evra. Vrednost robe je ukupna vrednost plaćene robe i plaćene poštarine. Ako vrednost premaši date vrednosti, roba se carini po stopi od 10 posto, a plaća se i porez od 20 posto.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts