Tissot satovi – tradicija i švajcarski kvalitet

Tissot satovi predstavljaju se sloganom „U dodiru sa vašim vremenom“. Proizvodjač voli da naglasi da je cena ovih satova pristupačna iako sa druge strane to ne znači da kvalitet nije vrhunski. Kompanija je posvećena tome da uvek bude u skladu sa tehnološkim inovacijama i stilom.

Brend Tissot se razvija od 1853.godine sa sedištem u švajcarskom planinskom seocetu Le Locle gde su i proizvodni pogoni. Prodaja ovih satova, odvija se u više od 160 zemalja širom sveta.

tissot satovi

Tissot satove definišu specijalni materijali, funkcionalnost i savremen izgled. Danas je ovaj brend član Swatch Group, najvećeg proizvođača i distributera satova na svetu.

Prvi sat proizveden pod imenom Tissot bio je džepni sat i imao je dve vremenske zone. S druge strane najnoviji Tissot sat ima touch-screen tehnologiju i prodaje se pod imenom T-Touch.

Širenje ovih satova na svetskom tržištu počelo je 1858. Godine. Tada je sin osnivača kompanije , Charles-Emile Tissot napustio Le Locle i otišao u Rusiju.

tissot kvalitet

Novi modeli Tissot satova

Predstavljamo Vam kolekciju Tissot Seastar 1000 Powermatic Diver.

Seastar časovnici namenjeni su ljubiteljima vode i sportova na vodi, karakteriše ih dopadljivo vizuelno rešenje sata sa adekvatnim neophodnim kvalitetom i performansama. Ronjenje je inspiracija za nova 3 modela satova koji su predstavljeni na prestižnom sajmu u Briselu – Baselworldu 2014.

Satovi se razlikuju po boji i narukvici . Imaju švajcarski Tissot Powermatic automatik mehanizam sa frekvencijom rada od 21,600 v/h i 25 rubina.

Kućišta satova su izradjena od nerdjajućeg čelika promera 42m i visine 12,4mm. Na kućištu je jednosmerni rotirajući prsten sa crnim, plavim ili crvenim keramičkim umetkom.

tissot nova kolekcija

Svi satovi iz ove kolekcije poseduju safirno staklo i automatski helijumski ventil. U izradi se upotrebljava Super-LumiNova luminescentna farba na kazaljkama i markerima, kako bi se omogućilo lakše čitanje informacija. Nulta tačka koja je na nazubljenoj koroni, istaknuta je takodje luminescentnim premazom.

Tissot Seastar 1000 Powermatic ronilački satovi su vodootporni do 300m, a mogu da imaju metalnu ili gumenu narukvicu sa ronilačkom kopčom koja se može širiti.

Osim ove novije kolekcije, najzastupljenija i vrlo popularna kolekcija Tissot satova je Classic.

Predstavljamo Vam kultni ručni muški Tissot Visodate sat

Ovaj sat je prvi put predstavljen daleke 1953. godine, na stogodišnjicu osnivanja kompanije Tissot. Visodate je bio zapravo prvi automatski sat ovog proizvodjača sa funkcijom prikaza datuma.

tissot visodate

Ime Visodate krasilo je više modela Tissot satova medju kojima je bio i jedan ronilački. Danas, Tissot je ponovo izbacio na tržište ovaj elegantni sat na kome je primetan šarm pedesetih godina.

Mehanizam je automatski ETA 2836-2, sa 25 rubina i rezervom od 42 sata. Kućište je od nerđajućeg čelika, bez krunice. Brojčanik je zaštićen safirnim staklom. U dizajnu preovladava minimalizam a dva najupečatljivija detalja su kazaljke u obliku vrhova strela i stari Tissot logo. Narukvica je izradjena sa teksturom krokodilske kože, i može biti braon ili crna i ima leptir kopču.

Na poziciji od 3h je prikaz dana i datuma, a nedeljom se na tom mestu pojavi crveni natpis.

Kućišta su u boji žutog zlata, a skuplji modeli imaju kućište od osamnaestokaratnog žutog i crvenog plemenitog metala. Ovi modeli imaju rimske brojeve umesto markera koji su prisutni kod ostalih modela.

Cena se kreće oko 500 američkih dolara, i svakako opravdava kvalitet.

Iskustva i ocene

Uopšteno govoreći, na forumima koji su posvećeni kvalitetu ručnih satova, može se zaključiti da Tissot satovi imaju zaista dobar odnos kvaliteta i cene, pa ih mnogi vlasnici preporučuju jer su njima vrlo zadovoljni.

Tissot muški i ženski satovi mogu se naći po ceni od nekoliko stotina evra pa naviše. Kao satovi vrhunskog kvaliteta, sasvim je normalno da ih prate kopije i replike koje su značajno jeftinije i mogu se naći i na domaćim online šopovima. Ako želite original Tissot sat, kupujte ih kod ovlašćenih distributera.

Detaljnije informacije o modelima koji su u prodaji i cenama možete pogledati na sajtu: www.tissotshop.com

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts