Kakve su Syoss farbe za kosu

Sajos farbe za kosu (syoss), sa ili bez amonijaka su do nedavno bile privilegija profesionalnih frizera, a sada se mogu naći i u marketima, svima na raspolaganju. Nastao je u kompaniji ,,Švarckof“ ( Shwarckop ) kao linija za negu, farbanje i oblikovanje kose. Osim Syoss farbi za kosu na raspolaganju su nam i ,,Sajos“ pene, lakovi, gelovi, šamponi…

Vrste Syoss farbi za kosu i paleta boja

Kada je reč o paletama boja, dame od Syoss farbi za kosu najčešće traže boju meda, crnu, crvenu, ljubičastu, a populatne su i plava nijansa i smeđa nijansa, posebno tamno smeđa i tamno plava. Dakle, kao što vidite i ovde je paleta boja zaista raznolika i za svačiji ukus.

Sajos nema mnogo linija za farbanje kose, s obzirom da sam po sebi predstavlja zasebnu liniju. Uglavnom i ovde možete naći boje bez amonijaka. U ponudi nudi: klasične syoss boje, lightening blonds, prosvetljivače, mixing colors i oil intens ( oleo intense). Lightening blonds je linija syoss farbi za kosu specijalizovana za plavu boju, raspoloživa u tri nijanse: intenzivna ledeno plava, intenzivno pesak plava i intenzivno karamel plava. Nešto slično predstavlja i linija mixing colors. Od prosvetljivača na raspolaganju su vam ultra i intenzivni prosvetljivač.

Kakve su Syoss farbe za kosu
Kakve su Syoss farbe za kosu

Syoss farbe za kosu bez amonijaka

I Sajos ima svoju liniju farbi za kosu bez amonijaka, a to su ,,Oleo intense“, kremaste boje obogaćene uljima. Kao i kod ostalih Sajos proizvoda, profesionalni frizeri su takođe u ovom slučaju učestvovali u izradi oil intens linije za farbanje kose. Kosa je sjajnija a boja optimalno pokriva sede.

Syoss Oleo intense bez amonijaka.
Syoss Oleo intense bez amonijaka.

Upotreba ,“Syoss“ farbi za kosu

Syoss farbe za kosu možete koristiti poput drugih farbi. I u ovom slučaju poželjno je da dva dana pre nanošenja odradite test, tako što ćete naneti malo boje na kožu. Ukoliko na koži ne uočite nikakvu reakciju, farba je bezbedna za korišćenje.

Za početak stavite rukavice koje ste dobili u pakovanju i obucite staru odeću. Pročitajte uputstvo za upotrebu i eventualna upozorenja proizvođača.

Sadržaj iz tube prespite u bočicu koju ste takođe dobili uz pakovanje. Bočicu, u kojoj se već nalazi ulje, potom dobro zatvorite i promućkajte. Boja se nanosi na suvu kosu. Ako vam se boja ne dopada, znajte da to nije krajnji rezultat i ne očajavajte, već sačekajte dok se ceo proces ne završi.

Ako ste se već farbali nekoliko nedelja pre, pa imate takozvani izrastak i želite samo njega da prefarbate, nanesite svoju Syoss farbu za kosu prvenstveno po razdeljku pa je utrljajte prstima.

U zavisnosti od toga koju nijansu koristite, sačekajte da boja deluje nekih trideset minuta do sat vremena. U svom pakovanju syoss fabre za kosu pronaćiete i balzam. Isperite kosu, stavite balzam, i nakon dva minuta ga isperite.

Cena Syoss farbi za kosu. Koliko koštaju Syoss proizvodi za farbanje kose?

Kada čujete da su neke farbe dobre i da ih preporučuju čak i profesionalni frizeri verovatno je vaše prvo pitanje: ,,Koliko koštaju te Syoss farbe za kosu„?. I one se često mogu kupiti po akcijskoj ceni u parfimerijama ili marketima, pa se potrudite da ih tada kupite jer su i do četrdeset posto jeftinije.

Oil intens su za sada najskuplje i na akciji se mogu naći po ceni od četristo dinara, a inače koštaju i preko petsto. Ostale cene se kreću u rasponu od dvesta pedeset do četristo dinara, u zavisnosti od toga gde ih kupujete, da li su na akciji i slično.

Paleta boja - omiljene nijanse Syoss farbi za kosu su:  crvena, crna, boja meda, plave nijanse, ljubičasta, smedje nijanse, tamno smedja, tamno plava...
Paleta boja – omiljene nijanse Syoss farbi za kosu su: crvena, crna, boja meda, plave nijanse, ljubičasta, smedje nijanse, tamno smedja, tamno plava…

Iskustva sa Syoss farbama za kosu.

Kada je reč o iskustvima žena koje su probale sa Syoss farbe za kosu, mišljenja su podeljena. Ima, kao i uvek onih koji su zadovoljni, ali i onih koji nisu.

Činjenica je da je ovde marketing malo zamaskirao stvar, jer su mnoge dame čuvši da se radi o ,,farbi za kosu koju koriste samo profesionalci“ želele nešto više od onoga što su dobile. Ipak,ima i onih sa pozitivnim iskustvima.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts