Najbolji sajtovi i placevi za kupovinu polovnih automobila u Austriji

Svako ko je u potrazi za novijim, dobro očuvanim automobilom sigurno će se odlučiti za uvoz polovnog vozila iz inostranstva. Mogućnosti jesu velike, pa je tako moguće pazariti kvalitetan i očuvan auto za čak do 2 000 evra. Doduše, za ovo vam je zasita potrebna velika sreća. Kad kažemo sreća, to se odnosi na šansu da zaista i pronađete vozilo do 2 000 evra, međutim ne zaboravite na dodatne troškove koji su vezani za uvoz polovnih automobila, a koji znatno povećavaju cenu vozila. Tu se najpre misli na plaćanje carine i PDV – a, kao i na troškove puta.

Uvoz polovnih automobila iz Austrije

Polovni automobili danas se uvoze iz raznih zemalja, a zemlje iz kojih se najviše uvoze svakako su Austrija i Nemačka. Ali, treba imati na umu da odabrani model “ Audi „, “ BMW „, “ Golf „, “ Mercedes „, “ Opel “ ili bilo koje druge marke automobila može postati vaš nakon što platite sve neophodne dažbine državi. Jedno je da odaberete auto na nekom od brojnih sajtova, a nešto sasvim drugo i da ga uvezete i možete da koristite.

polovni automobili austrija

Svakako su sajtovi prvi korak ka kupovini polovnog automobila, a onda bi trebalo da posetite auto placeve, ukoliko je moguće kako biste videli i pregledali odabrani automobil.

Uvoz i prodaja polovnih automobila iz Austrije je danas biznis koji cveta i kojim se bave brojni auto placevi i u Srbiji. Međutim, ukoliko želite sami da uvezete auto, naoružajte se strpljenjem. Jer nakon što odaberete auto za uvoz, valjalo bi da ga odvezete u ovlašćeni servis kako bi ga tamošnji majstori pregledali, kao i da zamolite vlasnika da ga isprobate, što su sve dodatni troškovi ukoliko živite u Srbiji, a treba recimo da odete na neki od auto placeva u Beču, Gracu ili Lincu.

Ono što je bitno da znate jeste da su svi automobili čija je godina proizvodnje nakon 2000. godine sa Euro 3 motorom. A u Srbiju mogu da se uvezu samo automobili sa Euro 3 motorom ili Euro 4. Da uvoz nije tako jednostavan dokaz su i obavezni dodatni troškovi koji podrazumevaju plaćanje carine i PDV – a.

Sajtovi polovnih automobila u Austriji

Brojni su sajtovi na kojima se prodaju polovni automobili u Austriji. No, oni koji imaju veliki izbor modela, uključujući i automobile marke : “ Audi „, “ BMW „, “ Golf „, “ Mercedes „, “ Opel „, ali i mnoge druge su za svaku preporuku. A ukoliko vam se naročito posreći, možda nađete i polovni automobil do 2 000 evra, međutim ne treba zaboraviti na obavezne dažbine koje prate uvoz polovnog automobila, čime se povećava njegova ukupna cena.

Sajtovi koji su za svaku preporuku kada je u pitanju uvoz i prodaja polovnih automobila u Austriji su:www.autokralle.at
www.gebrauchtwagen.at
www.automobile.at
www.bazar.at
www.willhaben.at

Placevi u Beču ( nem. Wien )

Kako je Beč ( nem. Wien ) glavni grad Austrije sasvim je za očekivati da se brojni auto placevi na kojima se prodaju polovni automobili nalaze upravo na području ovog grada.

Ukoliko želite da kupite polovni automobil iz Austrije, mogu vam biti od koristi i navedeni sajtovi, a možete i direktno posetiti neki od placeva u Beču i njegovoj okolini. Većina placeva ima specijalizovane sajtove, na kojima možete pronaći različite modele automobila, a između ostalih i “ Audi „, “ BMW „, “ Golf „, “ Mercedes „, “ Opel „, ali i mnoge druge.

Iako su brojni placevi u Beču ( nem. Wien ), mogu se preporučiti : “ Shahbaz Khan Autos „, koji se nalazi na adresi Breitenfurter Straße 120 – 127, Wien, “ AutoLudwig „, koji se nalazi na dve lokacije i to : Triesterstraße 152 i Triesterstraße 170, Wien, te auto plac “ Autocenter Altmandorf „, čija je adresa Altmannsdorferstraße 142, Wien.

Placevi u Lincu ( nem. Linz )

Jedan od većih gradova u Austriji, Linc ( nem. Linz ) je i glavni grad pokrajine Gornja Austrija. Kao i u Beču, tako su i u Lincu brojni placevi na kojima se prodaju polovni automobili. U zavisnosti od stanja u kome se vozilo nalazi, te godišta i kilometraže moguće je naći čak i vozilo od 2 000 evra, a zastupljene su gotovo sve marke automobila : “ Audi „, “ BMW „, “ Golf „, “ Mercedes „, “ Opel „, ali i mnoge druge.

Placevi koje bismo mogli da preporučimo u Lincu su : “ Fuchs Gessellschaft m.b.H. „, koji se nalazi na adresi Unionstraße 101, Linz i “ Pappas Automobilvertriebs GmbH „, koji se nalazi u u Wiener Straße 177, Linz.

Placevi u Gracu ( nem. Graz )

Drugi grad po veličini u Austriji Grac ( nem. Graz ) ima zavidan broj autoplaceva, koji se nalaze na njegovoj teritoriji.

Placevi koje bismo mogli da preporučimo u Gracu su : “ Autohaus Robinson KG „, čija je adresa Kärntner Straße 30, Grac, “ Autohaus August Gaberszik OHG „, koji se nalazi na adresi Fabriksgasse 15 , Grac, kao i auto placevi : “ Vogl & Co. „, Fabriksgasse 15, Grac i “ Autohaus Koncar GmbH „, čija je adresa Sankt -Peter-Hauptstraße 20 , Grac.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts