Kako zaraditi od sopstvenog sajta preko NativeMedia.rs

Pinterest LinkedIn Tumblr +

NativeMedia.rs je napredna platforma koja vam pruža mogućnost da na brz i lak način zaradite od svog portala. Nova mlada firma koja je veoma efikasna i teži ka brzom razvijanju. Potrebno je samo registrovati se na njihovu platformu, gde će vas dočekati detaljna uputstva za dalji rad. No, ukoliko i pored toga imate bilo kakvu nedoumicu njihovi ljubazni operateri uvek su tu da vam odgovore u najkraćem mogućem roku.

Kako se registrovati na nativemedia.rs

Nakon što ste posetili sajt potrebno je da pritisnete dugme za registraciju i popunite osnovne podatke kao što su ime, prezime, adresa, telefon, email, država, web sajt, korisničko ime, lozinka i tip naloga koji želite. Kada ste popunili sva pomenuta polja kliknite na polje registracija. Nakon toga potrebno je da pristupite svojoj email adresi kako biste aktivirali nalog uz pomoć aktivacionog linka.
Izdavači se mogu registrovati preko ovog linka.

Reklame

Reklame mogu biti različitog sadržaja, a najbolje bi bilo da su prilagodljive samoj tematici vašeg portala. Nativemedia.rs ima sposobnost da prepozna tematiku vašeg sajta i oslobodi vas traženja pogodnih reklama. O formatima odlučujete sami, a veoma je važan podatak da na jednoj stranici može biti najviše dve oglasne jedinice koje sadrže od 3 do 8 oglasa. Takođe ova napredna platforma automatski prilagođava reklame na vašem portalu. Zabranjeno je postavljati ih na vrh strane, te je idealno mesto za njih sa strane ili u podnožju stranice. One izgledaju ovako.

Reklame koje poseduje Native media platforma podržane su u Srbiji, BiH-u, Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj i Sloveniji. Isplata se vrši putem PayPala za inostranstvo i preko bankovnog računa u Srbiji. Isplatu možete zatražiti u bilo kom trenutku, a jedini uslov za to je da zaradite prvih 10 evra.

Kako postaviti reklame na Native Media

Nakon što ste se registrovali na portal, sada je potrebno da pristupite svom nalogu izdavača. Prvo i osnovno je da dodate svoj sajt. To ćete uraditi klikom na SAJTOVI, a zatim odaberete DODAJ SAJT. Izaberete kategoriju, unesete naziv svog sajta i pritisnite dugme PRIMENI.

Korak koji se tiče dodavanja sajtova ste završili, sada idete dalje. U najkraćem roku odobriće vam vaš sajt i krećete dalje. Nakon odobrenja, možete krenuti u kreiranje i postavljanje oglasnih jedinica na sajtove. Oglasne jedinice su automatski odobrene, tako da prikazivanje reklama počenje odmah nakon postavljanja na sajt.

Sada je potrebno dodati reklame na vaš sajt. To ćete isto postići veoma lako i brzo. Kliknete na OGLASNE JEDINICE, a zatim na KREIRAJ OGLAS. Unesite tekst zaglavlja, izaberite sajt, format, raspored, dimenzije slika i čekirajte opciju za responsive oglase. Na kraju, kliknite na opciju NAPRAVI OGLAS.

Veći deo posla sada ste završili. Nakon toga na dnu stranice pojaviće se HTML kod koji je potrebno prekopirati na vaš portal. Ukoliko naiđete na bilo koji problem uvek možete kontaktirati operatere Nativemedia platforme putem live cheta ili putem skypa, a takođe uvek su dostupni i na svojoj email adresi. Veoma su ažurni i trude se da adekvatno i brzo odgovore na sva pitanja svojih korisnika, što je takođe jedna olakšavajuća okolnost u samoj saradnji, koja je važna za obe strane.

Na njihovom portalu postoje sva dodatna objašnjenja koja možda niste našli u ovom tekstu ili se jednostavno obratite ljudima iz NativeMedia koji su uvek raspoloženi za saradnju. Sajt možete posetiti preko link www.nativemedia.rs

Share.

16 Comments

  • Pozdrav i za vas 🙂

   Naravno i blog dolazi u obzir. Ako ste zainteresovani da unovčite svoj blog, možete nam se javiti i dogovorićemo se oko dalje saradnje…

 1. Poštovani,

  Imam onlajn prodaju i zainteresovan sam da malo izreklamiram svoj sajt. Kako se kreću cene vaših usluga? Da li se to plaća na mesečnom nivou?

  • Dobar dan i hvala na zainteresovanosti!

   Ako želite da se reklamirate, reklama se plaća po kliku. Evo i kako:

   Ukoliko, recimo, prodajete opremu za kućne ljubimce, vaša reklama će se pojavljivati na sajtovima i tekstovima koji govore o kućnim ljubimcima. Reklama stoji sa strane ili ispod teksta. S obzirom da će na takve tekstove dolaziti vlasnici kućnih ljubimaca, videće reklamu za vaš online shop, ako su zainteresovani, kliknuće na reklamu koja ih dovodi direktno na vaš sajt. Samim tim imate i potencijalne kupce.

   Dakle vi plaćate samo taj klik, cena se ne odnosi na vremensu ogranučenost vaše reklame.

   Za detaljnije informacije možete se obratiti našim operaterima, koji će vas uputiti više u ovu priču. Nadamo se uspešnoj saradnji.

  • Poštovana Nadalina,

   Možete reklamirati bilo šta: kozmetiku, odeću, obuću, nameštaj, auto delove, raznu opremu, pokućstvo … Mi vašu reklamu stavljamo na tekstove i sajtove, sa sličnom tematikom, kako bi smo vam doveli ciljnu grupu potrošača.

   Za dodatne informacije, javite se našim operaterima, koji će vam rado odgovoriti na sva dodatna pitanja.

 2. Pozdrav! Radim kao dizjaner, imam i svoj sajt gde delim i besplatne savete, kontaktiraju me korisnici, ujedno se i reklamiram, itd. Uglavnom sajt ima solidnu posecenost i zeleo bih da to unovcim preko vase oglasne mreze. Medjutim ne bih da mi neke reklame remete koncept sajta, jer mi je kao dizajneru jako stalo do vizuelnog izgleda. Koliko ce te vase reklame da mi uticu na izgled sajta, moze li to nekako da se regulise. Pocetnik sam sto se tice oglasavanja, pa mi svaki savet znaci. Hvala unapred!

  • Poštovani Kosta,
   Svakako da se i u ovom slučaju vodi računa o izgledu. Reklame se mogu srediti tako da se lako uklope u dizajn vašeg sajta ne remete koncept i izgled vašeg sajta. Kao firma koja se bavi marketingom i mi shvatamo važnost vizuelnog izgleda, zato smo i obezbedili ovu mogućnost.
   S obzirom da ste početnik u oglašavanju, javite nam se bez ikakvih obaveza i rado ćemo vas uputiti detaljnije u naše poslovanje.

  • Poštovani,

   Sama zarada zavisi od posećenosti vašeg sajta, bloga, portala ili šta već imate. Što više ljudi posećuje vašu stranicu više njih će kliknuti na reklamu koja se oglašava kod vas, a to znači i veću zaradu za vas. Na vama je da osigurateda vam sajt bude posećen što više, a na nama da to i unovčite. Za dodatne informacije vam stojimo na raspolaganju, a možete se i obratiti našoj korisničkoj podršci.

  • NativeMedia.rs on

   Zdravo Marina, Na ovo pitanje ne može se precizno odgovoriti jer dosta varira od sajta do sajta. Sve zavisi odakle imate najviše poseta, koliko se dugo posetioci zadržavaju, koliko listaju sajt itd. Na primer, nije isto ako neko poseti 2 stranice i 5 stranica. Mnogo su veće šanse da neko klikne na reklame ako se duže zadržava. Zatim, ako imate više poseta iz dijaspore, Hrvatske, Slovenije zarada je veća. Reklame preko nativemedia.rs dosta se razliku od drugih platformi, pa je i u tom smeru teško izvući neku paralelu. Najbolje je da se priključite mreži i isprobate kako sve funkciniše. Ako niste zadovoljni reklame možete ukloniti u bilo kom trenutku.

 3. Hteo bih da reklamiram sajt o upoznavanju. Da li moze takva vrsta sajta da se reklamira? Kako mogu da targetiram ciljanu publiku? Da li targetiranje moze da se radi kao na Google Adwords na osnovu ključnih reči ili kako to kod vas fukciniše?

  • NativeMedia.rs on

   Može, naravno. Na našoj plataformi, publiku možete targetirati na osnovu ključnih reči, lokacije, kategorija, uređaja i jazika. Najbolji način targetiranja za sajt o upoznavanju je targetiranja na osnovu lokacije, uređaja i ključnih reči.

   Na primer, možete podesiti da se Vaša reklama prikazuje samo korisnicima iz Srbije i samo na stranicama koje su relevantne za vaš posao. Ako želite da reklamirate sajt o upoznavanju, najbolje ciljana publika za Vas su teme u vezi ljubavi, upoznavanja, druženja, komunikacije i slične oblasti. Da bi ste došli do ove publike potrebno je da na našem sajtu unesete ključne reči: ljubav, ljubavnih, dečko, devojka, devojke, devojku, dečkom, muškarac, žena, žene, ženama, romatika, romatičan, veza, raskid itd. Nakon unosa ovih pojmova, Vaša reklama prikazivaće se samo na stranicama koje govore o ovim temama.

   Na primer:
   – 5 ljubavnih saveta koje nipošto ne treba poslušati
   – ZLATA VREDNI: Ljubavni saveti koji su večni
   – 13 najboljih ljubavnih saveta koje žene daju ženama

   Objasnićemo Vam detaljnije oko ovoga kad budete odlučili da se reklamirate.

   Ciljanu publiku možete targetirati i na osnovu drugih kriterijuma. Na primer, možete podesiti da se reklama prikazuje samo na mobilnim uređajima, samo korisnicima u Srbiji, možete izabrati operativne sisteme, browsere, jezik, kategorije.

   Ako imate još neko pitanje, kontaktirajte nas putem mejla contact@nativemedia.rs ili nam pišite putem live chet-a preko našeg zvaničnog sajta nativemedia.rs

 4. Da li može strategija iz prethodne poruke da se primeni na proizvode o zdravlju? Želeo bih da reklamiram meleme za hemoroide, kondilome, ožiljke, želudac i mnoge druge.

  • Nativemedia.rs on

   Da, može da se primeni na bilo koju oblast. Imamo mnogo sajtova o alternativnoj medicina gde možemo da plasiramo vaše reklame. Za svaki Vaš proizvod možete targetirati različitu ciljanu publiku. Možete pokrenuti više kampanja za jedan proizvod i na taj način eksperimentisati sa različitom ciljanom publikom.

   Na primer, na jednoj kampanji možete podesti da se oglas prikazuje na sadržaju o zdravlju, na drugoj na desktop računarima, na trećoj možete targetirati publiku na osnovu ključnih reči itd. Mogućnosti su stvarno neograničene. Naš savet je da publiku targetirate na osnovu ključnih reči, jer na taj način možete doći da najrelevatnije publike za vaše proizvode. Na primer, možete podesti da se vaš oglas prikazuje samo na tekstovima o savetima za hemoridima. Potrebno je da unsete ključne reči: hemoroidi, šuljevi, bolni hemorodi, čaj za hemoroide, hemoroide itd.

   Unosom ovih ključnih reči, vaši oglasi prikazivaće se na sadržaju poput:

   – Kako najefikasnije lečiti hemoroide
   – Zauvek ukloni hemoroide u samo 2 minuta dnevno
   – Koristite ovo sirće i recite zbogom hemoroidima!

Leave A Reply