Kako ulepšati i negovati obrve i trepavice

Lepo oblikovane obrve i guste duge trepavice cilj su kome teži svaka žena koja drži do svog izgleda. Naravno, najbolje je kada imate prirodno lep I skladan oblik obrva I prirodno bogate trepavice, ali ako niste jedna od tih srećnica, postoje trikovi kojima možete da pribegnete kako bi vaše obrve I trepavice izgledale perfektno.

Nega obrva

Preduslov lepih obrva je da su one negovane, uredne, sa počupanim suvišnim dlačicama koje štrče.

Obrvama je najčešće potrebna korekcija oblika, ali nikako nemojte drastično menjati osnovni prirodni oblik jer ćete delovati veštačko.

Ako niste baš vešti, a prlanirate prvo oblikovanje obrva, prepustite taj posao stručnjaku, da se ne bi desile greške koje ćete teško moći da ispravite. Možete ih suviše stanjiti ili učiniti asimetričnim, ako nemate dovoljni preciznu ruku.

obrve i trepavice

Ipak, ako sami oblikujete obrve, upotrebite pincetu koja je dezinfikovana alkoholom. Nakon čupanja dlačica, dezintifikujte I kožu blagim rastvorom kozmetičkog alkohola. Ako ga nemate, upotrebite domaču rakiju pomešanu sa destilovanom vodom.

Obrve se pravilno neguju tako što ćete ih svako veče mazati nekom vitaminskom kremom, kao što je na primer Pantenol, a ako želite da svoje retke i slabe obrve progustite, mažite ih ricinusovim uljem koje će ubrzati rast.

Posle oblikovanja pincetom, konture obrva možete dodatno naglasiti olovkom za obrve u neutralnoj boli koja je u skladu sa vašim tenom, a kad stavite olovku, blago reščešljajte obrve specijalnom četkicom ili starom osušenom četkicom od maskare.

Farbanje i tetovaža obrva

Ako vam se sve ovo čini komplikovanim, na raspolaganju su vam trajno, polutrajno i povremeno farbanje obrva , kao I polutrajna tetovaža koja je čest izbor kod dama koje imaju izraženiji problem u simetriji obrva ili su im obrve vrlo slabe.

Nega trepavica

Znajte da priče, da će trepavice biti gušće, duže I kvalitetnije ako ih povremeno malo isečete i skratite, nisu tačne! Gustina i dužina obrva se nasledjuju, ali svakako postoje stvari koje možete uraditi da ih učinite lepšim.

Sa starenjem, trepavice se sporije obnavljaju, slabije rastu i postaju redje. Osim toga, stalno šminkanje, ostaci maskare, korišćenje agresivnih sredstava za skidanje make-up-a ostavljaju posledice na kvalitet vaših trepavica. Naročito je štetno spavanje sa maskarom na trepavicama, jer se tako onemogućava disanje trepavica, a mogu se začepiti kanalići dlake prema kapcima.

nega trepavica

Skidanje maskare

Zato je važno detaljni čišćenje trepavica. Potrebno je da ih temeljno I nežno očistite  posebnim sredstvom, najbolje sa bademovim uljem I koje je antialergijsko jer je deo kože oko očiju podložniji alergijama. Ako nemate specijalno sredstvo, nije loše da upotrebite bebi ulje.

Kad skinete maskaru, operite lice mlakom vodom, stavite kremu koju obično koristite i hranljivu kremu za kožu oko očiju, antirid…

Za negu trepavica najbolji su ricinusovo i bademovo ulje. Jednostavno, nekoliko kapi ulja stavite na parče komadić vate I nežno nanesete na trepavice, ali pazite na oči.

Kad god ste u mogućnosti, izbegavajte maskaru, naročito u debljim slojevima. Kad niste na poslu, ta vikend ili dok ste na odmoru, odmorite i trepavice od šminke i omogućite im da dišu.

Ako baš imate retke trepavice, pomoć može biti  nadogradnja trepavica koje je vrsta polutrajnog rešenja. Takodje, možete koristiti i veštačke trepavice.

Ako ćete se ipak osloniti samo na čari maskare, pre njenog nanošenja uvijte trepavice uvujačem, a onda stavite neku od kvalitetnijih maskara sa efektom povećane dužine I gustine.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts