Zanimljivi pokloni za venčanje

Poklon za svadbu i venčanje je nešto o čemu se dugo razmišlja i za šta je potrebna adekvatna priprema. Sreća, pa mladenci uglavnom prilično blagovremeno najave datum svog venčanja.

Najlakši izbor je, ako su to sami mladenci tražili – poklon u vidu novca. Nimalo kreativno ni zahtevno, ali ako je to ono što žele – ispoštujte njihovu želju. Jedina kreativnost po ovom pitanju bi bila novčana poklon čestitka kako bi mladenci po svojoj želji u odredjenoj radnji kupili ono što žele.

poklon za venčanje ideje

Ako izuzmemo novac kao poklon, nudimo vam neke drugačije ideje za poklone:

U svakom slučaju, vrednost i tip poklona zavisi od toga u kom svojstvu idete na venčanje. Pokloni za venčanje su nešto što će mladence, dokle god taj poklon koriste, podsećati na Vas.

Pokloni od kumova su najzahtevniji, jer ste Vi kao kum, ipak medju najvažnijim gostima na venčanju i sa posebnom funcijom. Čast koja Vam je data kao kumu, treba adekvatno opravdati dobrim poklonom. Pošto se kao kum verovatno dosta bliski sa mladencima uvek je dobro da sa punom slobodom pitate budući bračni par šta bi želeo da od vas dobije.

U slučaju da možete da birate, potrudite se da za mladence nabavite nešto što će dugo trajati. Lepa umetnička slika u kombinaciji sa rustičnom sobnom lampom za spvaću sobu je zanimljiv poklon. Ako ste praktičniji i znate da mladenci spremaju uredjenje novog stana, nabavite im nešto od tehnike. To sigurno neće biti kreativan poklon, ali će biti vrlo koristan ako rešite da kupite klima uredjaj, mašinu za pranje sudova, frižider…

poklon za venčanje

Poklon putovanje je skuplji poklon, ali ako imate tu finansijsku mogućnost, sigurno ćete napraviti pun pogodak.

U obrnutoj situaciji, kada idete na venčanje mladenaca koji su Vaši kumovi, takodje je poželjno odabrati nešto vredniji poklon. Institucija kumstva na našim prostorima i dalje je veoma značajna, pa se tako potrudite da Vaš poklon za kumove bude vredan makar onoliko koliko i poklon koji ste vi od njih svojevremeno dobili za vaše venčanje.

Poklon od sestre ili brata mladenaca

Izaberite zanimljivo ogledalo ili rustični stočić za predsoblje.Takodje, mali kristalni luster ili komplet interesantnih prostirki za po biće odličan poklon. Možete da poklonite i luksuzne kristalne čaše za šampanjac ili unikatni komplet ručno radjenih šolja za kafu.

Ako ste ipak praktičniji, mladencima će sigurno dobro doći nova mikrotalasna pećnica, stoni sat od punog drveta, pa čak i laptop, ako znate da žele novi.

poklon za venčanje

Pokloni za goste – deo tradicije

U srpskoj tradiciji je i da se na venčanju daju pokloni odredjenim gostima. Obično sedaruju kumovi i najbliži rodjaci. Nekada su ovi pokloni imali tačno odredjen sadržaj. To je podrazumevalo jastuke, ćebad, jorgane, posteljine, pidžame, peškire. Ništa loše ako rešite da sadržaj poklona bude ovakav, a možete probati i da budete malo različitiji.

Tako na primer, umesto pidžama izaberite kvalitetan bade mantil, umesto peškira, luksuzan donji veš. Poklon može biti i u vidu nakita za ženske članove porodice. Narukvica od belog zlata, ručni sat, ili Swarovski lančić u kompletu sa naušnicama su prilično zanimljivi pokloni, i odličan izbor a oni koji poklon dobiju sigurno će biti prijatno iznenadjeni. Posteljina može ostati kao deo poklona. Izaberite satensku i luksuzniju varijantu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts