Longines satovi – elegancija i tradicija

Longines satovi

Longines Watch Co. Francillon Ltd – je kompanija i proozvodjač ručnih satova sa tradicijom od preko 180 godina. Kompanija je osnovana 1832 godine u švajcarskom gradu Saint-Imier gde mu je i danas sedište. Zbog neuptnog kvaliteta i elegancije, ovaj brend je partner mnogih sportskih federacija i zvanični merač vremena mnogih svetskih sportskih takmičenja i Olimpijskih igara. Poznate su precizne Longines štoperice za atletičare.

Longines je prisutan sa svojim proizvodima u oko 130 država sveta sa svojim prepoznatljivim simbolom u vidu krilatog peščanog sata Više informacija o brendu i istorijatu kompanije pogledajte na sajtu : www.longines.com. Kompanija je član Swatch Group Ltd.,koja je vodeći svetski proizvođač ručnih satova.

longines satovi

Kompanija LONGINES stalno unapredjuje kvalitet svojih proizvoda a počela je tako što je najpre razvila i proizvodila letačke satove i instrumente pilotske kabine. Tako je na primer, Charles Lindbergh nosio LONGINES sat na prvom letu preko Atlantika. Kasnije u proizvodni program ulaze najpre džepni, zatim i muški i ženski ručni satovi.

Longines satovi su u opsegu od džepnih hronometara do klasičnih ručnih satova ali i prekretnica kvarc tehnologija. Na stotu godišnjicu kompanije iznet je podatak da je Longines izradio i prodao više od 15 miliona satova.

Longines kolekcije ručnih satova

Predstavljamo Vam sat iz kolekcije Bellearti:

Ženski ručni sat ima švajcarski kvarc mehanizam, bazu, ETA 980.163 i 15 rubina. Kućište je od nerdjajućeg čelika a remen je napravljen od kože aligatora. Staklo je safirno dvostruko i antireflektujuće. Sat je vodootporan a cena mu je oko 1000 evra. Dobijate jednogodišnju garanciju.

longines1

Kolekcija Conquest je sama srž sportske elegancije Longinesa. Posebna pažnja je usmerena izradi prstena, krunice i linkova,a sve to je izradjeno od keramike. Keramika kao izuzetan materijal kombinuje glamur sa novim tehničkim performansama. Spoj čelika i keramike je suptilan, elegantan i čini satove iz ove kolekcije takvim da će zadovoljiti i najzahtevniji ukus. Umeren i sofisticiran, ovaj model će učiniti da uvek i svuda budete primećeni.

Iz ove kolekcije Vam predstavljamo ženski ručni sat L3.157.4.57.6, LONGINES Conquest sa švajcarskim kvarc mehanizmom i bazom ETA 956.112, 7 rubina. Kućište je od nerdjajućeg čelika sa keramičkim prstenom. Staklo je safirno antireflektirajuće a remen je takodje od čelika. Krunica i poklopac su navojni a sa je vodootporan. Garancija – godinu dana.

longines2

Linija Evidenza LONGINES je linija koja donosi posebnu eleganciju. Ženski i muški satovi Longines Evidenza kolekcije crpe svoju inspiraciju iz prošlih vremena i epoha značajnih tehničkih i drugih izuma i inovacija. Na primer, model 1925 inspiriran je oblikom sata iz 1911. godine.

Muški model L2.643.4.78.2 iz Evidenza kolekcije, je švajcarski automatik, sa bazom ETA 2894/2, 37 rubina. Rezerva snage iznosi 42 sata a kućište je izradjeno od nerdjajućeg čelika. Remen je izradjen od kože aligatora. Ima preklopnu kopču, i staklo koje je safirno dvostruko i antireflektirajuće. Sat je vodootporan i ima jednogodišnju garanciju.

longines3

LONGINES DolceVita satovi su spoj elegantnog i modernog. Oa kolekcija spaja čiste, uredne linije 1930-tih sa glamurom 1590-tih nudeći tako vrlo otmene modele.

Umetnička sloboda u dizajniranju ovih satova kao rezultat je donela inentivnu i nepogrešivo otmenu spoljašnost i upečatljiost.Model L5.166.4.96.6 ženskog ručnog sata iz kolekcije LONGINES Dolce Vita ima švajcarski kvarc mehanizam i nešto je jeftiniji od satova iz prethodno opisanih kolekcija. Baza je ETA 901.001, 3 rubina, a kućište i remen su izradjeni od nerdjajućeg čelika. Kopča je preklopna a staklo safirno. Sat je vodootporan i ima garanciju od 12 meseci.

longines4

Kolekcija Flagship nudi vam model L4.718.4.72.6 ručnog sata koji je švajcarski automatik, sa bazom ETA ,37 rubina. Rezerva snage mu je 42 sata, a materijal kućišta i narukvice – nerđajući čelik. Staklo je safirno a od stakla je izveden i poklopac kućišta. Sat je vodootporan sa garancijom od godinu dana.

longines5

LONGINES HydroConquest – sportski sat namenjen roniocima

Ronilački satovi kolekcije Conquest namenjeni su entuzijastima koji vole da uživaju na otvorenom moru. Vodootporni su do 300 metara, imaju prsten koji se okreće u jednom smeru, poklopac kućišta i krunica su na navoj, a sigurnosna preklopna kopča ima integrisanu ekstenziju za ronjenje.

Ovaj sportski ali pritom elegantan ženski sat iz Conquest kolekcije ima švajcarski kvarcni mehanizam,i bazu ETA, 7 rubina. Materijal kućišta i narukvice je nerđajući čelik i PVD. Staklo je safirno i antireflektirajuće. Sat je poseban po rotirajućem prstenu a garancija mu je 12 meseci.

longines6

Original i replike Longines satova

Pošto se uglavnom najviše kopiraju jaki brendovi satova kao što su Rolex,Tag, Omega, jasno je da je na ovoj listi i Longines. Originali koji koštaju par hiljada evra u svojoj replici koštaju znatno manje. Ali možete ih prepoznati na još jedan način. Kopije obično na pozadini nemaju reljefne oznake, već su one   samo ugravirane površinski. Svesni visokih cena i kupovne moći u Srbiji, trgovci su smislili način kako da trošak od nekoliko hiljada evra učine podnošljivijim pa tako original Longines satove ,često možete naći kako se prodaju na više mesečnih rata.

Iskustva i komentari o Longines ručnim satovima

Teško da ćete naići na negativan komentar vlasnika originalnog Longine ručnog sata. Iskustva pokazuju da su satovi brenda Longines kvalitetni, precizni i trajni, što naravno opravdava i njihovu visoku cenu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts