Mezoterapija – protiv celulita, bora, opadanja kose…

Mezoterapija je tehnika primene posebnih koktela pod kožu. Na taj način, u centralni deo kože se ubacuju potrebni vitamini, aminokiseline, minerali..Aktivne supstance se ubrizgavaju sa mnogo uboda malim iglama.

Šta su to kokteli?

Kokteli su su vitaminski kompleksi, aminokiseline, lipolitici, venotonici i drugi biljni preparati čiji sastav određuje lekar, a sve u zavisnosti od specifičnosti i potreba klijenata. Ovi preparati izmedju ostalog i detoksikuju organizam.

Mezoterapija je kao metod nastala u Francuskoj, i tamo je primenjuje oko 15 000 lekara. Inače, mezoterapija se koncentriše lokalno na problem,a ne na kompletan organizam.

Mezoterapija lica, vrata i tela

Mezoterapija se koristi u tretmanu celulita, masnih naslaga, protiv starenja kože, u borbi sa strijama, protiv pega, opadanja kose, protiv akni… i bubuljica… Mezoterapija tela podrazumeva rad po zonama – Butine i zadnjica, zatim stomak i struk i zona ramena i ruku.

mezoterapija 1

Kontraindikacije?

Za primenu mezoterapiju nemaapsolutnih kontraindikacija pa svi koji imaju od 18 do 65 godina, mogu da je primenjuju. Jedini uslov kako bi metoda bila uspešna je da indeks mase tela, nije veći od 30. Mezoterapija – pre i posle: Neke statistike kažu da klijenti koji redovno odlaze na mezoterapiju gube od 2 do 10 cm u obimu, a u proseku 6 cm.

Oporavak

Nakon tretmana mezoterapije, mogu se javiti crvenilo i modrice, ali su ipak prolaznog karaktera. U zavisnosti od tehnike rada i veštine lekara zavisiće period oporavka. Akoje lekar iskusan oporavka nema, ali u suprotnom se mogu javiti podlivi i modrice koji ostaju i 10 dana.

mezoterapija 2

Kako izgleda mezoterapija tela?

Tretman tela se upražnjava jednom sedmično a traje oko pola sata. Neophodno je od 6 do 12 tretmana za optimalan efekat. Postupak nije bolan. U prvoj fazi se koriste koktele koji ubrzavaju mikrocirkulaciju a onda, u drugoj fazi, koriste se defibrozanti“, koji razgrađuju vezivno tkivo, odnosno jake i okorele masne naslage. Treća etapa je korišćenje lipolitika, koji ubrzavaju metabolizam masnih ćelija kako bi se masti brže razgradjivale. Ukupno se sve tri faze rade u okviru jednog tretmana.

Neželjeni efekti

Nakon detaljnog pregleda i razgovora sa lekarom, mogu se isključiti rizici od negativnih pojava. Inače, tokom procedure, moguće je da se oseti blagia nekomfornost. Ako mezoterapiju rade stručna lica i na profesionalan način, posledice u vidu alergija i infekcija su isključene.

Kada ići na mezoterapiju?

Zagovornici ove metode kažu da za mezoterapiju nikad nije rano jer pomaže odlaganje pojave prvih bora. Preporučljivo vreme za prvu mezoterapiju je starost od 25 godina, dok devojke koje su češće išle u solarijum, mogu početi i ranije.

Koža, strije, salo, bore…

Vitaminski kokteli sa hijaluronom, podmlađuju kožu celog tela, a kokteli s tonizirajućim efektom iniciraju stvaranje kolagens, elastins i vezivnih elemenata pa koža postaje čvršća, deblja i jedrija.
Kad je reč o strijama, one se ne mogu 100 posto ukloniti ali se mogu vidno ublažiti.

Koktel koji sadrži lipolitike, materije koje razlažu masne ćelije, salo polako nestaje sa stomaka, butina, zadnjice, nadlakticaDa bi se lokalizovane masne naslage smanjile, potrebno je od četiri i osam tretmana.

Mezoterapija lica ( mezolift ) može korigovati veliki broj nedostataka na koži lica, vrata i dekoltea koriguje mimičke bore, dodaje volumen, izbeljuje fleke i tamne podočnjake, ublažava vidljivost pega… Za idealan rezultat potrebno je najmanje tri tretmana.

Mezoterapijski kokteli efikasno uklanjaju icelulit, ali morate da povedete računa o još nekim stvarima dok idete na mezoterapiju celulita.

Kako bi ova terapija dala najbolje efekte, uz tretmane treba da pijete bar dva litra vode dnevno, da redovno vežbate, da jedete zdravo i umereno, da unos soli svedete na minimum i da koristite kreme ili preprate protiv celulita. Ako poštujete sva uputstva, trebalo bi da bude dovoljno od pet do deset tretmana.

Mezoterapija bez igle

Mezoterapija bez igala (mezoporacija) je moderna alternativa klasičnoj mezoterapiji za osobe koje usled straha od igle izbegavaju klasičnu mezoterapiju. Zahvaljujući dejstvu pulsne naizmenične struje stvara se elektromagnetno polje, stvaraju se privremeni vodeni kanali-mezopore koji dozvoljavaju unos aktivnih materija u dublje slojeve kože. Ovakav tretman ne treba raditi u trudnoći, ako je u toku dojenje, kod obolelih od epilepsije, karcinoma, dijabetesa, ako klijent ima metalne proteze u telu, ili ako ste alergični na neki od sastojaka koktela.

Mezoterapija – da ili ne?

Pošto oblast estetskih intervencija kod nas još nije potpuno regulisano, moguće je da će neke tretmene poput mezoterapije, dermarolera, hemijskog pilinga ili ubrizgavanja hijaluronskih filera, obavljati lica koja za to nisu kvalifikovana. Postoji i rizik od primene koktela koji nisu efikasni i originalni pa tako mogu biti izvor zdravstvenih problema.

Kada se govori o mezoterapiji, stručnjaka birajte po preporuci a još jedan od znakova raspoznavanja „pravog“ tretmana i je i njegova cena. Na tržištu se mogu naći brojni falš preparati kokteli za mezoterapiju po ceni 25 do 30 evra.

Možda će Vas zanimati i naredne teme.

Kako negovati vrat i ublažiti bore oko očiju

Nekoliko saveta kako da se podmladite bez skupih preparata

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts