Anticelulit masaža: Sve što treba da znate o skidanju celulita masažom

Šta je celulit?

Ovaj deformitet kože je, nažalost posebno izražen kod pripadnica lepšeg pola. Razloga za nastanak celulita je puno, ali se najčešće dovodi u vezu sa promenama u telesnoj težini i to, naročito tokom trudnoće. Do nastanka celulita dolazi usled nagomilavanja masnoće i toksina ispod kože, usled čega vezivno tkivo slabi.

Koža sa celulitom podseća na koru pomorandže i mnoge pripadnice lepšeg pola to prilično opterećuje. Srećom, te je danas moguće naći lek i za to.

Veliki broj različitih vrsta, poput: dobre anticelulit masaže, anticelulit masaže i limfne drenaže, anticelulit masaže sa ultrazvukom i limfnom drenažom, hidro anticelulit masaže, anticelulit elektro masaže, Lpg anticelulit masaža i mnoge druge umnogome poboljšavaju stanje kože, a u većini slučajeva čak potpuno uklone celulit.

anticeluli masaza

Kako se radi anticelulit masaža?

Postoji veliki broj tehnika anticelulit masaže. Ali suština svake od njih jeste da se razbiju te nagomilane naslage u potkožnom tkivu, koje su i dovele do pojave celulita.
Od toga čime se one razbijaju, odnosno rastresaju zavisi i učinak svake od tehnika.

Kakve tehnike se koriste kod anticelulit masaže?

Primarna tehnika je ručna. A uzevšii u obzir da tehnika napreduje iz dana u dan, razvijaju se i nove vrste anticelulit masaža. Između ostalih: anticelulit masaža vakumom, anticelulit masaža ultrazvukom, lpg anticelulit masaža. A postoje i kombinovane tehnike, poput anticelulit masaže sa limfnom drenažom, na primer.

Koliko anticelulit masaža je potrebno da bi se postigli rezultati?

Jedan tretman u proseku traje od 30 do 40 minuta. A obično se rade serije od po 10 tretmana i to 10 dana za redom, a počev od petog ili šestog dana od početka menstrualnog ciklusa. Prvi rezultati vide se već posle mesec dana.

Šta se podrazumeva pod dobrom anticelulit masažom?

Pod dobrom anticelulit masažom se podrazumeva na prvom mestu postizanje željenih rezultata u optimalnom roku. A da biste to postigli, vrlo je važno da pronađete osobu koja je kvalifikovana i da slušate njene savete što se tiče ishrane i fizičke aktivnosti, koju je potrebno da provodite uz tretmane.

Koliko često treba primenjivati tretman anticelulit masaže?

Koliko često – Za postizanje optimalnih rezultata se uglavnom preporučuje najmanje 3 serije od po 10 tretmana.

Zašto treba primenjivati anticelulit masažu za skidanje sala stomaka?

Stomak – Deo tela koji je na udaru celulita, pored bokova svakako je i stomak. Mada su poželjne i vežbe za zatezanje mišića stomaka, anticelulit masaža stomaka daje vrlo zadovoljavajuće efekte.

masaza za skidanje sala sa stomaka

Da li tokom trudnoće treba primenjivati anticelulit masažu?

Trudnoća – U suštini, anticelulit masaža tokom trudnoće nije preporučljiva.

Da li je tokom dojenja preporučljiva anticelulit masaža?

Dojenje – Kao i tokom trudnoće, anticelulit masaža posle porođaja takođe nije preporučljiva. Zapravo je bolje da krenete sa tretmanima kada prestanete da dojite bebu.

Da li je preporučljivo tokom mentstruacije primenjivati tretman anticelulit masaže?

Menstruacija – U prvoj polovini menstrualnog ciklusa hormonski status je takav da olakšava izlučivanje vode i toksina koji se pokrenu pomoću anticelulit masaže, pa se zato i preporučuje da se sa tretmanom počne petog ili šestog dana od početka ciklusa.

Kakve se kontraindikacije mogu pojaviti tokom anticelulit masaže?

Kontraindikacije – Negativnih efekti anticelulit masaže su svedeni na minimum. Naravno, ukoliko osoba koja ih radi ima neophodne kvalifikacije i ukoliko klijent poštuje sve smernice koje je dobio, a koje e tiču ishrane i fizičke aktivnosti.

Zašto se ponekad pojave modrice tokom tretmana anticelulit masaže?

Modrice – Iako se ponekad dogodi da se i pojave modrice tokom sprovođenja tretmana, u suštini to ne bi smelo da se dogodi. Zato je važno koga ste odabrali da vam radi masažu. Kvalifikovani maseri znaju da kod svakog novog klijenta moraju da počnu sa najslabijim pritiskom, kako bi izbegli pojavu modrica. Mada se, ponekad čak i njima dogodi da im se klijent požali na jak bol, ali uzrok tome je veča prisutnost celulita u potkožnom tkivu. U suštini, oseća se blagi bol, koji daje osećaj razmrdavanja, a ni u kom slučaju ne sme biti prisutan oštar bol.

Koliko je preporučljiva anticelulit masaža za osobe koje imaju problema sa proširenim venama?

Proširene vene – Ako imate bilo kakav problem sa venama, najbolje je da pokušate da se rešite celulita promenom načina ishrane i vežbanjem, jer anticelulit masaža kod proširenih vena može da ima negativne propratne efekte.

Kakav uticaj ima anticelulit masaža na kapilare?

Kapilari – Isto važi i za kapilare. Ponekad, čak i primena preparata protiv celulita može da dovede do pogoršanja ispucalih kapilara.

Zašto je vežbanje važno tokom tretmana anticelulit masaže?

Vežbanje – Ukoliko niste posebno fizički aktivni, sada je pravi trenutak da to promenite. Uz promene uobičajenog režima ishrane i anticelulit masažu, svakako je najpreporučljivije da se fizički aktivirate, kako biste postigli željeni efekat.

Kakva su iskustva korisnika anticelulit masaže?

Iskustva – Korisnice anticelulit masaže, bilo koje vrste mahom imaju pozitivna iskustva. Ali, opet napominjem, ukoliko idete kod osobe koja je kvalifikovana i pridržavate se njenih saveta u vezi sa fizičkom aktivnošću i načinom ishrane.

Koliko dugo treba da traje tretman anticelulit masaže?

Trajanje – Najbolje je uraditi tri seta od po deset dana, pa napraviti pauzu. Dužina pauze zavisi od procene osobe koja vam je radila anticelulit masažu, odnosno od toga kako je vaš organizam reagovao. Ponekad nema potrebe da se ponavlja, ukoliko dobro reagujete, a ponekad je potrebno ponoviti još jedan ili eventualno dva seta tretmana u određenom vremenskom periodu.

Koliko je potrebno vremena da se vide prvi rezultati anticelulit masaže?

Rezultati – Rezultati su mahom vidljivi već posle desetak dana, kod pojedinaca. A sigurno su vidljivi po završetku seta tretmana, odnosno posle mesec dana.

Zašto je preporuka važna u izboru salona za anticelulit masažu?

Preporuka – Najbolje je, ako je moguće da vam anticelulit masažu, odnosno osobu koja se ovim bavi preporuči neko u koga imate poverenja i ko se već uverio u kvalitet rada. Tako ćete izbeći sve moguće neprijatnosti i vaše nezadovoljstvo određenim tretmanom.

Što se vrste tretmana tiče, najbolje je da poslušate preporuku stručnjaka.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts